"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | |
Ayrıldı
Giriş Tarihi: Jul 2006
| Ailenizden ilginç hikayeler... Eğer mümkünse dede, nine den çok anne- babadan olursa daha iyi olur. Babamdan... Babam emekli sınıf öğretmeni. 80 öncesi bulunduğu ilçede ilköğretim müdürü. TOBDER'in büyük bir eylemi ilçede yapılacak. Babam aynı zamanda ilçenin TÖBDER başkanı. Karar alınıyor TÖBDER üyesi olan idareciler eyleme katılmasın, diye Neyse eylem günü geliyor. Hayal meyal hatılarım, mahşer kalabalık. Babamda karara rağmen bir 10 dakikalığıan eyleme katılıyor. Aradan 1-2 ay geçiyor. 2 müfettiş babama eyleme katıldın, diye soruşturma yapmaya geliyor. Babam hayır katılmadım diyor. Adamlar fotoğrafları gösterince, babam 'karşıdan karşıya geçtim' diyor. Neyse geliyorlar soruştuma kısmına. Müfettişler bir kaç soru soracağız diyorlar. Babam buyrun diyor. Müfettiş: Neden bir öğretmenle evlisiniz? Babam: Siz bu soruyu cidden soruyor musunuz? Müfettiş. Evet Babamın tepesi atıyor: Babam: Pekala, ama ağzımdan ne çıkarsa yazacakasınız, tamam mı, ne çıkarsa. Müfettiş: ( Sırıtarak) Tabii canım. Babam: İyi o zaman.... Bu soruyu soranın anasını, avradını, sülalesini, gelmişi, geçmişi sinkaf, diyor. Müfettişer: Aman hocam ne dediniz Babam: Yazacakasınız . Müfettişler babamın ağzından çıkanı resmi evraka yazıyorlar. Ve soruşturma bitiyor. Aradan 2 ay geçiyor. 2 yeni müfettiş babama gelip, önceki soruşturma dosyasının 'kaybolduğunu, ifadesinin yeniden alınması geektiğini" söylüyorlar. İlk ifade bilindiği için, babama doğru düzgün ifade vermesi salık veriliyor. Babamda 'doğru soru sorarsanız doğru cevap alırsınız' diyor. Müfettişler soruşturmayı yapıp gidiyor. Ceza mı? Almadı.... BF... __________________
Kitleler sustuğunda ya da susturulduğunda, tarihi kişilerin yaptığı sanılır. Tarihi bizzat kitleler yapar, kişiler sadece kitlenin bilincine sahip figürlerdir. Balıkçı Filozof Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 02-10-06 10:07 . |
| #2 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Helal olsun :D Benim kuzenim de izmirde siyas birtakım şeylere karıştığı gerekçesiyle göz altına alınmıştı.. Adam sormuş: Neden bu gelişmişlik? demiş.Kuzen de poposunu göstermiş...Ceza tabiki yok:D |
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2006
| Babam küçüklüğünde çok yaramazmış. Her hikayesi ilginç ama bana babaannemin anlattığı ve belgelenen hikayelerinden birini sunayım: Yaş 8-10. Bir gün arkadaşlarıyla top oynuyorlar. Bir hamamın yanında. Çocuklardan biri topa sertçe vurunca top hamamın kubbesinde kalıyor. Bursa'dayız bu arada. Bursa'nın hamamlarını bilenler hatırlar, hamamların tepesinde havalandırma camları vardır ve genelde orası otlarla kaplıdır. Neyse, konuya dönelim. Top hamamın tepesinde kalıyor. Kim çıkacak oraya? Elbette babam! Çıkıyor. Topa ulaşıyor, ama tam topu alacakken cam kırılıyor ve babam hamamın kubbesinden içeri düşüyor. O gün kadınlar günü. Kadınlar hem şangırtının etkisiyle, hem düşenin (çocuk da olsa) bir erkek olması nedeniyle bir anda panik içinde kaçışıyorlar. "Kaçıııın erkeeek!!" Neyse... Babam bir kadının üzerine düşüyor. Sırtına. Kadının hastanelik olduğunu hatırlıyor babaannem. Ama babamın bacağı 3 yerinden kırılıyor. Bursa Memleket Hastanesi'ne yatırılıyor. Hikayenin en önemli yeri de burası. Şans işte... Benelüks ülkelerinden birinin (şu anda hangi ülke olduğunu hatırlayamıyorum ama Sanırım Belçika idi) kraliçesi o gün Bursa'da ve gezintiye çıkarılmış. Duraklarından biri de Bursa Memleket Hastanesi! Babamın bulunduğu odayı ziyaret ediyor ve babamı yanağından öperken resimleniyor. Ertesi günkü yerel ve bazı ulusal gazete manşetlerini siz hayal edin artık. O resme baktıkça hala güleriz, ama artık hikayeyi tazeleyecek kişi (babaannem) aramızda değil. Tek kanıt resim. Tabi bir de babam... |
| #4 | |
Ayrıldı
Giriş Tarihi: Jul 2006
