"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Büyükkanıt'ın konuşması üzerine..

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski02-10-06, 13:10  #1
NSC
Onay bekleyen
Yazar Adayı

NSC'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Büyükkanıt'ın konuşması üzerine..

Alıntı:
1 bölümde Harp Akademisi'nin açılışı ve bölgesel tehditler üzerine, İrtica ve Bölücü terör üzerine ve TSK'yı yıpratmaya çalışan çabalar hakkında konuşacağım....
yeni
Bir gün var bir gün yokuz
NSC is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski02-10-06, 13:22  #2
NSC
Onay bekleyen
Yazar Adayı

NSC'nın Avatarı

Alıntı:
ÜST DÜZEY İSİMLERE LAİKLİK ELEŞTİRİSİ
İrtica ve bölücü terör konusuna da değinmek istiyorum. Kuvvet Komutanlarımız yapmış olduğu konuşmalarda TSK'nın görüşlerini net olarak dile getirmişlerdir. Tamamen ben de katılıyorum. Bazı sorular sormak istiyorum. Her fırsatta laikliği yeniden tanımlayalım diyenler yok mudur bunlar devletimizin en üst kademelerinde yer almıyor mu? Cuimhuriyetin temel nitelikleri ağır bir saldırı altında değil mi?

Her fırsatı TSK'ya saldırı için kullananlar kimlerdir? Bu listeyi uzatmak mümkün. Bu sorulara hayır Türkiye'de bunlar yoktur diyebiliyor muyuz? Diyemiyorsak irtica tehditi vardır ve buna karşı her türlü önlem alınmalıdır. TSK'nın terörle mücadelede taraf olduğu defalarca açıklanmalıdır. Bir süredir sanki çatışan iki ülke varmış gibi ateşkes sözünün kullanılmasıdır.
Büyükkanıtın konuşma metninden.......
Eski02-10-06, 13:39  #3
NSC
Onay bekleyen
Yazar Adayı

NSC'nın Avatarı

Alıntı:
TEK ÇÖZÜM PKK'NIN SİLAH BIRAKMASI
Geçtiğimiz hafta da ırak devleti başkanı sıfatı taşıyan kişi tarafından terör örgütünü ateşkese ikna edeceğini açıklamasıdır. TSK silahlı tek terörist kalmayıncaya kadar terörle mücadelesini sürdüreceğini çeşitli defları açıklamıştır.Terör örgütü için tek çare silahını kayıtsız şartsız bırakıp Türk adaletine sığınmasıdır.

Terörle mücadelenin bir başka boyutu da terör örgütüne sağlanan dış destektir. Nato tarihinde ilk defa hem AB hem de NATO PKK'yı terörist örgüt ilan etmiştir. Yine her iki kuruluş kendilerine de döküman yayınlamışlardır. Hal böyle iken bu kuruluşlara üye olan bazı devletler kendi topraklarında terör örgütünün kendi topraklarında serbekstçe faaliyet göstermesine seyirci kalmaktadırlar. Ülkesinde yakaladıkları teröristleri yargılamamakta yada kaçmalarına müsaade etmekte yada terör örgütüne geri göndermektedir. Bir tv kanalının yayının önlenmesinde ilgili ülke ifdae özgürlüğü kapsamına sokakarak müttfekinin değil teröristlerin yanında yeralabilmiştir.
metnin devamı
Eski02-10-06, 13:41  #4
NSC
Onay bekleyen
Yazar Adayı

NSC'nın Avatarı

Alıntı:
AB TEMSİLCİSİ KRETSCHMER'E TEPKİ

Bir TV kanalının yayının önlenmesi ile ilgili ülke, durumu ifade özgürlüğü kapsamına sokarak müttefikinin değil teröristlerin yanında yeralabilmiştir.
Bazı kesimlerce TSK'yı yıpratmak için sürdürülen kampanyaya değinmek istiyorum. TSK tenkitlere her zaman açıktır. Hatta bunlar bilime, mantığa ve gerçeklere dayandığı takdirde istifade etmesi kaçınılmazdır. Bir süredir Türkiye Cumhuriyeti'nin temel niteliklerini sorgulama amaçlı kampanyalar sürdürülmektedir. Saldırının dozu ne kadar artarsa bu demokratikleşme yönünde atılmış o kadar büyük adım olarak kabul edilmektedir. TSK da bu kampanyanın en önemli hedeflerinden biri haline getirilmiş, ordumuzun toplum içindeki yerini sorgulamaya ve TSK'yı demokratileşmenin önünde engel olarak göstermeye başlamışlardır. Bu saldırılar dıştan olduğu gibi içimizden de destek bulmuştur.

http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=45462&uniq_id=1160384673

Eski02-10-06, 13:43  #5
canugur

Giriş Tarihi: Aug 2005

Bir cesit ültimatom niteligindeki mesaj, kibar bir dil ile, isim kullanmadam sahiplerine yollanmis.
Eski02-10-06, 14:03  #6
sonakıncı

sonakıncı'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2005
Ülke / Şehir: KAF DAĞI

Bıktık artık aynı filmi izlemekten. Her zaman irtica irtica. Başka laf yok. İktidarı sarsmak için başka sebep yok.

Bu darbeci zihniyetten ne zaman kurtulacak Türkiye çok merak ediyorum.

Allah "peygamber ocağı"mızı eski günlerine döndürür inşallah!
sonakıncı is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski02-10-06, 14:46  #7
yazarkedi

yazarkedi'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2006
Değişim...

Alıntı:
Sayın sonakıncı şöyle demiş:

Bıktık artık aynı filmi izlemekten. Her zaman irtica irtica. Başka laf yok. İktidarı sarsmak için başka sebep yok.

Evet bir değişim gerektiği kesin! Ama o taktirde, irticacı zihniyetin de değişmesi gerekiyor. O değişmediği müddetçe bu ülkede hiçbirşey değişmez maalesef.

Bu ülkenin darbeci zihniyetten kurtulması gerektiği gibi irticacı zihniyetten de kurtulması gerekiyor.

Bu ülkede birtakım dengeler var. Birşeyler değişecekse, tahterevallinin her iki tarafından da yük boşaltılması gerekiyor.

Öyle "ordu elini eteğini çeksin, biz istediğimiz şeyi yapalım, rahat rahat din sömürüsü üzerinden ceplerimizi dolduralım" demekle olmuyor.

Değişim karşılıklı olur. Birşeylerin değişmesini istiyorsanız önce kendinizi değiştirmekten başlamak zorundasınız.

"Yok ben sabit durayım, ben mükemmelim, benim çevremdeki herşey yanlış, onlar değişsin" demek, magalomanlıktan öteye gitmez.

Değişim, başkasına "değiş" demekle olmaz!

yazarkedi Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 02-10-06 14:49 .
yazarkedi is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski02-10-06, 14:47  #8
ady

ady'nın Avatarı

Ülke / Şehir: istanbul

Alıntı:
Sayın sonakıncı şöyle demiş:

sayın sonakıncı;
peygamberinizin ocağı Türkiye Cumhuriyetimidir??
ady is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski02-10-06, 14:48  #9
ady

ady'nın Avatarı

Ülke / Şehir: istanbul

keşke değinilen konularda daha açık olabilselerdi.bizler anlıyoruz ancak anlamak istemeyen çok kesim var.
ady is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski02-10-06, 14:54  #10
canugur

Giriş Tarihi: Aug 2005

Alıntı:
Sayın ady şöyle demiş:

keşke değinilen konularda daha açık olabilselerdi.bizler anlıyoruz ancak anlamak istemeyen çok kesim var.
Onlar kendilerini cok iyi biliyor sayin ady

Ayrica peygamber ocagi eski günlerimizi ben de anlamis degilim?
Türkiye´den mi söz edilmis dersiniz?
saygilar

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı