"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski19-06-05, 18:50  #1
ışık

Giriş Tarihi: Apr 2005
Ülke / Şehir: İzmir
Üniversite Sınavı

Evet, bugün yeni bir ÖSS daha yapıldı. İnsan her ne kadar bu okul işlerinden uzaklaşmış olsa da konu ÖSS olunca illa ki ilgilenmek durumunda kalıyor. Örneğin benim kuzenim de girdi bu sene, hoş ümidi yok ama olsun. Herhalde buradaki pek çok arkadaşımızın da bir tanıdığı, belki de kendisi bu sınava girmiştir.

Ben burada sınav sistemini tartışmaktan çok, TR'de sınava verilen önemi tartışmayı istiyorum. Çoğumuz bu sınav sisteminden geçtik, kendimiz girmesek bile bir şekilde bu sistemin içinde yer aldık, veli olarak, tanıdık olarak vs.

Dershaneler ve komşusuna hava atmayı çocuğunun eğitimden önemli gören bazı veliler bu olayı insan hayatındaki en önemli güne çevirdiler. Halbuki gel gör ki, üniversiteyi kazanmak sadece bir başlangıç, bitirmek ise başka bir başlangıç. Artık şirketler de eskisi kadar devekuşu taklidi yapmıyorlar, yapamıyorlar.

Sade bir diploma, ne özel şirketlerde ne de devlette iş bulmanızı sağlıyor. Eğitim artık yaşam boyu eğitim halini aldı. Aynı işi yapsanız da her gün yeni şeyler öğrenmek zorundasınız.

Peki bizler bir günlük sınava neden hala bu kadar önem vermeye devam ediyoruz? :154
ışık is offline  
Eski19-06-05, 23:55  #2
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Ülke / Şehir: 23185

Üniversite'nin çok değerli bir kurum olduğu düşünülüyor, halbuki eğitimden eser olmadığı bir bilinse...

Her şey etikete bakıyor, sorun burda...
Eski20-06-05, 11:34  #3
petricli

Batıda olduğu gibi üniversite sınavı kaldırılmalı. Öğrencilere orta öğretimde kaliteli ders verilmeli sonuç olarak orta öğretim puanına uygun istediği üniversitenin istediği bölümüne girebilmeli !..

Eski16-07-05, 12:54  #4
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Ülke / Şehir: 23185

Olurmu hiç, yoksa dersaneler nerden para kazanacaklar? İnsanların cebini nasıl okşayacaklar, bu çark nasıl dönecek :D
Eski16-07-05, 20:17  #5
ışık

Giriş Tarihi: Apr 2005
Ülke / Şehir: İzmir

Ben üniversite sınavını kaldırmanın çok işe yarayacağını düşünmüyorum dersane konusunda. Çünkü veliler bu sefer okullarda okutulan müfredat için çocuklarını dersanelere gönderecekler.

4 Temmuzda yayımlanan Newsweek dergisinde G. Kore'deki üniversite sisteminde yapılmak istenen bir değişiklikle ilgili bir haber vardı. Orada yapılan genel üniversite sınavının katkısının düşürülüp okul notlarının daha çok etki edeceği bir sisteme geçmek üzereymiş Kore. Yalnız burada belirtilmesi gereken bir konu var, adamlar bu yeni sistemi 2008'de uygulamaya sokacak. Bizimkiler gibi canımız sıkıldı, sistemi değiştiriyoruz, bu senekiler de buna uyacak dememişler. Neyse, bu sistemin geri teptiğinden falan bahsediliyordu, insanlar orada da daha fazla kurs ve özel hocaya rağbet etmeye başlamış.

Bence iki aşamalı sistem-ÖSS, ÖYS- şu an için en iyi sistem.
ışık is offline  
Kapalı Konu

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı