Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Ben de, vatan sağolsun demiyorum... / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski02-10-06, 12:03  #1
stran

stran'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: DİYARBEKİR
Ben de, vatan sağolsun demiyorum...

BEN DE, VATAN SAĞ OLSUN DEMİYORUM .
Ben ki her baba gibi severdim oğlumu, ayağı taşa değmesin isterdim, kıyamazdım , ama bizleri enayi yerine koyan, kirli çıkarlarını korumak üzere, yavrumu ,yavrularımızı ölüme gönderen, bunun adını da, vatan hizmet koyan haramzadeler, ölürsek şehit kalırsak gazi olacağımızı söylüyorlar, oysaki çocuğum / çocuklarımız fillerin tepişmesinde arada kaynayıp gitti, Niyazi oldu.
İstesek bölüşürdük doğan günü Ben kimin ağlamasını istedim ?
Birleşirdi ellerimiz ve türkülerimiz Yok ki benim kurşunlarım
Ama ne çoğalırdı yaprakların sevinci Dikenli tellerim, taş duvarlarım (*))
Ne mutlu büyürdü çocuklar
İstesek bölüşürdük bir dilim ekmeği
Aslında hiçbir genç ,yıllardan beri inat ve ısrarla sürdürülen bu kirli savaşta, namluyu kendi kardeşine çevirmek zorunda kalacağından asker olmayı istemez.
Vatanınız, düşman devletlerin istilasına uğrarsa, işte o zaman savaşma gibi bir iradeniz doğar,ama hiçbir devlet kendi vatandaşlarıyla savaşmaz,savaşmamalıdır.
ZENGİNİMİZ BEDELLİDİR, ASKERİMİZ FAKİRDENDİR !
Kirli savaşın sürmesini isteyen,bu işten rant elde edenlerin, çocuklarını savaş alanlarında göremiyoruz ve her nedense kurşun ,bomba, mayınlar bunlara ulaşamıyor.
Eğer vatan tehlikedeyse,bu ülkenin kaymağını yiyenlerin, kendileri ve çocukları(VATAN)larına ,sahip çıkmaları için savaşmaları gerekmiyor mu,bu işte bir terslik yok mu?
Bir zamanlar büyük iddialarla ortaya çıkıp,bu gün Cumhuriyetin demokratikleşmesini savunanlar !
Bunun için silahlı mücadele gerekir mi, bu demokratik yollardan gerçekleştirilemez mi?
Çocuğumu/çocuklarımızı öldürenler ve bu emri verenler, bir düşman daha öldürdük diye düşünüp sevinenler. Oysa siz kendinizi öldürdünüz,bir bilebilseniz.
Ölüme gönderenler, gönderirken gerekli güvenliği sağlamayanlar , vatan ,namus, sakarya edebiyatı yapanlar ve yan gelip yatanlar.
Haince planlar yapanlar,uygulatanlar ve uygulayanlar
Size ölün demiyorum / diyemiyorum.
Ölmeyin,yaşayın.yaşayın ki tarih şahidimiz olsun.
Tüm insanlığın laneti ,terörizm'in üzerine olsun.
Hakkımı helal etmiyorum,kirli politikalarınıza ,kurban ettiğiniz çocuğumda, hiç kimsenin şehidi falan değil, bundan böyle de askere gönderecek, kurbanlık çocuğumuz yok, vicdani retçi olup ceza evinde yatsınlar. BU DEVLETİN VATANDAŞI OLMAKTAN GURUR DUYMUYORUM.
Çünkü bu vatan, en çok yan gelip yatanların,bizi birbirimize boğazlatanların ,halkı soyarken,türlü yalanlar atanların,vatanını satanların,anamızı ağlatanların vatanıdır

http://www.nasname.com/index.php?mod...ew&ANN_id=1772

stran Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 02-10-06 12:30 .
stran is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski02-10-06, 12:20  #2
Samyeli
Onay bekleyen
Yazar Adayı

