"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Atatürk'e Soykırım Saldırısı/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2006
| Atatürk’ü öven Avustralyalı Bakan’a tepkilerin ucu Atatürk’e de dokundu.. Mustafa Kemal Atatürk için “Kurduğu laik Türkiye, İslam dünyası önünde önemli bir örnek” diyen Avustralya’nın Maliye Bakanı Peter Costello’ya ülkesindeki tepkileri artmaya devam ediyor. *** The Age gazetesi, Bakan Costello’yu elinde Atatürk'ün mezardan çıkarılmış naaşını tutarken gösteren bir karikatür yayımlandı. Karikatürdeki naaş figürü ve elinde tuttuğu “Ermeni soykırımı” yazılı kağıt, Bakan’a eleştiri üzerinden Atatürk’e de bir hakaret niteliği taşıyor. Gazetenin Bakan’ı eleştirelim derken Atatürk’ü bu şekilde göstermesine henüz bir tepki olmadı. Kaynak: http://www.haber3.com/haber.php?haber_id=162816 |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| ben sayın peter costelloda Atatürkün laiklik ilkesinin kendisini etkilediğini gördüm. ancak ülkesindeki the age gazetesi bence castelloya karşı bir tepki üretmeye çalışmış karikatürüyle. Malum doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar. __________________
AdY... SAYGILARIMLA... ne mutlu TÜRKÜM diyene!! |
|
| #3 | |
| Önce bazı detayları görmek gerek: - Mustafa Kemal, 1915 tarihine kadar Şam, Adana, Trablusgarp, Balkanlar ve Sofyada bulundu. 1915 yılında hala tüm dünyanın kıskanarak baktığı Çanakkale Zaferi'ne imza attı. - O tarihlerde Ermeniler Anadolu'da bazı etkinliklerde bulunuyor ve yönetim tecir kararı alıyordu. Ama Mustafa Kemal, yukarıda da bahsettiğim gibi o tarihlerde İstanbul'dan çok uzaktaydı. Dolayısıyla İstanbul hükümetinin aldığı tecir kararıyla ilgili hiçbir girişimi olmadı. Ülke olarak konuyla ilgili derhal bir tavır alınmalı ve sert bir açıklama ile karşılık verilmelidir. |
|
| #4 | |||
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Alıntı:
Mustafa Kemal Atatürk'ün adını bile ağzına almaya korkan insanlardan nasıl bir tepki gelir o da muallakta kalıyor. Ya da bir tepki verilse de gücü kendinden menkul kalır diye insan düşünüyor. Alıntı:
Umarım ben haksız çıkarım... __________________
Senden vazgeçmeden ölürüm belki... | ||
|
| #5 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| Alıntı:
Haklısınız Papyrus ama hangi devlet büyüğümüz bu karikatür ile ilgili sizce karşıt tepki gösterir lütfen söyleyin bana. Biz anca tepki gösterilmesini bekleriz yada sanal ortamda kendimizi helak ederiz. KEŞKE DEDİĞİNİZ GİBİ TEPKİMİZİ SERT BİR ŞEKİLDE VEREBİLSEK. __________________
AdY... SAYGILARIMLA... ne mutlu TÜRKÜM diyene!! | |
|
| #6 | |
| Arkadaşlar, tepki muhakkak resmi kurumlarca verilmek zorunda değildir. Elbette Atatürk'ü hala içine sindirememiş (dahası sindirmeye bile çalışmayan) bir hükümetten bu ölçüde tepkiler beklemenin ne kadar anlamsız olduğu açıktır. Ülkemizde saygın sivil toplum kuruluşları da bulunmaktadır. Bütün mesele tepkinin derecesini yükseltebilmenin bir yolunu bulmak. Aksi halde yine cılız sesler yükselecek ve uluslararası sınırlara ulaşamadan, havada kaybolacaktır. |
|
| #7 | ||
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Alıntı:
hangi yönetici cıkıp atatürk'ü ezemezsiniz diyecek. muhammedin karikatürüne avazı cıktıgı gbi bagırdılar. buna ses cıkarmazlar..neden? çünkü amaçları zaten atatürk'ü ve devrimlerini yok etmek... ama zaman geiyor..gün gelecek devran dönecek akp halka hesap verecek...... __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. | |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Sn.Başbakanın tepkisini ve TBMM nin bu saldırıya karşı hükümet ve muhalefet kanalıyla olayı telin etmesini bekliyorum. Ayrıca basınımız yoluyla aynı zamanda sivil toplum kuruluşlarıyla kısacası tüm Atatürk ilke ve devrimleri yanlısı kişi ve kuruluşları bu hakarete karşı tepki açıklaması ve email ile tavır almalarını diliyorum. |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Ek olarak aklı başına insanları Avustralyaya yerleşen İngiliz ve diğer Avrupalı yerleşimcilerin ülke genelinde soylarını tüketmek amacıyla yerli halk olan ve Avustralyanın gerçek sahipleri Aborjin'leri soykırıma uğratmalarıyla ilgili gerçekleri göz önüne sermeye çağırıyorum. |
|
| #10 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| değerli forum üyeleri... biraz sesinizi cıkarın lütfen... atamız katillikle suçlanmış... lütfen duyarlı olalım.... __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|