| Sanırım gazeteyi tanık olarak gösterirken, babanın hikayede tanık olmayı 'pek istemediğimi' anladım Ben olsam, galiba bende istemezdim. Hel birde Kraliçe babanın neden ayağının kırıldığını soruysa..... Güzel hikaye ... BF... __________________
Kitleler sustuğunda ya da susturulduğunda, tarihi kişilerin yaptığı sanılır. Tarihi bizzat kitleler yapar, kişiler sadece kitlenin bilincine sahip figürlerdir. |
| #5 | ||
![]() Giriş Tarihi: Mar 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Alıntı:
| #6 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| geçen gün duydum çok hoşuma gitti... babam anlatıyor: yılı tam olarak hatırlamıyor..demirel rizeye gitmiş...halk toplanmış büyük bir platformda konuşma yapıyor..bütün demirelciler büyük alkışlarla,kendilerini yırtarak onu selamlıyor. babam ise elinde CUMHURİYET gazetesi yoldan geçiyor..sonra kalabalıktan bir ses: -işte anarşist bu.... polisler hemen o noktaya koşuoyor.babamı yere yatırıyorlar.her yeri kan oluncaya kadar dövüyorlar..vuran vurana...sonra döven polisleri ayırmak için bir amir geliyor: -bırakın,yanlış ihbarmış... sonra dakikalarca tekmeledikleri babamı yerden kaldırıyorlar.. üstünü başını silkeliyorlar..özür diliyorlar,ancak elindeki gazeteyi de alıp yırtmayı ihmal etmiyorlar... sonra babam can havliyle kendini eve atıyor..dedem açıyor kapıyı..babamı o halde görünce şok geçiriyor.oğlu gözlerinin önünde kanlarla duruyordu.hemen olanları anlatmasını istiyor.babam anlatınca da alıyor silahını cıkıyor dışarı... kalabalığın oaraya doğru gidiyor: -benim oglumu kimse dövemez... bir el havaya sıkıyor -sıkıysa susturun bizi.... sonra tüm mermileri boşaltıyor havaya... hiç kimse müdahele edemiyor.arkadaşlarının sakinleştirmesiyle eve götürülüyor(dedem o sırada belediye başkanlığı yapıyordu)... babam bana şöyle demişti sonra: türkiye'de özgür düşünceni söylemek,hatta istediğin şeyleri okumak bile yasaktır.ancak o an herkes devrimin havaya sıktıgı ateşi izlemişti..herkes onun altında ezilmişti.. işte bu yüzden bu yol baş koyulacak bir yoldur....... herkese saygılar.... __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. |
| #7 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Jul 2006
| bahcelievler lisesinde 80 öncesi iki gurup var bilindiği üzere; sagcılar solcular. bu iki gurup her zaman ayrı hareket edermiş sağcılar solculara solcular sağcılara selam vermezlermiş. okul çıkışlarında beraber çıkıp birbirlerine sözle (sadece sözle) çıkışlarda bulunurmuş. bir gün gene okul çıkışında sağcılar yolun bir tarafında solcular yolun bir tarafında yürürlerken. bir taksi iki gurubun tam ortasında durmus ve her iki tarafıda kursunlamış babamın en yakın arkadaşı yanında vurulmuş ve ölmüş. o günden sonra sürekli bir kan davası sürekli bir kavga sürmüş. ta ki 12 eylüle kadar... |
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| babam rahmetli akşam yemeklerinde o kadar güzel anılarını anlatırdı ki bizi gülme krizine sokardı.Çok gezdiği için ve konuşkan olmasından dolayı bilmediği yoktu.Şimdi onun bu sohbetlerini özlüyorum.Ondan geriye o kadar hatıra kaldı ki bizlere.Belki konuyla ilgisi olmadı ama aile deyince kususra bakmayın bu konu aklıma geldi arkadaşlar.Tşk ederim __________________
SaY kİ yOkSuN vArMıŞsıN giBi mUtLu oL... |
| #9 | ||
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Alıntı:
daha önceler de diledim şimdi de diliyorum... başınız sağolsun efendim.... saygılarımla.... __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. | |
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| sn A EMRE sizi ve diğer arkadaşları üzmek için yazmıyorum inanın bu kaybımı.Sadece babasına çok düşkün bir kızın kimseyle paylaşamadıklarını yazı yaz ortamında anlatması diye düşünün elimden geldiği kadar bunu yansıtmamaya çalışırım.Dileklerin için yine de sağol __________________
SaY kİ yOkSuN vArMıŞsıN giBi mUtLu oL... |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|