| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Türk,Kürt,Arap,Laz,Çerkez Vb. gruplarmıyız yoksa Türkiyelimiyiz?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Oct 2006
| Bana göre Türkiyeliyiz.Alt kimlik ayrımcılığı ülkeyi çıkmaza,kaosa sokar ama Türkiyeli bilinci oluşturursanız ülkede iç huzur,bilinç oluşur.Ben Türkiyeliyim!Tıpkı I am from Turkey Ich komme aus Türkei daki gibi Türküm yerine Türkiyeliyim dediğimiz gibi.Eğer Türk,kürt,arap vb. alt kimlik olduğunuzu belli etmek istiyorsanız onuda belli edebilirsiniz ama bizler Türkiyeliyiz!Öncee üst kimlik bilinci oluşmalı! __________________
Kendi Alevinle Yakmaya Hazır Olmalısın Kendini:Önce Kül Olmadan Nasıl Yeni Olabilirsin Ki? |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Türk denilen şey Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıdır. Türk olmayı ırka, dine dayandırmak ırkçılığın ta kendisidir. Yani tabii ki istersen Türkiyeliyim diyebilirsin. Amaçladığın şey iyi bir şey. Benim anne tarafımın tamamı Çerkez fakat ben Türk'üm diyorum çünkü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Ruslardan kaçan aileme kucak açıp, barış içinde yaşamalarını sağlamıştır; vatanımdır, canım feda. Hangi milletten, hangi ırktan, hangi dinden olursa olsun benim için önemli olan insanlığıdır. Ne kadar insan olabildiğine bakarım ben, gerisi fasa fiso. "Bu dünya, benim memleket" ne güzel demiş Barış abi. __________________
"Yaşayıp durduğun alçaklıkta öyle şatafatlı elbise giyip böbürlenme, kibir ve gurur bütün saltanatları devirir; alçakgönüllü ol, köhne cübbeni üstünden çek!" |
|
| #3 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Sep 2006
| Türklük ırki bir niteleme değildir. Zaten Türk ilk görüldüğü zamanlardan bu yana siyasal bir tanımdır. Etnik bir tanım değildir. Zaten Türk üst kimliktir. Eskiden Farsça Konuşan falanı, Moğolca konuşan filan ile Türkçe konuşan feyşemanı bir arada tutmak için uydurulmuş bir kelime. Manasıda Türemiş, yani insan demek. Bugün dahi Türk etnik değildir. Türkün içinde Türki halkların tamamından tutun, Türkiyede yaşayan her halk ve de bu halklarla ilgili herşey vardır. Ben Türküm Çünkü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Anne tarafımdanda baba tarafımdan da Türkmenim. Ama onlarında boyları farklı biri çepni biri Avşar. Kimisi var Annesi Arnavut Babası Tatar ama bu insan hem Arnavut hem Tatar ama Türk çünkü Türkiyede yaşıyor. Asıl Türkten başka üst kimlik arayan baş ırkçıdır. Türkiyelilik tartışmasını başlatan PKK'dır. Ve Türkiyeliyim diyen her kişi benim için ister Kürt olsun ister olmasın haindir. Çünkü Türklük kimseye kalmamış bana mı kalacak? |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: Hareket Halinde
| "Türkiye Cumhuriyetini kuran halklar Türk milletini oluşturur." K.ATATÜRK Bilmem anlatabildim mi? Zaten Türkiyelilik diye bir şey olamaz.Siz hiç almanyalı ya da fransalı diye tanımlanan alman veya fransız gördünüz mü? __________________
He He |
|
| #5 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| türkiye'lilik kavramı asla kabul edilemez. bu tayyip'in bölünme zeminli saçma sapan oluşturdugu kavramdır. bu topraklar içinde türkiye vatandaşı olna herkes türktür. birleşmemiz gereken çatı da budur. bunun asla ırkcılıkla alakası yoktur. nasıl sicilyalı da italyan,katalunya lı da ispanyol kabul ediliyorsa bu ülkede lazı,çerkezi,kürdü de türktür. eger toplumu böyle sınıflara ayırırsak ulus devlet özelliğini kaybederiz ki bunun sonu felakettir.... saygılarımla.... __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. |
|
| |
| #6 | ||
| Alıntı:
Atatürke göre Anadoluda tek bir halk vardır O da Türk halkıdır. Türkiye Cumhuriyetini kuran halka Türk milleti denilr diyen de Atatürk değil miydi? | |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: izmir
| valla sizi bilmiyorum ama ben kürdüm...her zaman söylediğim gibi sonradan kalkıp da 'aman efendim benim babam çerkez, kürt, arap ama türküm' böyle bir şey olamaz...kürtsem kürdüm türksem türküm bunu kimse değiştiremez.... __________________
gerçekler acıdır ya da baklava gerçek değildir |
|
| #8 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Jul 2006
| Alıntı:
| |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Dünyalıyız.... |
|
| #10 | ||
| Alıntı:
Zaten rumuzunu da Kürtçe koyarak ortak değerlerimizden ne kadar uzak ne kadar ayrıksı olduğunu ve Kürtçülüğünü de bir güzel ifade etmiş. E arkadaşım yani bu ülkenin Arapları Çerkesleri Arnavutları Boşnakları Tatarları Azerileri ve Türkmenleri Gürcüleri ve Lazları akıl yoksunu mu ki Türklükte buluşabiliyor da siz Kürtler buluşamıyorsunuz? İki millit bu toprağa fazla bilesin. | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|