| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Bakire ne demek, bir bakire saplantisidir gidiyor./konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji... |
| Anket Sonuçlarını Göster: Bakirelige ne kadar öne mveriyoruz? | |||
| Evet bakirelik, evlilik öncesi benim icin cok önemlidir. | 57 | 44.53% | |
| Hayir benim icin es seciminde bakirelik aramak bir sacmaliktir | 71 | 55.47% | |
| Oy Verenler: 128. Bu ankete oy veremezsiniz | |||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Bakire, bekar kalmis evlenmemis kiz, el degmedik vb..... bu kavramlar sizce ne ifade ediyor? __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 02-10-06 20:27 . |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2005 Ülke / Şehir: antalya/ankara
| bahsi geçen bekaret anlayışı; özellikle islam dinine mensup, kapalı toplumlarda ortaya çıkan sözde ahlak kurallarından yalnızca bir tanesidir.. erkek hegemonyasının da kanıtıdır.. mesela bizde erkek istediğini yapar, istediğiyle ilişkiye girer ama yadırganmaz.. hatta bazıları tarafından yüceltilir: 'çapkın' denir, 'zampara' denir, vs.. ancak iş kadında değişir; bekaretini bozduranlar için ağıza alınamayacak kelimeler kullanılır; kimisi namus diye kalkar vurur, kimisi dışlar, kimisi bakire değil diye boşar, evlenmez, vs.. bunlar hep karşılaştığımız şeyler.. aile kuramının, evlilik sözleşmesinin önemli olduğunu düşünüyorum.. ancak evlilikten önce cinsel arzuların tatmininin benim gözümde bir önemi yok.. bakire değil diye sevdiğiniz insandan vazgeçmek ahlaklılık ise, buna karşı çıkarım.. bu; karşıdakini insanlığı, düşünceleri, duyguları ve hissettikleriyle değil; onu bir et parçası olarak gördüğünüzü gösterir.. (malum, söz konusu olan bir zar) gerçekleri görmek gerek, gerçeklerden kaçamayız.. kusmalıyız ki rahatlayalım.. __________________
öğrenci görünümlü müzik insanı |
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Bu kavramlar yüzyıllarca insanları kapana kıstıran, tabularla genç kızları intiharlara, yalanlara sürükleyen, insanlığı hiç aranmayacak yerlerde arayarak utanç vesilesi haine getiren, yuvalar yıkan, onurları zedeleyen, param parça eden, çifte standartlığın en iyi örneklerinden olan, bugüne kadar yaratılabilmiş en iyi korku kaynaklarının önünden giden kavramlar bana göre... Tüm herşeyin ötesinde bir de bu bekaretin istemsizce kontrol ettirilmesi yok mu. Beni insan olarak en çok inciten. Duyduğum zaman bile çok üzüldüğüm olaylardan. Elbette kişisel bakış açısıdır. Erkek bakirdir ve eşinin de bakire olmasını ister. Ona birşey diyemem. Ama kendisi istediğini istediği şekilde yaşarken "el değmemiş kız" arayan mantığa sonuna kadar karşıyım. Çifte standardın en dokunaklı örneklerinden biri bu olsa gerek. Çokça kere söylenmiştir, "Namus belli bir yerde aranmaz" diye. İnsanın içinin, yüreğinin, BEYNİNİN namuslu olması gerek herşeyden önce. Bunlar benim düşüncelerim... Sevgiler __________________
Senden vazgeçmeden ölürüm belki... |
| #4 | |
| Sayin orkhun saniyorum iyice desifre etmis konuyu, söylenecek tarafi da kalmamis ![]() tesekür ediyorum. __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 03-10-06 00:40 . |
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: izmir
| bence bakirelik namus, şeref demektir... __________________
gerçekler acıdır ya da baklava gerçek değildir |
| #6 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| DİN için yasak... ama benim umrumda değil.... çok sevdiğim bir kadını sen bakire değilsin diye dışlayamam.... sevgi her şeyin ötesindedir bana göre.. bakirelik falan yalan işler.... __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. |
| #7 | ||
| Alıntı:
Her ask her dogdugu sabahin bakiresidir zaten, ne isimiz var insanin gecmisiyle, sanki biz deneyim yasayinca hak, kadina haram:D __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal | |
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2006
| Aslında bayanlar sünneti ne kadar çok mesele yapıyorsa.bizde onların sorununu daha fazla sorun yapmamalıyız.bayanlardan çok özür dileye rek ufacık bir fikir söyleyeceğim.Bir kız düşünün her kezle bi şekilde beraber olmuş ama evlendiğinde bakire!Bu kişimi namuslu olmuş oluyor? Namus beyindedir.namus erdemdir.namus dürüstlüktür. saygılarımla |
| #9 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| Alıntı:
namuslu ve şerefli olmak iki bacak arasında değildir sayın demhat. __________________
AdY... SAYGILARIMLA... ne mutlu TÜRKÜM diyene!! | |
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| iki insanın beraber olma isteği ne masum bir istektir.tamamen duygusal ve hormoneldir. belirli duygular belirli yaşlarda hormonların etkisiyle hat safhaya ulaşınca birliktelik hisleri artar. erkekler veya kadınlar cinsellikten uzak durmamalılar. __________________
AdY... SAYGILARIMLA... ne mutlu TÜRKÜM diyene!! |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|