"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
![]() |
| |||||||
Kıskançlık/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: May 2006
| Bir kadında bir kadının etinde, erkeğin cayılmaz bir hak durumuna getirdiği o anlamsız ve oburca kendine mal etme hırsı bu eski içgüdü yoktur. Bilinmedik yıllardan beridir paylaşmaktadır kadın. Biz erkeklerin geçmişini oluşturan şey karanlık geçmişimizdir. Bizler daha doğarken yaşlıydık. Kıskançlık bir kadında onurunun kırılmasıdır ancak. Erkekteki kıskançlıksa işlek acı gibi derin, maddesel acı gibi sürekli bir işkencedir. ANOTOLE FRANCE Nedersiniz? |
|
| #2 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Alıntı:
| |
|
| #3 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
Bunu da mi ben söyleyim...yoruldum atik.... ben gidiyorum.. __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 28-09-06 00:09 . | |
|
| #4 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: May 2006
| kalın kalın. umudunuzu kaybetmeyin ))))) |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Kavram itibarıyle saptırılmadıktan, boyutları abartılmadıktan ve zulüm halini almadıktan sonra bir yere kadar hissedilebilir bir duygu olsa gerek.. İş tamamen sahiplenme ve sınır çekme noktasına gelirse olayın rengi de değişmekte.. "Benim", "Senin" gibi sıfatlarla tamlama kurulamayacak bir değerdir insan olmak. Anotole France da kadın-erkek bağlamında farklı bir şekilde bakmış insanlığın bu duygusuna... Bağlılık ve birliktelik güzeldir, onura dokunmadıktan sonra. Güven ve inanç var ise ve yanyana yaşanıyorsa sevgiyle, kendine olan saygı da tamsa karşındakine olduğu kadar... Acılar indirger kendini neredeyse yokluğa.. Sevgiler.. __________________
Senden vazgeçmeden ölürüm belki... |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| İnsan tam anlamıyla sahip olamadığını kıskanırmış.kaybetme korkusu.İnsanın sevdiğini kıskanmasından doğal birşey yoktur ama fazla abartıya kaçmadan.Sevgiyi öldürmeden,ilişkiyi yıpratmadan,Kişileri üzmeden.kıskançlık bizim kanımızda var. __________________
SaY kİ yOkSuN vArMıŞsıN giBi mUtLu oL... |
|
| #7 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| Alıntı:
Ben derim ki benim erkeğim ben yokken özgürdür.Taki ben yanında olana kadar,İşte o zaman ona dur derim.Çünkü ben yokken yaptığı kendisine saygısızlık,ama ben yanındayken göz ucuyla bile birine bakıyorsa işte o zaman saygısızlık benim şahsıma yapılıyor demektir.Bu benim düşüncem tabi.Başlıktan yola çıkarak paylaşmak istedim sadece. Saygılar... | |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: İZMİR
| bu tıpkı susmayan vicdanın sesi gibi desem ne derece doğru olur bilmiyorum.eğer vicdanımızn sesini durdurabilseydik bize sürekli acı veren kıskançlğımıza da bent çekebilirdik.kadının onurunu zedelemez erkekteki işkenceye son verebilirdik belkide. sayın lamira ne dersiniz? |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Kiskanclik; size ait olmadigini aslinda cok iyi bildiginiz bir seyin, her an yitirilmesi paranoyasindan baska bir sey degil. Bazen ölümcül sonuclara neden olsa da cidden rahatsiz edici bir durum. Hem kisaknani huzursuz eder, hem de kiskanilani.... __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 28-09-06 15:37 . |
|
| #10 | |
Dergi Felsefe Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: yerküre
| Ben kıskançlığı özgüven eksikliğine bağlıyorum bir de insan doğasına.Zaten insan doğasında bencil bir varlıktır ve bir üst otorite olmak her zaman egosunu okşar.Hele de sevgisiz,ilgisiz ve özgüvensizse kıskançlık kaçınılmazdır.Kesinlikle psikolojik bir rahatsızlıktır.Ayrıca Türk toplumunun ataerkil bir yapıda olması boyutu da vardır.Zaten erkeklere bu hak çok önceden verilmiştir ve sosyalizasyon sürecinde de aile ve toplum tarafından erkeklik rolü teslim edilmiştir.Zaten ataerkilliğin ve otoritenin bekası bu gibi şizofrenik duygularla sürdürülebilmektedir. __________________
hiç birşey hissetmiyorum artık tüm duygularımı vestiyere bıraktım ruhsuz burjuvalar gibi et parçası gibi maskemi takıp dans ederim... |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|