| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Gençlik/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| Gençlik neden kendine bukadar güveniyor?Hemde bir dayanağı olmadığı halde? |
|
| #2 | |
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Sorunuz çok muğlak. Açabilir misiniz biraz? |
|
| #3 | ||
![]() Giriş Tarihi: Nov 2005 Ülke / Şehir: antalya/ankara
| Alıntı:
| #4 | ||
| Alıntı:
| |
|
| #5 | ||
| Alıntı:
| |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Gençler kendine güveniyor. Eskisi gibi değil artık. İlerleyen teknoloji, gelişen kitle iletişim araçları, gittikçe daha çok çalışmaya yönelen ebeveynler... "Ukala" kelimesini herkes için kullanmam, kolay kolay kullanmak da istemem, ama hem kendi öğrencilerimde hem de üniversitede diğer öğrencilerde gördüğüm bir nokta var ki, aralarında bu şekilde tanımlayabileceğimiz gençler var... Çok fazla okumadıkları konusuna da katılıyorum. Bu benim de kişisel gözlemim. (%100 için konuşmuyorum elbet.) Kitap okumak yerine, internette kitap özeti arıyorlar. Ders çalışırken kitabı eline almak yerine nette özet olarak verilmiş (mesela spark notes) konulara bakıyorlar. Post-modernizmin kazandırdığı kuralsızlık ve ilkesizlik havası popüler kültürde de kendini gösteriyor. Tabi bundan en fazla etkilenenler gençlerimiz. Özellikle internet ve üniversite arkadaşlığı imkanı olanlar. Artık her konuda yetersiz de olsa bilgi sahibi olabiliyorlar. Yetersiz olup olmadığı da çok önem arz etmiyor ne yazık ki. Gerçekten dinamik, tutkulu, Sevgili Orkhun'un deyimiyle "çağı yakalamış düşünceleri olan" gençler de var elbette. Gurur duyarak baktığım ve konuştuğum. Bir de aslında en başta belirtmem gerekiyordu ancak şimdi aklıma geldi. Gençlik derken ve benim gözlem ve örneklerimden dem vururken 15-22 yaş arasından özellikle bahsediyordum. Ergenlik ve gelişme dönemindekiler buna bilhassa dahil. Saygılarımla __________________
Senden vazgeçmeden ölürüm belki... |
|
| #7 | ||
![]() Giriş Tarihi: Nov 2005 Ülke / Şehir: antalya/ankara
| Alıntı:
70'lerde başta gençlik olmak üzere halk yaşanan gelişmelere kayıtsız kalmıyor, yeri geldiğinde sesini yükseltebiliyor, rahatlıkla örgütlenebiliyordu.. ancak türkiye'nin idealist gençleri birbirlerine kırdırıldı.. solun yükselişi bazılarını rahatsız etti ve önleri acımasızca kesildi.. ardından gelen darbe türkiye'de çok şeyi değiştirdi.. türkiye'de birşeyler değişecekti ama olmadı, çünkü dediğim gibi bazıları istemediler.. darbe sonrası halk ordudan, devletten çekinir oldu.. yaşananlara sesini çıkartamaz, sorunlara tepki veremez hale geldi, koyunlaştı!! özal döneminde ise özel kanallar mantar gibi bitmeye başladı, daha sonraları çok ilginçtir ki bunlar halkı daha da koyunlaştırmak için hummalı bir çalışmaya gireceklerdi.. sonuçta ne mi oldu?? eğitim olanaklarımızın yetersizliği yetmiyormuş gibi bir de kanallar; halkı sorgulamayan, gördüğüne inanan, yozlaşan, ülke meseleleri yerine magazinle ilgilenen, berbat bir yığın haline getirdiler.. işte bugünün gençleri de bu yığının ürünleridirler.. __________________
öğrenci görünümlü müzik insanı | |
|
| #8 | ||
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: Anadolu
|
| #9 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Sn.benozelim demiş ki: Gençlik neden kendine bu kadar güveniyor?Hemde bir dayanağı olmadığı halde? Kendine güvenin ölçüsü nedir?Bu güvenin kendisine ve başkalarına yararı varmıdır?Gerçekten güvenmi yoksa yalnızlık mı egemendir ona.Tam tersine benim düşüncem gençliğin kendi geleneksel yapısına ters düşecek şekilde güvensiz olduğudur.Ve bunun sebebide gerçekten hiç bir dayanağının olmamasıdır. __________________
Umudun rengi mavi derler ya,ringlerde mavidir. |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Gencler Atanın yolundan gıdıyorlar, Turk ogun calıs guven ! Dedıgınıze ancak bır anlamda katılıyorum, kendıne guvenecek bır altyapısı olmayanda karsımıza ozguvenı yuksek sarsılmaz bır bırey olarak cıkabılıyor. Bu konularda ama kendı genclıgımızı unutmadan ıncelemek gerekır, bende daha 19-20 yaslarındayken cok daha az bılgım ve bırıkımım oldugu halde bu gune gore cok daha magrur ve dıkdurusluydum. O yaslar oyledır, kanı kaynar ınsanın, bu bır yandan da guzeldır, yaslandıkca ustunuze coken olgunluktan ve agırlıktan, planlarınızın ve hareketlerınızın yavas yavas agır cekıme gecmesınden bazen bunalmıyormusunuz. Sorumlulugun daha az oldugu dolayısıylada gercekten ozgur oldugumuz o eskı guzel gunlerde tavsan gıbı zıp zıp dolasır dururduk, ne olduda sonra oturan bogaya donustuk ![]() |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|