"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| İlginçtir. Her dinden her mistik diye bildiğimiz kişiler aynı şeyleri söylüyorlar binlerce yıldır... Ben mesela bildiklerimizden başlayalım istedim... Mesela mevlana veya hallac-ı mansur veya yunus emre... Meczupmuydular? kendi Melankolilerinde mi yaşıyorlardı? Neden hepsinde mutlak bir hümanizm vardı... Neden hepsinde mutlak bir inanç Neydi bildikleri??? phidas Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 02-10-06 15:09 . |
| #2 | |
| Atesit arkadaşlara bir srou sormuştum. Mevlana gibi kişileri nasıl değerlendiriyorlar... ""Uçmuş"" birer şairler mi? yoksa başka bir şey mi?? |
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Mistik duygularin kökeninde; böyle bir ruh halinin sonucu olan asagilik duygusu ve bunun buna bir tepki olarak ortaya cikan, kisinin kendini askinlastirma, yüceltme egilimi vardir. Birey bu ruh halindeyken kendine; biri dogal, digeri doga üstü iki ayri dünya teskilati kurar. Her insanin hayal gücü; biyolojik ve anatomik yapisinin, beyninin kimyasal özelliklerinin; nihayet icinde yasadigi toplumsal kosullarin zorunlu etkileri altinda farkli farkli yönlerde gelisir. Mistik ruh halinin tanri kavamiyla mutlak bir ilgisi yoktur. Her inanan mistik degildir. Her mistik te tanriya inanir diye bir kural yoktur. Mevlana ancak, filozofisini üst düzeyde sunabilmis bir mistiktir. "Bir mistik icin ölüm, gerdek gecesidir. Mevlana´nin aski ve öldügü günün gerdek gecesi (sebn-i arus) telakkisi mistik kavusmanin bir tecellisidir." kaynak; Hz Muhammed´in Felsefesi, Cemil Sena __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal |
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Sayın chessmaster bir şey merak ediyorum: Mevlana hakkında kaç kitap okudunuz veya en önemlisi Mesnevî'yi okudunuz mu? __________________
"Yaşayıp durduğun alçaklıkta öyle şatafatlı elbise giyip böbürlenme, kibir ve gurur bütün saltanatları devirir; alçakgönüllü ol, köhne cübbeni üstünden çek!" |
| #5 | ||
| Alıntı:
"Be hey mevlana, 40 bi beyit yazacagina ete kemige büründüm, yunus diye göründüm"bdeseydin ya... mevlana da, nereye gitsem bu deli yunusun ayak izine rasladim demis.. Tabi bu vecizeler söylentilerdir, hostur...dogrulugu kanitlanamaz.. saygilar __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal | |
| #6 | ||
| Alıntı:
Günümüz bilimi ölçüsün de bu gibi kişilerin psikotik hasta (deli) kabul edilmeyeceğine inanıyormusunuz. Hiç bilmesek bir yerlerden çıka gelseler mesela... Birde bunlardaki olağanüstü zeka ve mutlak bir tasnrı ve insan inancı(yanılıyorsunuz) neye delalet etmeli... | |
| #7 | ||
| Alıntı:
Hatta sn canuğurun sayesinde çoğunuzun adını bile bilmediği bir kitabını da okudum ![]() fihi ma fih (kitabının ismi) | |
| #8 | ||
| Alıntı:
Ama binlerce yildir kimse cikip gelmemistir.. Biri gelseydi keske.. O zaman düsünürdük, Stalin de biyiklarini keserdi her halde (?) ![]() -saydiyla, ..-seydiyle bu isler olsaydi, benim kedim mekkeye halife olurdu, ama rüya bunlar rüya... Önünüzdeki islere bakin, yasam pek uzun degil ama, yine de cok seyler yapmak isteyenler icin yeteri???? saygilar __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal | |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|