"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Öcalan'dan PKK'ye ateşkes çağrısı.../konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2006 Ülke / Şehir: Vatansız yerden
| Öcalan'dan PKK'ye ateşkes çağrısı... 'Üzerime düşeni yapıyor ve PKK'ye ateşkes çağrısı yapıyorum. Buna PKK'nin uyacağını umuyor ve sonuç alınacağına inanıyorum. Gelin birlikte Türkiye'de ve Ortadoğu'da silahı sonsuza dek sonuç alma yöntemi olmaktan çıkaralım. Silahları gömelim' diyen Öcalan, bundan sonra devlete de önemli görevler düştüğünü kaydetti. Öcalan, demokrasi yanlılarına çağrı yaparken, AB, ABD ve Güneyli güçlerin de 'sürece destek sunmasını' ve provokasyonlara gelinmemesini istedi. PKK'nin daha önce 4 kez ilan ettiği tek taraflı ateşkesin iyi değerlendirilmediğini belirten Öcalan, diyalog yolunun açılması için bunun şart olduğunu dile getirdi. Öcalan, demokrasi yanlısı kesimlerin yaptığı ateşkes çağrısına dikkat çekerek, 'Bu duyarlılıklardan hareketle, kanın artık durdurulması ve barışa bir şans daha verilmesi gerekir. Türkiye'de bu temelde atılacak demokratik adımlarla gelişecek demokratik çözüm, Kürt sorunu olan diğer devletlere de örnek olacaktır' dedi. Öcalan, özetle şu hususlara vurgu yaptı: '1993 yılından bu yana Kürt sorununun şiddet dışı barışçıl ve demokratik çözümüne yönelik duyulan ihtiyaca sürekli cevap olmak istedim. Bunun için bugüne kadar dört defa tek taraflı ateşkes yaptık. Ama hiçbirinden sonuç elde edemedik. On yıldan bu yana silahla, şiddetle bir noktaya kadar gidilebileceğini; bunun dışında nihai bir çözüme ulaşılamayacağını, en fazla devletin yıkılabileceğini, fakat yıkılan bu çatı altında hem bizim hem de devletin kalacağını düşünerek ateşkes süreçlerinin gereklerine inandık. Gerçekten de kan akıyordu. Her iki taraftan da sayısız insan ölüyordu, fakat çözüm yolu görünmüyordu. Ateşkes süreçlerindeki çabalarımızı bütün kamuoyu biliyor. İlan ettiğimiz ateşkes süreçlerini uzun uzun anlatmayacağım. Ama bunların hepsi boşa çıkarıldı. Hem bizim içimizden hem devletten kaynaklı sebeplerden bir yere varılamadı, yazık oldu.' Kaynak.Birgün ve Gündem Gazetesi __________________
Merhaba dostlar... |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Birşeye yarayacağını zannetmiyorum sn komutan... Bu millet artık zıvanadan çıkmış gibime geliyor. Diyalog miyalog boş işler bunlara göre .. Nasılsa ölen bir yakınları olmayacak... """canım kardeşler birbirlerini vurmuşlar ne var bunda ...Çok büyütüyorsunuz ayol"" Bu kan bazen beni öyle korkutuyorki sonunda çok büyük bir kayıpla son bulacak. Öyle bir kıyım yaşanacak ki allah korusun demekten kendimi alamıyorummm... EE o zamanda kağıttan kaplanlarına çok güvenenler kına yakarlar artık... |
|
| #3 | |
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Sep 2006
| bence de yaramayacak bu sadece göstermelik |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|