"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Gerçekten kime oy verdiğinizi biliyor musunuz?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Aklıma takılan bir soru var ? Acaba gerçekten kime oy verdiğinizi biliyormusunuz? Siz kişilere oy vermiyorsunuz.Partilere oy veriyorsunuz.O partilere de yüksek bağışlar yapan kişiler 1. sıralardan aday oluyorlar.Tabi kazanıyorlar da. Sözde siz, sizi temsil edecek kişileri seçiyorsunuz.Ya da öyle zannediyorsunuz. İşin bu tarafını düşündünüz mü? Bu konudaki yorumlarınızı bekliyorum... |
|
| #2 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: Paris
| Alıntı:
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2005 Ülke / Şehir: KAF DAĞI
| Ben biliyorum... Bu toplum takım tutar gibi ve medyatik yönlendirmelerle oy kullanıyor. Böyle bir kalabalıktan parti içi demokrasiye göre oy vermesini beklemek bence mümkün değildir. Unutmayalım bu ülkede Cem Uzan 6-7 ayda medya marifetiyle %7 oy topladı. Bu gerçek insanımızın ne olduğunu bence çok açık ortaya koyuyor. |
|
| #4 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Sep 2006
| Buradaki asıl sorun kişiye oy vermek gibi basit bir anlayıştır. Bence oy verme işlemi yapılmadan önce aday değil öncelikle içerisinde bulunduğu örgütlenmenin nasıl olduğuna bakılmalıdır. Böylelikle kişiye değil ideolojiye oy verilmiş olunur ki olması gereken de budur..... BENCE!!! |
|
| #5 | ||
| Alıntı:
Bu ülkede nice insanlar bu düşünceyi, sömürerek malesef bizim sayemizde yönetime gelmiştir.Bir örnek vermek isterim geçen seçimlerde AKP Elazığ'dan 4 tane millet vekili çıkardı.Fakat bu 4 tane vekilimiz Elazığ ı teşvik yasasına dahil etmeyi bile başaramadılar. El ile tutulur bir hizmet yaptıklarını göremedik.Biz onları sadece objektifler de denize girerken haber olduklarında gördük. Halkımız bir yerden uyanmalıdır artık.Bunları niye yazıyorum biliyormusunuz? Bugün siz veya ben belki o koltuklarda oturanlardan daha donanımlı olduğumuz olduğu halde diyeyim artık(hepsini aynı kefeye koymuyorum ama)şu anki türkiye şartlarında seçilmemiz imkansız.Çünkü bu ülkede parası olmayan kişiler hep susuyor. Bu memlekette para insanın sesinden insanın düşüncesinden önde gelir olmuş. Cem Uzan konusunda haklısınız.Ben zaten bu soruyu yöneltirken oyunu satan kişileri önemsemedim. Bu saaten sonra da önemsemem.Onlar bir istisna.O kişiler yüzünden kalan yüzde 93 hakkında önyargıda bulunamam. | |
|
| #6 | ||
| İdeolojiler sömürülmemelidir Alıntı:
Bana göre demokrasinin aksayan,istismar edilen bu yönünün tartışılması gerekir. O koltuklarda oturmayı haketmeyen kişiler bu görüşler sayesinde daha da oturmaya devam edeceklerdir.Kendini halkı için hizmete adayan kişilerin önündeki engel olmaya devam edeceklerdir. İdeolojiler elbette önemlidir.Ama ideolojiler sömürülmemelidir.Sömürenler farkedilmelidir. Saygılarımla | |
|
| #7 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Sep 2006
| sayın tozkoparan, öcelikle şunu belirtmek istiyorum ben 23 yaşındayım ve şimdiye kadar hiç bir seçimde oy kullanmadım çünkü sağlam ideolojisi olan hiç bir parti yok bence. zira sağlam ideolojisi olan bir partide ideolojiyi sömürmeye kalkanların fazla ömrü olaz. sakın yanlış anlamayın ben sadece boş bir tepkiden dolayı oy vermemezlik yapmıyorum, bana yakın olan partilerle çalışma bile yaptım ama sonunda hepsinin ideolojianlayışını anladım. bilmem anlatabildim mi!... |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| aAveya b fark etmez, hizmet edeceği yer emperyalizmdir .O yüzden oy kullanmayacağım. |
|
| #9 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jun 2006
| Alıntı:
![]() sayın havasu Pekala buda bir teslimiyet değilmi sizce? Hangisi gelirse nasıl olsa,Emperyalizme hizmet edecekse;Bu sebeple oy kullanmamakla emperyalizmle mücadelemi etmiş olunuyor?Ben oy kullanma dım benim bi sorumlulluğum yokmuydu diyeceksiniz gelecek nesile. saygılarımla | |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Kime oy vermeyeceğimi çok iyi biliyorum:Aşırı milliyetçi ırk ayrımı yapan faşist partilere,kürt milliyetçiliği yapan bölücü partilere,dini kullanan insanların inançlarını sömüren gerici partilere,AB ye girmek için herşeyi yapan AB ye yalaka partilere,iktidara ABD nin yardımıyla geçip şimdi de ABD ye verdiği sözleri tutmak zorunluluğuna düşen hain partilere oy vermeyeceğim. Ben samimiyetine inandığım ve yukarıda belirttiğim partilere karşı çıkan bir partiye:ÖDP ye oyumu verceğim (veriyorum) daha güzel ,eşit ,özgür adil bir ülke için... __________________
Bir İsyancının İzlenimleri......... |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|