"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: Denizli
| Evet arkadaşlar geçen gün okudugum bir yazıda destanıyla bildiğimiz Oğuz Kağan'ın türklere gönderilmiş bir peygamber oldugundan bahsetmiş.Ardından yaptıgım ufak bir araştırmada "Biz haber vermediğimiz toplumları yargılamayacağız." gibi dini bir ifadeyle karşılaştım,bu son cümleden her topluma peygamber gönderildiğini çıkartırsak Oğuz Kağan'ın da türklere gönderilmiş bir peygamber oldugu sonucu çıkabilir mi? "Ben Uygurların kağanıyım ve yeryüzünün dört köşesinin kağanı olmam gerekir." diyor Oğuz Kağan,bu cümledende cihad anlayışına benzer bir anlam çıkınca aklıma bu soru takıldı... Sizce Oğuz Kağan bir peygamber mi?Bu konuda bilgim sınırlı,bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirm... |
| #2 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: Sep 2006
| Alıntı:
ir yanını ele geçirelim gibi bir ifade olabilir. | |
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Oğuz Kağan Destanının İslâmiyet Öncesi Rivayeti Ay Kağan'ın yüzü gök , ağzı ateş, gözleri elâ ,saçları ve kaşları kara perilerden daha güzel bir oğlu oldu. Bu çocuk annesinden ilk sütü emdikten sonra konuştu ve çiğ et ,çorba ve şarap istedi. Kırk gün sonra büyüdü ve yürüdü. |
| #4 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Jul 2006
| olabilir tabi doğrusunu allah bilir ama kuranda adı gecmeyen peygamberlerde var. bende bir hocamdan konfiçyusun peygamber olabileceğini duymuşdum. |
| #5 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış
| Alıntı:
| |
| #6 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Jul 2006
| Alıntı:
| |
| #7 | |
| Belki de öyledir! Merhabalar. |
| #8 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış
| Alıntı:
| |
| #9 | |
Onay bekleyen Yazar Adayı Giriş Tarihi: Sep 2006
| arkadaşlar adı üstünde bu bir destandır. ve bahsi gecen cümle kesinlikle devlet için söylenmiştir bu gibi örnekleri ilk türk devletlerinde görmek mümkündür.. |
| #10 | ||
| Alıntı:
124.000 peygamber de bu safhaları yaşamış mı acaba sanıyorum musa bunun dışında kalacak çünkü kendisi biraz kekeme olduğu rivayeti var ya aslında böyle mucizeler yok insanlar sonradan ekliyorlar dini büyük gösterecek ya peygamberlerine de bu gibi mucizeleri yaşatarak saygılar, | |
|
|
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|