"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Bu nedir?

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Yüksek Seçim Kurulu ve ÖDP!!

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski28-09-06, 15:25  #1
analiz

analiz'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006
Ülke / Şehir: Denizli
Yüksek Seçim Kurulu ve ÖDP!!

Bir sitede okudugum bir yazıda YSK nın Gerekli teşkilatı kuramadıgından ötürü ÖDP yi seçimlere sokmayacagına dair bir iddia var,ÖDP den umutlu oldugum için bu haberi üzüntüyle karşıladım...

http://www.ekji.com/index.php?topic=325.new#new

Peki gerçektende böyle bir durum var mıdır?

Varsa YSK nın istediği gerekli teşkilatlanma nedir,taraflı bir karar mıdır?

Türkiye siyasetinde ilerisi için ışık dağıtan ÖDP nin bu karar karşısında yapabileceği şeyler nelerdir?
analiz is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski28-09-06, 19:22  #2
karabaglı
Forumdan Uzaklaştırılmış

karabaglı'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006

Alıntı:
Sayın mr trouble şöyle demiş:

Bir sitede okudugum bir yazıda YSK nın Gerekli teşkilatı kuramadıgından ötürü ÖDP yi seçimlere sokmayacagına dair bir iddia var,ÖDP den umutlu oldugum için bu haberi üzüntüyle karşıladım...

Türkiye siyasetinde ilerisi için ışık dağıtan ÖDP nin bu karar karşısında yapabileceği şeyler nelerdir?
Evet böyle bir durum vardı fakat şuan için yok YSK'ya gerekli evraklar gönderildi ve herşey yolunda zira kasım ayında büyük kongresine gidecek ondan önce il ve ilçe kongreleri yapılacak bu nedenle sorun xaten ortadan kaldırılacak. Mesele 2 ilin eksik evrak göndermesinden kaynaklanan ve yaklaşık 6 ay önce vuku bulmuş bir olaydı haledildi ödp seçimde
karabaglı is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski28-09-06, 23:30  #3
analiz

analiz'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006
Ülke / Şehir: Denizli

Alıntı:
Sayın tahta şöyle demiş:

Evet böyle bir durum vardı fakat şuan için yok YSK'ya gerekli evraklar gönderildi ve herşey yolunda zira kasım ayında büyük kongresine gidecek ondan önce il ve ilçe kongreleri yapılacak bu nedenle sorun xaten ortadan kaldırılacak. Mesele 2 ilin eksik evrak göndermesinden kaynaklanan ve yaklaşık 6 ay önce vuku bulmuş bir olaydı haledildi ödp seçimde
İçim rahatladı Sn.tahta teşekkürler...
analiz is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski29-09-07, 04:33  #4
erdi

erdi'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın analiz şöyle demiş:

Mesajı Göster

Be yazıyı
Alıntı:
'' 28-09-06 ''
tarihinde göndermişşiniz.

Siz ve şahsınız da bütün sizin deyimiz ile
Alıntı:
ışık dağıtan ÖDP
'den umutlu olan arkadaşların düşüncelerin de bir değişiklik var mı (?) merak ediyorum.
Eski29-09-07, 13:05  #5
fenerbahçeli

Giriş Tarihi: Feb 2007

Alıntı:
'den umutlu olan arkadaşların düşüncelerin de bir değişiklik var mı (?) merak ediyorum.
Sizin İP' si ile ilgili düşüncelerinizde değişiklik var mı? (%15 almayı bekleyen parti binde 3 aldı da.. )
fenerbahçeli is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski29-09-07, 15:06  #6
erdi

erdi'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın drm şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sizin İP' si ile ilgili düşüncelerinizde değişiklik var mı? (%15 almayı bekleyen parti binde 3 aldı da.. )
Hayır. Yanlış anlaşıldım. İP'in ne duruşu değişmiştir ne de seçim için kadrolarında değişiklik olmuştur.

Ama Uras'ın meclise girmesi ve artan parti içi muhalefet ve son olarak Uras'ın ' parti kurucam ... '' ( Küba'yı da eleştirdi ya ) gibi açıklamaları Aşk meşk partisine umut bağlayanlar için çok yıkıcı olmalı.

Çünkü bunlar çok kısa sürede oldu.
Eski29-09-07, 15:30  #7
fenerbahçeli

Alıntı:
Sayın erdi şöyle demiş:

Mesajı Göster
Hayır. Yanlış anlaşıldım. İP'in ne duruşu değişmiştir ne de seçim için kadrolarında değişiklik olmuştur.

Ama Uras'ın meclise girmesi ve artan parti içi muhalefet ve son olarak Uras'ın ' parti kurucam ... '' ( Küba'yı da eleştirdi ya ) gibi açıklamaları Aşk meşk partisine umut bağlayanlar için çok yıkıcı olmalı.

