"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Atalarımızın Viyana önlerinde ne işi vardı?

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski30-09-06, 00:26  #1
ilteris

ilteris'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006
Atalarımızın Viyana önlerinde ne işi vardı?

Atalarımızın viyana önlerinde ne işi olduğunu, günümüz şartlarının bize getirdikleriyle daha iyi anlıyorum. Yakın zamanda Hz. Muhammed'i konu alan karikartür krizinden sonra adeta katlanarak artan dini saldırılar zincirine papanın anlamsız sözleri ve daha dün patlak veren garip opera skandalı ve sonrasında yaşananlar Avrupanın asırlardır değişmeyen ve değişmeyecek olan karakterini, tutumunu çok da iyi anlattı bize. Tarihin her döneminde belden aşağı vurdular ve aynı şekilde de devam ediyorlar. Belliki atalarımız bu bataklığı kurutmak istemişler. Ancak maalesef başaramamışlar. Alman parlementosu söz konusu gösterinin sansürlenmesini sağlayan ve bu şekilde ortaya çıkacak olan gerilimin önüne geçmek isteyen kişiye şiddetle karşı çıkmış ve bunu teröre yenilmek diye nitelendirmiş. Bakarmısınız sözlerin karaktersizliğine. Buradaki terör kelimesi ile ne ifade ediliyor tamamen muallak. Bu karar radikal islamcıların istediklerine boyun eğmekmiş. Ben, sen, o, biz, siz, onlar, tüm ehli islam radikal islamcı olduk. Çünkü sadece radikal islamcılara yasak bu tür şeyler. İslamda peygamberi resmetmek yasakken, yani yapılanın islam alemine karşı saygısızlık olduğu apaçık ortada iken parlementonun söylediği aptalca sözlere bakın. Kafalarınca islamı ve inananları bölmüşler. Bizim saygı duyup kutsallaştırdığımız şeylere olan sayıgısızlıkları bitmek tükenmek bilmiyor. Marşlarmız, bayrağımız, dilimiz, dinimiz, herşeyimiz eleştirildi, bunlara olan saygımızla, tutumuzla alay edildi ve edilmeye devam ediyor.

Olaya birde şu açıdan bakmak istedim ve kanımca durum dahada tehlikeli bir boyut aldı. Sonuç itibariyle bu insanlar islama inanmıyorlar. Peygamberi
peygamber olarak görmüyorlar, Kuranı insan işi görüyorlar. Dolayısıyla inanmadıkları birşeye saygı göstermek zorunda olmak onları sıkıyor, sinirlendiriyor olabilir. Nede olsa binlerce yıllık kendini beğenmişlik, kibir yakasını bırakmadı adamların. Her türlü pisliğin, şerrin, felaketin tohumlarının atıldığı bir coğrafyadan çıkıp medeniyet adına ahkam kesmeleri tehlikeli boyutlardaki kibirlerinin ispatı. Hal böle olunca, yani kendilerinide haklı görünce bunun hep böyle devam edeceğini kestirmek güç değil. Kaldıki psikolojik savaşın şiddeti gittikçe artmaya başladıysa yakın zamanda dahada altından kalkması zor eylemlerle çıkabilirler karşımıza. Bilindiği gibi din adına en çok kanı akıtanlarda onlardı. Çoğu kez nufusunun egemenliğinden böbürlendilerki bu (dinin) Afrikada ve Amerikada nasıl yayıldığını hepimiz biliyoruz. Onlarda biliyorlar ama buna rağmen Hz Muhammed'e bu dini silahla yaydı şeklinde iftirada bulunuyorlar. Atalarımız ve müslüman büyüklerimiz islamı silahla yaymaya kalksalardı, şiddet ve zorlama ile islamı kabul ettirselerdi Avrupa şimdiki gibi sağa sola ahkam kesip işgaller yapabilirmiydi. İki yüzlü politikalarını hayata geçirebilirlermiydi, canlarının istediği yerde savaş çıkartıp ülkeleri kendi emellerine göre bölüp parçalayabilirlermiydi. İnanıyorum ki biz Viyana'da kaybetmeseydik dünya şimdi çok daha güzel biyer olurdu, daha yaşanabilir. Atalarımızda bu amaçla yola çıkmışlar. Kanın, hukuksuzluğun ve acının kutsal topraklarda, anadoluda tekrar yeşermemesi için çıkmışlar yola. Bataklıkları kurutmak için ama başaramamışlar. Ve korktukları başımıza geldi. Yeniden geldiler ve yine tahmin edildiği gibi beraberlerinde kan, hukuksuzluk ve acı getirdiler.

Ronesansla kiliseden koptular medenileştiler yada sanayileşip refaha kavuştular diyorlar. Bizim insanlarımızın çoğu, avrupa tarihini kendi felsefeleri, inançları yada ideolojileri üzerine sağa sola çekiştiriyorlar. Kimisi din düşmanlığında, kimisi sözde medeniyetler seviyesi noktasında, kimisi ise mevcut rejime karşı olarak yada onu desteklemek için bu bataklıkta insanlara sunabilecekleri güzel şeyler arıyor. İstediklere kadar medenileşsinler yada dinden uzaklaşsınlar dünyaya zararlarından başka birşeyleri dokunmadı. Tarih tüm çıplaklığıyla bunu gözler önüne serdi. ama hala içimizdeki şaşkınlar kendi atalarını 'avrupada ne işimiz vardı' yada 'osmanlıda emperyalistti' gibi içi boş laflarla eleştirmeye devam ediyorlar.

Avrupada bir söyleşi sırasında yabancı bir muhabirin kendisine yöneltiği "Atalarınızın, Avrupada ne işi vardı?" şeklindeki soruya "Haçlı seferlerine iade-i ziyaretti." şeklinde cevap veren Osman Bölükbaşının dediği gibi. Viyana önlerinde ahlaki ve siyasi bir zorunluluktu varlığımız.

ilteris Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 30-09-06 00:33 .
ilteris is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski30-09-06, 01:05  #2
Elenorin
Genel Moderatör

Elenorin'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2006

kan ve işgal istiyorlardı...

İnsanların Kanatları Yüreklerinde..
Elenorin is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski30-09-06, 03:29  #3
Tanrıverdi
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Sep 2006

Çağlarının gerğini yapıyorlardı. Suçlamıyorum. Gurur duyuyorum. Büyümek her devletin isteğidir. Biz Viyanalardan çekildikten sonralarda Avrupalı medenilerin Afrikada ve Ortadoğuda Hindistanda ve bilumum coğrafyada ne işi vardı sorusunu sormak bu sorunun muadili olur.
Tanrıverdi is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski30-09-06, 10:12  #4
Balıkçı Filozof
Ayrıldı

Balıkçı Filozof'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006

Soru yanlış. Neden oradaydılar değil, neden duruduruldular olmalıydı?
Orada oldukları belidir.

Feodalizmin gelir kaynağı "toprak"tır. Toprağın fazla olması sizi güçlü kılar. D
nyayı müslüman kılmak ise durumun "ideolojisi"dir.

Peki neden orada durdular?

BF...
Eski30-09-06, 10:26  #5
ilteris

ilteris'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın Balıkçı Filozof şöyle demiş:

Soru yanlış. Neden oradaydılar değil, neden duruduruldular olmalıydı?
Orada oldukları belidir.

Feodalizmin gelir kaynağı "toprak"tır. Toprağın fazla olması sizi güçlü kılar. D
nyayı müslüman kılmak ise durumun "ideolojisi"dir.

Peki neden orada durdular?

BF...
Bence soru yanlış değil. Durduruldularmı yoksa durdularmı bu ayrı bir tartışma konusu. Ama kesin olan birşey var viyana kuşatmalarında yenildik ve bu yenilgiler avrupadaki varlığımız açısından hiçte iyi olmadı.
Eski30-09-06, 22:44  #6
havasuates

Giriş Tarihi: Sep 2006

Alıntı:
Sayın Tanrıverdi şöyle demiş:

Çağlarının gerğini yapıyorlardı. Suçlamıyorum. Gurur duyuyorum. Büyümek her devletin isteğidir. Biz Viyanalardan çekildikten sonralarda Avrupalı medenilerin Afrikada ve Ortadoğuda Hindistanda ve bilumum coğrafyada ne işi vardı sorusunu sormak bu sorunun muadili olur.
sayın tanrıverdi
başka bir ülkenin topraklarının işgalininin nesinden gurur duyuyorsunuz anlamıyorum yazdıklarınızı şaşkınlıkla okuyorum
havasuates is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski30-09-06, 23:34  #7
ilteris

ilteris'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın havasuates şöyle demiş:

sayın tanrıverdi
başka bir ülkenin topraklarının işgalininin nesinden gurur duyuyorsunuz anlamıyorum yazdıklarınızı şaşkınlıkla okuyorum
Hiçbirşeyi anlamaya çalışmayın zaten! Sadece şaşırın.
Eski30-09-06, 23:45  #8
Anadolu
Ayrıldı

Giriş Tarihi: Aug 2006
Alıntı

Sn.havasuates demiş ki:
başka bir ülkenin topraklarının işgalininin nesinden gurur duyuyorsunuz anlamıyorum yazdıklarınızı şaşkınlıkla okuyorum.

Sn.havasuates elbette başka ülkelerin topraklarını işgal etmek yanlıştır.Ancak her tarihsel olay içinde yaşandığı koşullarla anlamlıdır.Bakın doğru demiyorum başka şeylerden bahsediyorum,savaş ekonomisi üstüne oturmuş bir yapı farklı davranamazdı.Diğer örnekleri gibi.
Eski01-10-06, 00:38  #9
MK DEVRİM

MK DEVRİM'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2006

Alıntı:
Sayın ilteris şöyle demiş:

Avrupada bir söyleşi sırasında yabancı bir muhabirin kendisine yöneltiği "Atalarınızın, Avrupada ne işi vardı?" şeklindeki soruya "Haçlı seferlerine iade-i ziyaretti." şeklinde cevap veren Osman Bölükbaşının dediği gibi. Viyana önlerinde ahlaki ve siyasi bir zorunluluktu varlığımız.

Sayın ilteris
Yazdıklarının içinde tek önem verdiğim onurlu bir siyasetçi olan Bölükbaşının
Belli zamanlarda söylediklerinin alıntısın ekliyeyim dedim.
  • Eğitim cehaleti alır, eşeklik baki kalır.
  • Siyasi hayatımda beni en çok üzen, ne zaman konuşmaya başlasam İsmet Paşa'nın kulaklığını çıkarıp masaya koymasıydı.
  • (Bir Meclis tartışmasında 'sen erkek misin?' diye soran bir milletvekiline) Ben erkekliğimin zekatını versem, sen bile erkek olurdun.
  • (günümüz siyasetçileri için) 40 yillik kaşar bunların yaninda bakire kalır.
  • (günümüz siyasetçileri için) Bunların en namuslusu genelevden emeklidir.
  • (halka hitaben) Sizin harmanınız büyük de, taneniz çıkmıyor. Burada beni dinlerken aşka gelip Rahman'ı alkışlarsınız, sandık başına gidince şeytana sarılırsınız.
  • (işadamlarına hitaben) Ah benim aslan görünüşlü, tavşan yürekli büyük sermayem!
  • (yurtdışında 'atalarınızın Viyana'da ne işi vardı?' sorusuna cevaben) Haçlı Seferleri'ne iade-i ziyaret!
  • (Türkiye’nin hiçbir vilayetinde yüzde 3’ten fazla oy almayan bir partiye mensup milletvekilini iki seçimde de seçen Kırşehir’in, bir içtimai ve siyasi bünye itibariyle anormallik göstermekte olduğunu inkár etmek mümkün değildir, evet biz açık konuşuruz’ şeklinde konuşan Adnan Menderes'e cevaben) Vilayeti kaldırdınız, bizi de kaldırın da zulmünüz tamam olsun.
  • Koltuğunun altında ‘haç’ taşıyan, fakat ‘hacı’ görünmeye çalışan, ‘gavur’ diye öldürtüp, ‘şehit’ diye namaz kıldıran siyasetçilerden sakınılmalıdır.
MK DEVRİM is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski01-10-06, 00:48  #10
sonakıncı

sonakıncı'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2005
Ülke / Şehir: KAF DAĞI

Atalarımla gurur duyuyorum... Osmanlı kendi dönemi ve kendi şartları içinde en iyisini yapmıştır. Ona laf uzatanlar önce kendilerine baksınlar.

Neymiş işkal ve kan için oradalarmış. Lafa bakın ya , anlamak mümkün değil. Osmanlı kan isteseydi emin ol şuan ayakta kalırdı. Ve emin ol bugün doğu avrupada, kıbrısta, kırımda, kuzey afrikada gayrimüslim bırakmazdı.

Bugünki Avrupa ve Amerika zihniyetini taşısaydı atalarımız yerle bir ederdi onların yurtlarını ve bir tek insan sağ bırakmazdı. Ama onların amacı İslamı yaymaktı, gönüllerde kabul ettirmekti dertleri.

İslamın hoşgörüsü içinde yetmişiki bucuk milleti bir arada uzun süre yaşatabilmiştir Osmanlı. Çekildiği bölgelerde bugün kan ve göz yaşı var; herkes Osmanlıyı özlüyor. Ama ne yazık ki onların torunları o ruhtan çok uzak... Bir kısım insanlar ve "peygamber ocağı" olması gerek ordu sadece din ve dindarlarla, baş örtüsü ile uğraşmaktan başka hiç bir iş yapmıyor...!!!
sonakıncı is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 09:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)