Dergi

Blog

Evrim

Marksizm

Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Kitaplı Dinler - Tarikatlar > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Konu Araçları
Eski25-09-06, 13:09  #1
Anadolu
Ayrıldı

Giriş Tarihi: Aug 2006
Yezidi'ye sahip çıkalım

Kürt,Ermeni ve Yahudiler'in dostça ve beraber yaşadığı bir köy vardır bu coğrafyada.Köyde yaşayan üç gencin Kürt Reşo,Ermeni Garbis ve Yezidi Şeho'nun öyküsüdür bu.
Üç arkadaş günün birinde köy dışında gezerken Abdo Ağa'nın bahçesindeki meyve ağaçlarını görürler.Etrafı şöyle bir kolaçan edip,ağaçlara tırmanıp meyveleri yemeye başlarlar.Az sonrada Abdo Ağa üzerlerine gelir.Gençler ağaçtan inmeye fırsat bulamamışlardır.Elinde sopasıyla gençlerin aşağıya inmesini bekleyen Abdo Ağa üç genci aynı anda haklayamayacağını bildiğinden planını hemen yapar.Abdo Ağa bunları düşünürken üç genç karşısına sıralanmıştır.
Abdo Ağa Yezidi Şeho'ya dönerek:
-Ulan kafir benim bahçeme nasıl girersin der.
Abdo Ağa'nın yalnız Yezidi Şeho ile ilgilenmesi Garbis ve Reşo'yu rahatlatır.Demek ki kendilerine bir şey olmayacaktır.Garbis ve Reşo'yu gizlice kontrol eden Abdo Ağa söylediklerinin yarattığı etkiden memnun bir şekilde Yezidi Şeho'ya:
-Reşo benim Müslüman kardeşim,benim malım onun malı.Garbis ise Hristiyan peygamberlerimiz ayrı ama Allah'ımız bir.Zaten İsa bizimde peygamberimizdir.Bu nedenle yakınım sayılır.Ya sen Yezidi benim mallarımı nasıl yersin der.Ve Yezidi genci elindeki sopayla evire çevire döver,bayıltır.
Sırada iki kişi kalmıştır.Abdo Ağa birden Garbis'e dönerek:
-Ulan Garbis,Reşo ile Allah'ımız,kitabimız bir,biz kardeşiz.Siz Hristiyanlar İsa'nın Allah'ın oğlu olduğunu söyleyen kafirlersiniz,sen kendini nasıl Reşo'yla bir tutup benim malımı yersin der.
Bu sözleri duyan Garbis tir tir titrerken,Reşo Abdo Ağa'nın Müslüman kardeşine sahip çıkmasına sevinir.Ağa bu arada elindeki sopayla Garbis'i evire,çevire dövüp bayıltır.Hasımlarını bire düşüren Abdo Ağa Reşo'ya dönerek:
-Ulan Reşo hadi bunlar Ermeni ve Yezidi.Hak,hukuk bilmezler.Bir Müslüman'ın malının,canının,namusunun,başka bir Müslüman'a haram olduğunu bilmezmisin?Hırsızlığın cezasını biliyorsun,en fazla sopayı sen hakettin diyerek Reşo'yu daha fazla döver ve üç genci baygın bırakır,gider.
Bir süre sonra üç genci baygın bulan yakınları onları evlerine götürürler.Üç gün boyunca kendine gelemeyen Reşo sürekli:
-Yezidi'ye sahip çıkalım diye sayıklamaktadır.
Mardin dolaylarında anlatılan bir öykü.

Anadolu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 25-09-06 13:21 .
Anadolu is offline  
Eski25-09-06, 14:55  #2
spartaküs

Giriş Tarihi: Sep 2006

yezidiler şeytana tapar derler ama yalan
öyle bir şey yok
sadece şeytanıda iyi bir melek olarak benimserler
nasıl cebrailin görevi peygamberlere mesaj göndermekse
şeytanın da görevi insanları ayartmak
allah ona o görevi vermiştir
zaten olması gereken bu
yoksa şeytan nasıl olurda allaha karşı çıkar ki meleklerin iradesi yoktur
saygılar,
spartaküs is offline  

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 23:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)