"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Çağımız İnsanı/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Artık komünizm tehlikeside kalmamıştır.Öyleyse insanların birşeylere inanmasına gerek yoktur ve ideolojiyede ihtiyacı yoktur insanların.Bilim ve teknoloji gelişmiş,iletişim inanılmaz boyutlardadır.İdeolojiden yoksun insanların üzerinde ideolojik hegamonya kurulmalıdır artık.Herkes büyük metropollerde küçücük dünyalarına sıkıştırılmıştır.Örgütlü değildir insanlar,onu parçalara ayırmışlardır ve bunun için yalnızdır.Kurtuluşu kendi kurtuluşunda aramaya başlar.İsteyemez sadece verileni alır.Kendisinide ifade edemez duruma gelmiştir.Artık ona göre dostu sadece kendisidir.Diğer tüm insanlardan uzaklaşır.Uzaklaştıkçada içinde toplumsal hiçbir şey kalmaz.Artık tüm insanlar onun için ötekidir ve düşmanıdır.En küçük bir eleştiriyi kaldıramaz.Farklı bir düşünceye tahammülü yoktur artık.Ardından bunu uygulamaya koyar.Irkçı,şoven,gerici düşünceler egemendir ona.Başka uluslar,başka dinler,dinsizler başka herşey düşmanıdır onun.Ve birileri sadece seyreder. __________________
Umudun rengi mavi derler ya,ringlerde mavidir. |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Sayın Anadolu, Bu bir süreç, bunun geçici oldugunu düşünüyorum. İnsanlığın karşısına daha büyük çatışmalar çıkacak. Yani bir kırılma noktası olmalı. Özgür oldugunu düşünen oysa özgür olmadıgının farkına varınca gerçeklerle yüzleşecek insanlık. Sanıyorum yavaş yavaş dünya bu noktaya doğru gidiyor. Sorugulamaya tekrar başlayacak. Ama bir bedel de yaşayacak. Umarım insanlık adına çok ağır bir bedel olmaz bu. Armes |
|
| #3 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: May 2006
| Değerli Anadolu, İzninizle sizi gönülden kutluyorum. Günümüz insanının içine düşürüldüğü açmaza çok naif bir yaklaşımla işaretiniz, gerçekten övgüye değer. Evet! Dediğiniz gibi izm tukaka. Toplusal yaşamda ve siyasette boşluk olmaz. İkameye tabi olmamasına karşın bir boşluk yaratılmışsa eğer, bu amaçlıdır. İdeolojiye inanç törpülenince, yine işaret ettiğiniz gibi asıl sayılan ideolojinin hegemonya alanına yuvarlanma başlamış demektir. Bu ne demek? Dogmalar, inaklar, naslar için gün doğdu demek! Kuşkusuz dikkatinizi çekmiştir: Mustafa Kemal'e değil ama O'nun kurduğu Cumhuriyete ve toplumun içselleştirdiği değerlere saldırılar. Komünizme değil ama insan aklının bu deneyimden edindiklerine saldırılar. Toplumsal bileşenlere ilişkin bütünlüğe, özellikle de bilim ve aklın önceliklerine saldırılar. En çok kazandırana kalem kiralamalar. İçinde insan olmayan önermeler. Sayın Armes, işi projelendirenler ilkin "özgürlük" kavramına saldırarak, yine Sayın Anadolu'nun işaret ettiği gibi algılama yöntemini değiştirdiler. Gerçekle yüzleşme, bilgiyle olur. Bilginin üretim merkezlerine bağdaş kuranlar; nasıl anlamanız ve bilgiyi edinmenizle ilgili tasarrufu da kullananlardır. Bir an önce, emek cephesinin derlenip işini sıkı tutması zayiatı azaltacaktır diye düşünüyorum. |
|
| #4 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: Anadolu
| Yazınız takdire değer sn. anadolu.. __________________
Her an bir çarpıntıyı yaşamaktayım Her an çılgın bir heves dağlıyor kalbimi Tanrım, ben mi hayatı aşmaktayım Yoksa hayat mı aşmakta beni... |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: Denizli
| "Bu devirde babana dahi güvenme" diyen ve insanların en yakın dostunu bile çıkar ugruna aldatmasını öğütleyen şu anki sistemin ömrü çok uzun değildir diye düşünüyorum.Bu tüketim(GErek maddiyat gerek maneviyat) belli bir noktada kırılacaktır... |
|
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Alıntı:
İlk önce emek cephesi kendi içinde sorgulamayı ve geçmişin hesabını vermelidir. Nerede hata yaptık? Bu sorunun cevabını açık yüreklilikle vermelidir. Bu gün yaşadığımız bütün sorunların bir parçası da geçmişteki hatalarımız degilmidir? Onun için kendine gelmesi gerek ve yeniden harekete geçmelidir. Ama geçmişteki hatalar tekrar edilirse, büyük hayal kırıklıklarını da beraberinde getirecek. Önemli olan emin ve kararlı adımlarla hareket etmek degilmidir. Benim umudum var. Armes | |
|
| #7 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: May 2006
| Bu değerlendirmeye katılıyorum elbet Sayın Armes. Zayiatı azaltmanın yolu diyorum, üretenin paylaştıran da olmasıdır. Bir toplumsal barışın anahtarı, aynı zamanda üretenin elindeki yıldız anahtar, İngiliz Anahtarı, boru anahtarı olduğunda bir anlam kazanıyor. Uzaktan gösterilen ve ulaşmak için hırsızlığa, hainliğe teşvik eden ev, araba, çelik kasa anahtarı değildir. Kat, yat, yalı vs anahtarları da var ama hayali bile bana uzak! Bilginin edinme yollarının önüne dikilen engeller bir yana, onu kitlelere ulkaştıracak olanların iyi niyeti çok daha önemli.. Kalemleri gibi birikimleri de kiralık ulaştırma ekibi dışında, sorgulanamayan dini argümanlarla mesafe katedenleri de hesaplamak gerek. Hani siz, "umarım ağır bir bedel olmaz!" diyorsunuz ya; çok ağır olacak bu ihmaller sürdükçe çook! |
|
| #8 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Aslında yığınla insanın aynı şeyleri farklı şekillerde düşündüğünü bilmem sebebiyle yazmıştım çağımız insanını.İçeriği aslında umutsuzluk değil tam tersine umudu taşıyordu.Teknolojik gelişmenin artık takip edilemez olduğu bir dünyada yaşarken,insanların sadece nesne olmadığını ve aslında onların bunu çok iyi bildiklerine olan inanç vardı.Eğer bu ülkede camide bir linç yaşanıyor ve insanlar üstünü örtüyorsa,eğer bu ülkede kadınlar hala etlerini satıyorsa,kadına tecavüz neredeyse meşru görülüyorsa,uyuşturucu okul kapılarına düşmüşse,asgari ücret bir ev kirasını karşılamıyorsa,insanlar karşı komşularını tanımıyorsa,sahilde boğulmuş ve ölü yatan bir insanın yanında duyarsızca yüzüyorsa insanlar,sadece Kürt olduğu için insanlar dışlanıyorsa,Alevi veya Kızılbaş oldukları için sapıklıkla suçlanıyorsa ben de insan olmayı reddediyorum.Çünkü insan tüm bunlara katlanamaz.Katlanmadığı ve kendi yazgısını değiştirme gücüne sahip olduğu için insandır zaten. İnsanı insan yapan evrensel değerler vardır.Kitaplarda yazılı değildir.Yasalarda da yazılı değildir.Yazılı olmaması bizim için gerekçe olmamalıdır.İnsanı değerlendirirken tüm değer yargılarının üzerine çıkabilmeli insanlar.Allah,kitap ve tüm izmler devre dışı kalmalıdır. Bunu yapamamaktayız.Bunu yapmamız için her yöntem denenmektedir.Ne yazık ki insanlar bunuda iyi bilmektedir.Bilmektedirler ve çaresizdirler.Sürekli haşhaş dayatmaktadırlar.Arada uyanınca bazen şimşekler çakar ama adını koyamayız. Bizi biz yapan tüm özler gitmektedir.Ama insanlar tatlı bir iyimserlik içindedir.Maalesef Mehdi gelmeyecektir.Bunu gene insan başaracaktır. __________________
Umudun rengi mavi derler ya,ringlerde mavidir. |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: Dünya
| Anadolu; Lütfen kusura bakmayın sizin ve diğer arkadaşlar kadar bilgili olduğumu düşünmüyorum ben ama ilk mesajınızı okudum ve yorum yapmadan edemiyorum. Demişsiniz ki bilim teknoloji ve iletişim inanılmaz boyutta ve insanlar metropollerde küçük dünyalara sıkıştırılmış ve parçalanmış.Ben öyle olduğunu düşünmüyorum tam aksini düşünüyorum iyiki teknoloji iletişim bu boyutlara gelmiş.Öyle ki artık sadece kendimiz için değil tüm dünya için endişeleniyoruz yani bu bana göre öylesine bir toplumsal ve global bir duyarlılık sağlıyor ki insana bundan ötürü daha az mutlu oluyoruz,çünkü bilmenin lanetini taşıyoruz.Kurtuluşu kendimizin kurtuluşunda değil tam aksine tüm dünyanın kurtuluşunda arıyoruz.Bundan ötürü dostumuz tüm insanlık ve tüm insanlığa sanki geçmişe göre daha bir yakınız.Kimsenin bizim için düşman olduğu diye birşey yok,aksine artık daha bir duyarlı ve daha fazla diğer toplumsal fikirlere açık hale geldik.Sorguluyoruz,seyretmiyoruz. Öğrenmeye gayret ediyor ve bilgiye daha kolay ulaşıyoruz,bundan ötürü geçmişe oranla daha şanslıyız. Kısaca ben modern dünyanın postmodern yalnız metropol insanının yozluğuna inanmıyorum,tam aksine daha fazla duyarlı olduğunu düşünüyorum.Daha akılllı ve daha mantıklı. Sevgiler. |
|
| #10 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
Onu tehlikeli gösterenlerin, bu gün iki ayaklarini bir pabuca nasil sigdirmaya calistiklarini görmüyor musunuz? saygilar __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|