Çünkü bunlar çok kısa sürede oldu.
ÖDP içinde parti içi demokrasi vardı, Küba eleştirisi için bir şey demeyeceğim çünkü ÖDP' nin savunduğu şeyleri bilmiyorsunuz ya da görmemezlikten geliyorsunuz. ÖDP' nin 11 yıldır savunduğu çizgilerin başında çoğulcu demokrasi geliyor.

Ufuk Uras seçimlerden önce de söylediği gibi sosyal demokratlardan, Alevi örgütlerine, devrimcilere, solun her rengini temsil eden anlayışı bir araya getirmek istemektedir.

İP' sine gelirsek evet İP' nde parti genel başkanı hiç değişmiyor, parti içi muhalefetin olması zaten parti içi demokrasinin gereğidir. İP' nin sürekli değiştirdiği çizgisinden bahsetmeye gerek yok sanırım.

Elbette ÖDP' nin de eleştirecek çok çizgisi var.
Eski29-09-07, 15:43  #8
erdi

erdi'nın Avatarı

Alıntı:
ÖDP içinde parti içi demokrasi vardı, Küba eleştirisi için bir şey demeyeceğim çünkü ÖDP' nin savunduğu şeyleri bilmiyorsunuz ya da görmemezlikten geliyorsunuz. ÖDP' nin 11 yıldır savunduğu çizgilerin başında çoğulcu demokrasi geliyor.
Benim bildiğim sosyalist düşüncenin hedefi öncelikli işçi iktidarı ( belki diktatürlüğüdür. ) Çoğulcu söylemler daha liberal geliyor artık

Muhalefet demokrasi demek değildir. Türkiye'de her yerde muhalefet vardır Benim belirtmek istediğim desteklerken bu dönem gelişmelerden sonra Uras'a tavır alan kesimdir.

Alıntı:
Ufuk Uras seçimlerden önce de söylediği gibi sosyal demokratlardan, Alevi örgütlerine, devrimcilere, solun her rengini temsil eden anlayışı bir araya getirmek istemektedir.
Mutlaka İstiyordur.

Alıntı:
İP' sine gelirsek evet İP' nde parti genel başkanı hiç değişmiyor, parti içi muhalefetin olması zaten parti içi demokrasinin gereğidir. İP' nin sürekli değiştirdiği çizgisinden bahsetmeye gerek yok sanırım.

Elbette ÖDP' nin de eleştirecek çok çizgisi var.
İP belirli bir değişime uğramıştır. Bunu teorik açıklamaları ile halka duyurmuştur belli hatalı olduğu konuları çekinmeden duyurmuştur. Parti içi muhalefet vardır. Ancak partinin ideolojisi konusunda bir ayrılıktır yoktur.

ÖDP ve Uras için bahstiiğim buydu. Kaldı ki bilindiği gibi Uras'ın yeni bir parti çalışması da var.
Eski29-09-07, 16:01  #9
fenerbahçeli

Alıntı:
Benim bildiğim sosyalist düşüncenin hedefi öncelikli işçi iktidarı ( belki diktatürlüğüdür. ) Çoğulcu söylemler daha liberal geliyor artık

ÖDP diğer sol partilerden (hiçbiride kitleselleşebilmiş değiş ya..) farklı bir konumda. ÖDP kurulduğunda farklı sol bileşenleri bir araya getirip, kitlesel bir sol parti sloganıyla doğmuştu. İçerisinde TKP, (Bugünkü TKP değil) TİP, TSİP, Dev-Yol, bugün ÖDP' den ayrılmış SDP, Kurtuluş ve diğer birçok grup vardı. (Eksik ya da fazla yazmış olabilirim )

1999' da parti beklenenin çok çok altında oy alınca ve beraberindeki süreçlerde bölüne bölüne bugüne geldi. ÖDP' den SDP, SDP' den başka partiler çıktı.

Demek istediğim ÖDP homojen bir yapı değildi.

Demokrasi, emek, barış, çok seslilik, halkların kardeşliği ve diğer kavramlar sol söylemlerdir, liberaller şu an AKP' ye övgüler yağdırmakla meşguller.

Alıntı:
Muhalefet demokrasi demek değildir. Türkiye'de her yerde muhalefet vardır Benim belirtmek istediğim desteklerken bu dönem gelişmelerden sonra Uras'a tavır alan kesimdir.
Türkiye' de muhalefet olduğu gözlemine katılmıyorum ben, Türkiye' de partiler arasında kavga ve kısa süreli bir mücadele vardır. Meydanlarda esip gürleyen MHP' nin ilk icraatı Abdullah Gül' ü Cumhurbaşkanı seçtirmek olmuştur. Ufuk Uras' a tavır alan kesimler vardır parti içerisinde. Mesela bazı konularda farklı fikirler benimsenmiştir. Bazı ÖDP' liler Ufuk Uras' ı liberalizme kaymakla suçlamaktadırlar. ÖDP' li Alper Taş ''Solda AKP yaratma çabası var'' diyerek eleştirmiştir. http://birgun.net/index.php?sayfa=57&dizi=272

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı