"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
| Hepimiz biliyoruz ilk ayak basanı, fakat ikinci veya üçüncü dördüncü defa kim ayak bastı Ay'a, bileniniz var mı? Dalga geçmeyin gerçekten merak ettim. __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü |
| #2 | |
| İlkler her zaman önemlidir. ![]() Yanılmıyorsam ikinci ayak basan Edwin Aldrin olacaktı... |
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Yakin gelecekte ise, Mars´a, Jüpiter´in uydusu Europa´ya, Neptüne vb. ilk ayak basanlarin isimlerini karistiracagiz saniyorum. __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal |
| #4 | |
| Bu fotograf cesitli uzay web sayfalarinda cikti. Üzerinde konusulabilir mi bilmiyorum.Mars´taki bir dagin insan yüzüne benzer görüntüsü Nasa.com da ise cok ayrintili olan cesitlemeleri de var..Kücültemedigim icin buraya getiremedim. __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal |
| #5 | |
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Ay'a ilk ayak basan astronot, bilindiği gibi N. Armstrong'dur. İkinci ayak basan Sn. Petricli'nin dediği gibi, Edwin Aldrin'dir. Üçüncü ayak basan ise Pete Conrad'dı yanılmıyorsam. Onu hatırlayışımın nedeni de bir trafik kazası ile yaşamını yitirmesiydi. Onca serüvenlere katıl, onca uzay yolculuklardan başarıyla ayrıl, ayda yürü...ve gel bir trafik kazasında... Sn. Canuğur'un alıntıladığı fotoğraf ise gerçekte oldukça "ünlü" olan bir foto. "Mars'ta insan yüzü" "ufocuların", dünya dışında bir uygarlık kanıtı olarak uzunca bir dönem kullanılageldi.Mars'ta yaşam olduğunun kanıtı, bir bu foto, bir "mars'taki piramit ve bir de su kanalları olarak anlatılıp durdu. Oysa zaman ve gelişen teknoloji her üçünün de farklı anlamları olduğunu açıkladı. Marst'a insan yüzü ışık yansımalarından kaynaklanan bir göz aldanmasıydı.Değişik defalar bu tepenin fotoğrafları çekildi ve bir daha Mars'ta böyle bir şekille karşılanmadığı ortaya çıkmıştır.ufocular da bu işin peşini bırakmışlardır. Ama hala bizim ülkemizde bazı ufo sitelerinde kendine yer bulmaya devam etmektedir. |
| #6 | |
| Evet, dikkat edilince, gölgesinin piramit gibi bir dag bicminde yere yansidigi görülüyor. Oysa formda yüz lekeleri, belki de ustaca oynanarak bu duruma getirlmis te olabilir. Yani gölgesiyle, obje ayni seyler degilmis gibi geldi bana. tesekürler sn Melnur __________________
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|