| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Radikal Laiklik!!!/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Tüm siyasal ideolojilerin özgürce incelenip tartışılabileceği bölüm. |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2005 Ülke / Şehir: KAF DAĞI
| Hep "radikal" sözcüğünü İslam ile birlikte kullanıyorlar. Böylece ezberci kafalara "Radikal İslamı" yerleştirip İslamın imajını sarsıyorlar. Radikal sözcüğü aşırıya kaçmak anlamındaysa ülkemizde laikliği aşırı derecede uygulayanlar ne oluyor??? Bu soruya verilecek en güzel cevap bence: "Radikal Laiklik" Bu kavramı tartışmaya açıyorum... |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Radikal laiklik benim sık sık kullandığım kemalofaşizmin eş anlamlısıdır... Atatürkün muasır medeniyet olarak hedeflediği noktayı yok edip , atatürkçülük ve laiklik adı altında islama saldırıdır. Bunlara bakın şeriat tehlikesinden başka bir yalanları olamaz... Daha dün Org.Başbuğ şu konuşmayı yaptı... "her zamankinden daha da fazlalaşan irtica tehlikesi birileri yok desede artarak devam etmektedir." Ben bu sözü nerdeyse yirmi yıldır duyuyorum ne şriat geldiği var nede .birşey olduğu.. Boş inanç ve hurafe ile milletin uyutulduğunu söyleyenler aslında bunlarla milleti uyutuyorlar... yok komünizm geliyor yok şeriat geliyor... Hi,ç birşey gelmezse ne olur... Senin amacın ne olur... Bütçeden gelirin düşer... Yani bu ülkede namus derken şeref derken iki kere düşünün... |
|
| #3 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| "her zamankinden daha da fazlalaşan irtica tehlikesi birileri yok desede Alıntı:
bunlar pat diye olmaz zamanla bu işler nurcu özalla başladı fethulahlarla gelişti imamhatiplerle ivme kazandı şimdi tek parti ile depara başladı o yüzden sn.başbuğ haklı derim saygılar, | |
|
| #4 | ||
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Alıntı:
Eğer bu anket, 1990'la kıyaslanırsa, 1980'le kıyaslanırsa aradaki makas daha da açılacaktır. Türkiyede ne şekilde olursa olsun, şeirat gelmesi gibi bir ihtimal yoktur. Ben böyle bir ihtimal görmüyorum. Bir tez geliyor aklıma. Bu coğrafyada, Anadoluda, hiçbir zaman bir halk hareketiyle, yada içerden etkenlerle bir ejim değişiklşiği yaşanmamıştır. Ya savaşlarla, ya da büyük doğal afetlerle yaşanmıştır rejim değişiklikleri. Bu tezin doğruluğunu anlamak için tarihi irdelemeye aslında gerek yok. Çıkın sokaklara ve insanlara bakın, hiç de rejim değiştirecek bir ruh hali var mı? Devlet bu toplumun en değişmez kök paradigmalarından bridir. Ve asla bu halk, devlete karşı ayakalanmaz. Ne için olursa olsun. Zaten bundan değil mi, bu halkın başına gelenler, pişmiş tavuğun başına gelmedi. Türkiye bir yandan hızla dinden uzaklaşmaktadır. Bir yandan da sayıca azalmakta olan dindarlar ise şehirlileşmekte, ve bilinç düzeyleri yükselmektedir. Tahammül edilmeyen de zaten budur. Bütün kavga da bundan çıkmaktadır. | |
|
| #5 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: Sep 2006
| Ben askerin şahsımca siyasetle bu kadar haşin ve neşir olmasını pek kabul görmüyorum. Fakat laiklik kavramının ise neresini tartışacağımızı da anlamıyorum. Laiklik din ce devlet işlerinin birbirinden ayrılmasıdır diyelim. Ozaman neden diyanet hala ekonomik paylaşımdan en fazla payı almaktadır da eğitim ve sağlığa pay %1-2 arsındadır. Sahi laiklik sadece türbana karşı olmak ile arada bir aman irtica geliyor diyerek taraftar toplamak değildir. Erbakan hocayı kimler getirmişti isviçrelerden de parti kurdurmuştu. |
|
| #6 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış
| Alıntı:
| |
|
| #7 | |
Onay bekleyen
| Madem Türkiye laik bir ülke İslam konferansı örgütünde ne işi var? |
|
| #8 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış
| Alıntı:
| |
|
| #9 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Alıntı:
yasaklar ecevit hükümetinde gelmedi mi? 5+3 kuralı ,imam hatip sınırlandırılması o hükümet 3'lü koalisyonla 1999 yılında hükümeti yönetmeye başlamadı mı? yani önlemler alınmasa idi bu durumun tersi yaşanacaktı tabii ki düşüş olacak saygılar, | |
|
| #10 | ||
Onay bekleyen
| Alıntı:
| |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|