Vatan yok olarak sağolmaz, var olarak sağ olur. Üstelik işgaller iki türlüdür dış işgal, iç işgal. Vatanlarını seven insanlarımız, bu ülkede abd. ve israil üslerinin neden bulunduğunu, bu üslerde bu milleti temsil eden hilalli bayrağın neden dalgalanmadığını sormalıdırlar. Benim ölümüm bunlara son vermiyorsa vatan kurtulmamış ve sağolmamış demektir.
Samyeli is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski02-10-06, 12:40  #3
stran

stran'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın Samyeli şöyle demiş:

Vatan yok olarak sağolmaz, var olarak sağ olur. Üstelik işgaller iki türlüdür dış işgal, iç işgal. Vatanlarını seven insanlarımız, bu ülkede abd. ve israil üslerinin neden bulunduğunu, bu üslerde bu milleti temsil eden hilalli bayrağın neden dalgalanmadığını sormalıdırlar. Benim ölümüm bunlara son vermiyorsa vatan kurtulmamış ve sağolmamış demektir.
Sayın Samyeli...bakın bu sizin kişisel düşünceniz ama şunu unutmayın bu ülkede iki kardeşin birbirine silah sıkması gibi ucuz ve zor hiç bir iş yoktur...

Birde madalyo'nun diğer yüzü var evladını kaybetmenin vermiş olduğu acıyla ve yoğunlukla söylüyor ....Biraz o baba olmayı deneseniz nasıl olur acaba...

neyse demokrasinin gereği farklı düşünmeliyiz aynı dyuguları paylaşsaydık eğer robotlaşırdık değilmi...
Eski02-10-06, 12:53  #4
Samyeli
Onay bekleyen
Yazar Adayı

Değerli kardeşim, benim ifadelerimden o babayı kınadığım sonuçu çıkmıyor. Vede kınamıyorum. Gerçekten ateş düştüğü yeri yakıyor. PKK abd. nin kurduğu bir örgüt. abd. ile dost olup pkk anlamsızlığına inanıyorum. Hatta pkk yı rejimin devam ettirdiğini düşünüyorum. PKK ya aldanan sonra ölen insanlarda mazlumdurlar, pkk ile savaşırken ölenlerde. Gerçekten yazık. Bu memlekette abd. uşaklığı biterse pkk.da biter, yoksa, adına nüfus kontrolümü dersin, rejim muhaliflerini temizlememi dersin her halükarda bunun sürmesini isteyen abd. uşakları bulunacaktır, her iki kesimdede.
Samyeli is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski02-10-06, 18:01  #5
komutan

komutan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2006
Ülke / Şehir: Vatansız yerden

Kim ki bir tanıdığını kaybetmeye başlarsa..
Kim ki bu savaşın aslında kirli ve kardeş kavgası olduğunu..
Kim ki acıyı kendi evinde yaşarsa..
Kim ki bu saydıklarımı ve sayamadıklarımı yaşayacaksa bu savaşı durdurabilecektir..
Eski02-10-06, 21:28  #6
stran

stran'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın komutan şöyle demiş:

Kim ki bu saydıklarımı ve sayamadıklarımı yaşayacaksa bu savaşı durdurabilecektir..
sayın komutan sana sonuna kadar katılıyorum evet bu savaş bir an önce bitmeli ve herşey demokratik şartlarda düzelmeli biz ne ölmek nede öldürmek istemiyoruz (bunu söylerken yalnış anlaşılma olmasın bizden kastım her iki taraf tır)
Eski03-10-06, 12:58  #7
ady

ady'nın Avatarı

Ülke / Şehir: istanbul

Alıntı:
Sayın komutan şöyle demiş:

sayın komutan savaşın bitmesi ve durması için ailemizden birinin ölmesi,
acıyı kendi evimde yaşamam mı gerekiyor.
bu ne ters bir yazı.
ailenizden biri ölüncemi savaşa dur diyeceksiniz?????:68 :64 :72 :67
ady is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı