Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Bilim > İnsan Bilimleri

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Gençlik

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji...

Konu Araçları
Eski26-09-06, 00:23  #1
benozelim
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: istanbul
Gençlik

Gençlik neden kendine bukadar güveniyor?Hemde bir dayanağı olmadığı halde?
benozelim is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski26-09-06, 01:40  #2
cibran
Onay bekleyen
Yazar Adayı

cibran'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2006

Sorunuz çok muğlak. Açabilir misiniz biraz?
cibran is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski26-09-06, 07:14  #3
orkhun

orkhun'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2005
Ülke / Şehir: antalya/ankara

Alıntı:
Sayın benozelim şöyle demiş:

Gençlik neden kendine bukadar güveniyor?Hemde bir dayanağı olmadığı halde?
gençler her zaman kendilerine güvenirler.. onlar büyükleri gibi değildir; çağı yakalamış düşünceleri vardır, yeniliğe açıktırlar, dinamiktirler, tutkuları vardır, umutları vardır, vs.. o halde neden kendilerine güvenmesinler??
Eski26-09-06, 09:25  #4
benozelim
Forumdan Uzaklaştırılmış

Alıntı:
Sayın cibran şöyle demiş:

Sorunuz çok muğlak. Açabilir misiniz biraz?
Sayın cibran,şöyle açabiliriz;etrafımızdaki geçlik hem hareketleriyle hemde konuşmalarıyla gayet rahat ve ukala.Baktığımız zaman hiçbir birkimi ve dayanağı yok.İşte bahsettiğim bu.Kompleksizler.Evet kendine güven güzeldir ama birikim olmadan,tecrübe olmadan,boş bir kendine güven ne işe yarar.Çünkü bu bazen saygı sınırlarınıda aşıyor.
Eski26-09-06, 09:28  #5
benozelim
Forumdan Uzaklaştırılmış

Alıntı:
Sayın orkhun şöyle demiş:

gençler her zaman kendilerine güvenirler.. onlar büyükleri gibi değildir; çağı yakalamış düşünceleri vardır, yeniliğe açıktırlar, dinamiktirler, tutkuları vardır, umutları vardır, vs.. o halde neden kendilerine güvenmesinler??
Sayın orkhun,demek istediğim şu şimdiki gençlik ve geçmişte ki gençlik.Unutmayalım ikiside genç ama tavırlar,hareketler aynı değil.Bahsettiğim bu.Evet gençler dinamik olabilir ama geçmiştede gençler dinamikti.Kıyaslama yaparmısınız?
Eski26-09-06, 10:10  #6
il_bilge

il_bilge'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006

Gençler kendine güveniyor.

Eskisi gibi değil artık. İlerleyen teknoloji, gelişen kitle iletişim araçları, gittikçe daha çok çalışmaya yönelen ebeveynler...

"Ukala" kelimesini herkes için kullanmam, kolay kolay kullanmak da istemem, ama hem kendi öğrencilerimde hem de üniversitede diğer öğrencilerde gördüğüm bir nokta var ki, aralarında bu şekilde tanımlayabileceğimiz gençler var... Çok fazla okumadıkları konusuna da katılıyorum. Bu benim de kişisel gözlemim. (%100 için konuşmuyorum elbet.)

Kitap okumak yerine, internette kitap özeti arıyorlar. Ders çalışırken kitabı eline almak yerine nette özet olarak verilmiş (mesela spark notes) konulara bakıyorlar. Post-modernizmin kazandırdığı kuralsızlık ve ilkesizlik havası popüler kültürde de kendini gösteriyor. Tabi bundan en fazla etkilenenler gençlerimiz. Özellikle internet ve üniversite arkadaşlığı imkanı olanlar. Artık her konuda yetersiz de olsa bilgi sahibi olabiliyorlar. Yetersiz olup olmadığı da çok önem arz etmiyor ne yazık ki.

Gerçekten dinamik, tutkulu, Sevgili Orkhun'un deyimiyle "çağı yakalamış düşünceleri olan" gençler de var elbette. Gurur duyarak baktığım ve konuştuğum.

Bir de aslında en başta belirtmem gerekiyordu ancak şimdi aklıma geldi. Gençlik derken ve benim gözlem ve örneklerimden dem vururken 15-22 yaş arasından özellikle bahsediyordum. Ergenlik ve gelişme dönemindekiler buna bilhassa dahil.

Saygılarımla
Eski26-09-06, 11:11  #7
orkhun

orkhun'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2005
Ülke / Şehir: antalya/ankara

Alıntı:

Sayın orkhun,demek istediğim şu şimdiki gençlik ve geçmişte ki gençlik.Unutmayalım ikiside genç ama tavırlar,hareketler aynı değil.Bahsettiğim bu.Evet gençler dinamik olabilir ama geçmiştede gençler dinamikti.Kıyaslama yaparmısınız?
demek istediğinizi anladım sayın benozelim, haklısınız.. ama bugünün gençlerine de fazla kızmayın.. neden derseniz biraz açıklamaya çalışayım..

70'lerde başta gençlik olmak üzere halk yaşanan gelişmelere kayıtsız kalmıyor, yeri geldiğinde sesini yükseltebiliyor, rahatlıkla örgütlenebiliyordu.. ancak türkiye'nin idealist gençleri birbirlerine kırdırıldı.. solun yükselişi bazılarını rahatsız etti ve önleri acımasızca kesildi.. ardından gelen darbe türkiye'de çok şeyi değiştirdi.. türkiye'de birşeyler değişecekti ama olmadı, çünkü dediğim gibi bazıları istemediler..

darbe sonrası halk ordudan, devletten çekinir oldu.. yaşananlara sesini çıkartamaz, sorunlara tepki veremez hale geldi, koyunlaştı!! özal döneminde ise özel kanallar mantar gibi bitmeye başladı, daha sonraları çok ilginçtir ki bunlar halkı daha da koyunlaştırmak için hummalı bir çalışmaya gireceklerdi..

sonuçta ne mi oldu?? eğitim olanaklarımızın yetersizliği yetmiyormuş gibi bir de kanallar; halkı sorgulamayan, gördüğüne inanan, yozlaşan, ülke meseleleri yerine magazinle ilgilenen, berbat bir yığın haline getirdiler.. işte bugünün gençleri de bu yığının ürünleridirler..
Eski26-09-06, 11:21  #8
ASYA
Yazıyaz Dergi Yazarı

Ülke / Şehir: Anadolu

Alıntı:

Eğer dünle bugünü kıyaslarsak sadece gençlik değil herşey değişiyor sn. benozelim..

Çünkü dünya dağişiyor ve herkes ister istemez bu değişime ayak uyduruyor..

Açıkçası kendine güvenen, sorgulayan, dayatılanı kabul etmeyen gençlikten yakınmıyorum ben..

Tabi bazıları bunu saygısızlık, kendini beğenmişlik olarakta algılayabilir.

Yoksa hayat mı aşmakta beni...
ASYA is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski26-09-06, 11:36  #9
Anadolu
Ayrıldı

Sn.benozelim demiş ki:
Gençlik neden kendine bu kadar güveniyor?Hemde bir dayanağı olmadığı halde?

Kendine güvenin ölçüsü nedir?Bu güvenin kendisine ve başkalarına yararı varmıdır?Gerçekten güvenmi yoksa yalnızlık mı egemendir ona.Tam tersine benim düşüncem gençliğin kendi geleneksel yapısına ters düşecek şekilde güvensiz olduğudur.Ve bunun sebebide gerçekten hiç bir dayanağının olmamasıdır.
Eski26-09-06, 11:38  #10
masteer

Gencler Atanın yolundan gıdıyorlar, Turk ogun calıs guven !

Dedıgınıze ancak bır anlamda katılıyorum, kendıne guvenecek bır altyapısı olmayanda karsımıza ozguvenı yuksek sarsılmaz bır bırey olarak cıkabılıyor.

Bu konularda ama kendı genclıgımızı unutmadan ıncelemek gerekır, bende daha 19-20 yaslarındayken cok daha az bılgım ve bırıkımım oldugu halde bu gune gore cok daha magrur ve dıkdurusluydum.

O yaslar oyledır, kanı kaynar ınsanın, bu bır yandan da guzeldır, yaslandıkca ustunuze coken olgunluktan ve agırlıktan, planlarınızın ve hareketlerınızın yavas yavas agır cekıme gecmesınden bazen bunalmıyormusunuz.

Sorumlulugun daha az oldugu dolayısıylada gercekten ozgur oldugumuz o eskı guzel gunlerde tavsan gıbı zıp zıp dolasır dururduk, ne olduda sonra
oturan bogaya donustuk
masteer is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 22:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)