"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Kitaplı Dinler - Tarikatlar > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Konu Araçları
Eski27-09-06, 20:26  #1
analiz

analiz'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006
Ülke / Şehir: Denizli
Oğuz Kağan peygamber mi?

Evet arkadaşlar geçen gün okudugum bir yazıda destanıyla bildiğimiz Oğuz Kağan'ın türklere gönderilmiş bir peygamber oldugundan bahsetmiş.Ardından yaptıgım ufak bir araştırmada "Biz haber vermediğimiz toplumları yargılamayacağız." gibi dini bir ifadeyle karşılaştım,bu son cümleden her topluma peygamber gönderildiğini çıkartırsak Oğuz Kağan'ın da türklere gönderilmiş bir peygamber oldugu sonucu çıkabilir mi?

"Ben Uygurların kağanıyım ve yeryüzünün dört köşesinin kağanı olmam gerekir." diyor Oğuz Kağan,bu cümledende cihad anlayışına benzer bir anlam çıkınca aklıma bu soru takıldı...

Sizce Oğuz Kağan bir peygamber mi?Bu konuda bilgim sınırlı,bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirm...
analiz is offline  
Eski27-09-06, 21:00  #2
karabaglı
Forumdan Uzaklaştırılmış

karabaglı'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006

Alıntı:
"Ben Uygurların kağanıyım ve yeryüzünün dört köşesinin kağanı olmam gerekir." diyor Oğuz Kağan,bu cümledende cihad anlayışına benzer bir anlam çıkınca aklıma bu soru takıldı...
Bence bu söz devletin gelişmesi için söylenmiş olabilir yani dünyanın dört b
ir yanını ele geçirelim gibi bir ifade olabilir.
karabaglı is offline  
Eski27-09-06, 22:18  #3
s.gerçek

s.gerçek'nın Avatarı

Oğuz Kağan Destanının İslâmiyet Öncesi Rivayeti Ay Kağan'ın yüzü gök , ağzı ateş, gözleri elâ ,saçları ve kaşları kara perilerden daha güzel bir oğlu oldu. Bu çocuk annesinden ilk sütü emdikten sonra konuştu ve çiğ et ,çorba ve şarap istedi. Kırk gün sonra büyüdü ve yürüdü.
s.gerçek is offline  
Eski27-09-06, 23:37  #4
Güray
Forumdan Uzaklaştırılmış

olabilir tabi doğrusunu allah bilir ama kuranda adı gecmeyen peygamberlerde var. bende bir hocamdan konfiçyusun peygamber olabileceğini duymuşdum.
Güray is offline  
Eski27-09-06, 23:43  #5
karabaglı
Forumdan Uzaklaştırılmış

karabaglı'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın AliOnur şöyle demiş:

olabilir tabi doğrusunu allah bilir ama kuranda adı gecmeyen peygamberlerde var. bende bir hocamdan konfiçyusun peygamber olabileceğini duymuşdum.
Konfiçyusu filizo olarak biliyorum. Evet var ama ne derece doğru onu bilmiyorum. yanlış hatırlamıyorsam 350.000 dolayında peygamber gönderilmiş....Ama oğuz kaan kaçıncı yüzyılda yaşamıştı ki
karabaglı is offline  
Eski27-09-06, 23:51  #6
Güray
Forumdan Uzaklaştırılmış

Alıntı:
Sayın tahta şöyle demiş:

Konfiçyusu filizo olarak biliyorum. Evet var ama ne derece doğru onu bilmiyorum. yanlış hatırlamıyorsam 350.000 dolayında peygamber gönderilmiş....Ama oğuz kaan kaçıncı yüzyılda yaşamıştı ki
evet bilinen tarih filozof der ama söylemleri iyilik dostluk ... hak dinlere uygun şeyler. kanfiçyusluk diye bir kavramda mevcut. sonuçda olabılır. öyledir.veya değildir demedim. bir ihtimal...
Güray is offline  
Eski27-09-06, 23:53  #7
doğançay

doğançay'nın Avatarı

Belki de öyledir!

Merhabalar.
Neden olmasın?İnanmaya gerek duyersanız olur.Bütün peygamberlerin kitapları yok ki!Kaldı ki;bazı şahsiyetlerin peygamber mi yoksa muhterem zat mı olduklarıyla ilgili farklı yorumlar var.
Yahudiler'in debir kısmı , bu iddiayı destekler nitelikte söylemleri var.
Türkler'in Yafes'in soyundan Turk adlı oğlunun olduğunu iddia ederler.Bu iddia'nın Ahd-i Atik'te olduğunu belirtirler.

Şimdi hassas arkdaşlarımız bu konuya balıklama atlayıp,İslam'i yorumlarla açıklama yaparlar.
Saygılar.doğançay
doğançay is offline  
Eski28-09-06, 00:00  #8
karabaglı
Forumdan Uzaklaştırılmış

karabaglı'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın doğançay şöyle demiş:

Merhabalar.
Neden olmasın?İnanmaya gerek duyersanız olur.Bütün peygamberlerin kitapları yok ki!Kaldı ki;bazı şahsiyetlerin peygamber mi yoksa muhterem zat mı olduklarıyla ilgili farklı yorumlar var.
Yahudiler'in debir kısmı , bu iddiayı destekler nitelikte söylemleri var.
Türkler'in Yafes'in soyundan Turk adlı oğlunun olduğunu iddia ederler.Bu iddia'nın Ahd-i Atik'te olduğunu belirtirler.

Şimdi hassas arkdaşlarımız bu konuya balıklama atlayıp,İslam'i yorumlarla açıklama yaparlar.
Saygılar.doğançay

Evet olabilir bakalım görelim
karabaglı is offline  
Eski28-09-06, 00:18  #9
vnderkeila
Onay bekleyen
Yazar Adayı

arkadaşlar adı üstünde bu bir destandır. ve bahsi gecen cümle kesinlikle devlet için söylenmiştir bu gibi örnekleri ilk türk devletlerinde görmek mümkündür..
vnderkeila is offline  
Eski28-09-06, 15:59  #10
spartaküs

Alıntı:
Sayın s.gerçek şöyle demiş:

Oğuz Kağan Destanının İslâmiyet Öncesi Rivayeti Ay Kağan'ın yüzü gök , ağzı ateş, gözleri elâ ,saçları ve kaşları kara perilerden daha güzel bir oğlu oldu. Bu çocuk annesinden ilk sütü emdikten sonra konuştu ve çiğ et ,çorba ve şarap istedi. Kırk gün sonra büyüdü ve yürüdü.
muhammet de bu safhaları kısa sürede yaşamış ne büyük benzerlik
124.000 peygamber de bu safhaları yaşamış mı acaba
sanıyorum musa bunun dışında kalacak çünkü kendisi biraz kekeme olduğu rivayeti var
ya aslında böyle mucizeler yok insanlar sonradan ekliyorlar dini büyük gösterecek ya peygamberlerine de bu gibi mucizeleri yaşatarak
saygılar,
spartaküs is online now  

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı