Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Türkiye biteceğine parti bitsin.(Sayın Başbakanımız!) / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski30-09-06, 14:21  #1
sonakıncı

sonakıncı'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2005
Ülke / Şehir: KAF DAĞI
Türkiye biteceğine parti bitsin.(Sayın Başbakanımız!)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Karadeniz'de fındık üreticileriyle problem yaşıyor. Bugün Ertuğrul Özkök'ün köşesinde yazdığı bir diyalog Erdoğan'ın fındık konusunda kararlılığını gösteriyor.

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın yönetmeni Ertuğrul Özkök Başbakan ile birlikte gideceği ABD gezisi öncesi Başbakan Erdoğan'ın yaşadığı bir diyalogu yazdı
İşte Özkök'ün yazısında yer verdiği Başbakan'ın cesur çıkışı:

'Türkiye biteceğine parti bitsin'

AŞAĞIDA yazacağım konuşmayı Başbakan Tayyip Erdoğan’a yakın bir işadamından dinledim.

Konuşmaya bizzat kendisi tanık olmuş.

Fındık krizinin en kritik günlerinde Karadeniz’den bir AKP heyeti, Erdoğan’a gelip duruma el koymasını istemiş.

Aralarından biri, durumun vahametini anlatmak için şunu söylemiş:

Duruma el koyup bir çözüm bulmazsanız, AKP Karadeniz’de biter.

Başbakan şu cevabı vermiş:

Vallahi Türkiye biteceğine parti bitsin...

Seçim atmosferinde böyle bir cevabın siyasi açıdan ne anlama geldiğini herhalde bütün siyasetçiler bilir.

Başbakan’ın Basın Danışmanı Akif Beki’yi arayıp böyle bir konuşmanın geçip geçmediğini sordum.

Evet, Sayın Başbakan buna benzer bir şey söyledi dedi.

* * *

Siz bu yazıyı okuduğunuz sırada ben Başbakan’la birlikte New York’a gidiyor ve gitmiş olacağım.

Aslında tam geziye çıkarken böyle bir yazı yazmak riskli olabilir.

Çünkü bu yazıyı işine gelen farklı biçimde algılayacaktır.

Kimi alıp fındık üreticileri nezdinde, Başbakan’ın aleyhine kullanabilir.

Kimi de bu yazıyı Başbakan’a yalakalık olarak görebilir.

Tabii bir başka riski daha var.

Başbakan da Ben böyle bir şey söylemedim diyebilir.

Her türlü riski göze alarak yazıyorum.

Çünkü yazımın asıl amacı şu mesajı vermek.

Bu ülkenin ileriye gitmesini isteyenler, cesur olmak zorunda.

Hele hele başbakanlar, gerektiğinde kamuoyunu karşısına alıp doğru bildiğini söylemeli, daha da önemlisi yapmalıdırlar.

Önümüzde işte böyle cesur kararlar alabilecek siyasetçilere ihtiyaç duyacağımız bir dönem başlıyor.

Avrupa Birliği, kamuoyu gözünde çekiciliğini kaybediyor.

Hatta kuvvetli tepkilerin hedefi haline geliyor.

(Hürriyet)

Oy oğruna Türkiyeyi peşkeş çekmeyen başbakanımızı tebrik ediyorum. Bir bölge ve bir kesim için tüm Türkiyeye fatura kesmemek onurlu bir davranış.

Karadenizde bu sebepten bir tepki var AKPye ama insanımız anlamalı artık bazı şeyleri. Bitti o eski günler...

Tebrik ediyorum sayın başbakanımızı...
sonakıncı is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski30-09-06, 14:38  #2
Papyrus

Papyrus'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2006

Her zaman iktidarın yanında olan Sn Özkök, yine benzer övgülerini sıralamış.

Benim kişisel düşünceme gelince, Sn Başbakanın bu sözünü samimi bulmuyorum. Bazen böyle çarpıcı laflar ediyor ama kimleri etkileyebildiği ortada. Kaldı ki dünya görüşünü değiştirebilen -ki değiştirdiğine de inanmıyorum- bir insandan her an her şey beklenir. Bugün "Türkiye biteceğine parti bitsin" diyen başbakan yarın neden "parti için herşey feda edilebilir" demesin?
Papyrus is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski30-09-06, 15:15  #3
sel_cuk_us
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: istanbul

Alıntı:
Sayın Papyrus şöyle demiş:

Her zaman iktidarın yanında olan Sn Özkök, yine benzer övgülerini sıralamış.

Benim kişisel düşünceme gelince, Sn Başbakanın bu sözünü samimi bulmuyorum. Bazen böyle çarpıcı laflar ediyor ama kimleri etkileyebildiği ortada. Kaldı ki dünya görüşünü değiştirebilen -ki değiştirdiğine de inanmıyorum- bir insandan her an her şey beklenir. Bugün "Türkiye biteceğine parti bitsin" diyen başbakan yarın neden "parti için herşey feda edilebilir" demesin?

Sn. Başbakanı ne kadar iyi tanıyorsunuz da bu lafları ediyorsunuz?? samimi bulmuyorsanız bulmayın. şu an elimizde bulunan en iyi hükümet bu. sizce hangisi daha iyi işler yapabilrdi?? ağzımıza bal çalarak ekonomiyi geçici olarak canlandırarak (para piyasasına suni müdahale ile) hep bizi uyuttular. TAbi sizin tuzunuz kuru olabilir. ama bu tür muhalif düşünceleri tasvip etmiyorum
sel_cuk_us is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski30-09-06, 23:23  #4
Anadolu
Ayrıldı

Giriş Tarihi: Aug 2006
Alıntı

Sn.sonakıncı aktarıyor.Ertuğrul Özkök demiş ki:
Siz bu yazıyı okuduğunuz sırada ben Başbakan’la birlikte New York’a gidiyor ve gitmiş olacağım.
Aslında tam geziye çıkarken böyle bir yazı yazmak riskli olabilir.
Çünkü bu yazıyı işine gelen farklı biçimde algılayacaktır.
Kimi alıp fındık üreticileri nezdinde, Başbakan’ın aleyhine kullanabilir.
Kimi de bu yazıyı Başbakan’a yalakalık olarak görebilir.
Tabii bir başka riski daha var.
Başbakan da Ben böyle bir şey söylemedim diyebilir.
Her türlü riski göze alarak yazıyorum.
Çünkü yazımın asıl amacı şu mesajı vermek.
Bu ülkenin ileriye gitmesini isteyenler, cesur olmak zorunda.
Hele hele başbakanlar, gerektiğinde kamuoyunu karşısına alıp doğru bildiğini söylemeli, daha da önemlisi yapmalıdırlar.
Önümüzde işte böyle cesur kararlar alabilecek siyasetçilere ihtiyaç duyacağımız bir dönem başlıyor.

Bu satırları okuyupta,basınımız ve Ertuğrul Özkök'ü tanıyanlarda buna inanırlar öylemi Sn.sonakıncı.Karadeniz fındıkla hamsi yer Sn.sonakıncı,dolma değil.
Eski30-09-06, 23:33  #5
seha
Admin

seha'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2005

Alıntı:
Sayın Ertuğrul Özkök şöyle demiş:

Başbakan’ın Basın Danışmanı Akif Beki’yi arayıp böyle bir konuşmanın geçip geçmediğini sordum.

Evet, Sayın Başbakan buna benzer bir şey söyledi dedi.
Haberin en güzel noktası burası. Gözden kaçmasın. Adettendir Başbakanımız yine diyip de dememezlikten gelmiş olabilir diye Akif Beki aranmış. Sn.Beki'nin yanıtı da çok güzel buna benzer bir şey söyledi.

Söylemiş de olabilir söylememiş de olabilir. Başbakan o kadar çok şey söylüyor ve bir o kadar çok şey de söylemiyorki Akif Beki'de artık emin değil. Buna benzer birşeyler söyledi diyip geçiştirmiş.

* * *
Diğer taraftan ortada bir garip tablo var. Bir tarafta istersek iki dakika da IMF'ye borçlarımızı öderiz diyen bir başbakan diğer tarafta ise seçimleri kazanmak için devletimi böyle bir ekonomik yük altına sokamam diyen bir başbakan. İnanamayacaksınız ama her ikisi de aynı başbakan.

Sözün özü bir karar vermek gerek. Ekonomimiz de işler tıkırında mı gidiyor yoksa yoldan çıkmaya yakın raylarda tıngırdıyor mu ?
* * *
Sn.Özkök konusuna girmeye bile gerek duymuyorum. Artık fazla ciddiye alınmadığının kendisi de farkında olsa gerek ki yazısının yarısından fazlasını kendini savunmak ile geçirmiş.

Hala bu yazıyı bu yazarı ve bu başbakanı ciddiye alan varsa onlar için ne mutlu !
seha is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski01-10-06, 01:17  #6
MK DEVRİM

MK DEVRİM'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2006

Alıntı:
Sayın sonakıncı şöyle demiş:

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın yönetmeni Ertuğrul Özkök Başbakan ile birlikte gideceği ABD gezisi öncesi Başbakan Erdoğan'ın yaşadığı bir diyalogu yazdı
İşte Özkök'ün yazısında yer verdiği Başbakan'ın cesur çıkışı:

'Türkiye biteceğine parti bitsin'

AŞAĞIDA yazacağım konuşmayı Başbakan Tayyip Erdoğan’a yakın bir işadamından dinledim.

Konuşmaya bizzat kendisi tanık olmuş.

Fındık krizinin en kritik günlerinde Karadeniz’den bir AKP heyeti, Erdoğan’a gelip duruma el koymasını istemiş.

Aralarından biri, durumun vahametini anlatmak için şunu söylemiş:

Duruma el koyup bir çözüm bulmazsanız, AKP Karadeniz’de biter.

Başbakan şu cevabı vermiş:

Vallahi Türkiye biteceğine parti bitsin...

(Hürriyet)

Oy oğruna Türkiyeyi peşkeş çekmeyen başbakanımızı tebrik ediyorum. Bir bölge ve bir kesim için tüm Türkiyeye fatura kesmemek onurlu bir davranış.

Karadenizde bu sebepten bir tepki var AKPye ama insanımız anlamalı artık bazı şeyleri. Bitti o eski günler...

Özkök ün bugüne kadar ne kadar tutarsız biri olduğunu bilmeyen kalmadığı
halde,o nun yazısından alıntı yapmak bir çeşit takiye olmuş.
"Başbakanın yanında olan iş adamından öğrenmiş"başbakan bunu açık
açık niye beyan etmiyorki.Çevir kazı yanmasın misali.Evet bitti o günler
YTL na geçtiler en büyük paramız 20 tl iken şimdi 100 tl.yılbaşında da
200 tl çkıyor hayırlısı ile Paranın 5 kat 10 kat büyütülmesinin faturası
halka çıktıktan sonra.Fatura türkiyeye ödetilmemiş halka ödetilmiş
oluyor.
MK DEVRİM is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski01-10-06, 04:55  #7
Turksad

Turksad'nın Avatarı

Sayın Başbakan'a hala bu derecede saf duygularla bağlı olanların ruh hallerini gerçekten merak ediyorum.
Turksad is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski02-10-06, 16:56  #8
Kitap Tozu

Ülke / Şehir: Paris
Hikaye...

Tayyip Erdoğan'ın yaptığı şey laf kalabalığından başka birşey değil. Yok böyleymiş, yok şöyleymiş, parti bitsinmiş.
Hepsi hikaye!!! Tayyip Erdoğan bu ülkeye yararlı hiçbir şey getirmedi, getirmeyecekte. Tayyip Erdoğan ancak "ananı al git" der, din üzerinden siyaset yapar, şeriatı destekler, fındık sorununu başkalarına yıkar.Tayyip Erdoğan'ın bu sözlerini oy uğruna atılan değersiz nutuklardan biri olarak görüyorum.

Alıntı:
Sayın sonakıncı şöyle demiş:

Bende Tayyip Erdoğan'ı tebrik ediyorum; Şeriatı, sömürüyü ve haksızlığı desteklediği için. Söylenecek başka bir söz bulamıyorum!
Gönderilmiş bir kutu süt tozunu ve sütyeni.
Kitap Tozu is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski02-10-06, 22:15  #9
Tanrıverdi
Forumdan Uzaklaştırılmış

AKP propagandası ha akın kanmayınız.
Tanrıverdi is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski02-10-06, 22:21  #10
masteer

Ertugrul Ozkok herturlu ıktıdarı basa gelırgelmez anlayan ve hakettıgı degerı ! veren bır ınsan. Ne zaman kı secım yaklasır hemen ıceler bakar tekrar secılme ıhtımalı varsa devam eder, yoksa yerden yere vurur kı yenı gelenlere bak bızde sızın mucadelenıze destek olduk dıyebılsın.

Fındık konusunda kı bu laf olsa bıle bana da propaganda gıbı geldı. Bır sektoru tamamen karsısına alıp devlete bu yararlıdır demek ve uretıcılerı parapul meraklısı gostermek pek akıllıca degıl.
masteer is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı