"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Bu nedir?

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Okullara 'camiye bağış yap' talimatı

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski03-10-06, 10:40  #1
Papyrus

Papyrus'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2006

DHA - ZONGULDAK - Çaycuma ilçesindeki okullarda camii için para toplanacak.
Ereğli'de yaptırılan Sefa Camii için ilçedeki tüm okullardan 90 bin YTL'lik bağış kampanyasına katılmaları istendi.
Çaycuma Kaymakamı Musa Işın, 19 Eylül tarihinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bir talimat yazısı gönderdi. Talimatta Ereğli ilçesinde yaptırılan Sefa Camii inşaatının tamamlanması için 90 bin YTL gerektiği belirtildi ve bu paranın bulunması amacıyla başlatılan bağış kampanyasına katılım istendi.
Bunun üzerine Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Şen, 25 Eylül'de ilçedeki bütün anaokulları, ilköğretim okulları, liseler ve özel okullara birer yazı göndererek söz konusu kampanyaya destek sağlanması talebinde bulundu.

Kaynak: http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=200374

Laik Türkiye Cumhuriyeti'nin haline bakın. Artık okullardan cami için para toplanmaya da başlandı. Yakında bu işi daha da şeffaflaştıracaklar ve "Şeyh Abndullah Efendi cemaatine yardım kampanyasına katılmayanlar okullara kayıt yaptıramaz" gibi ifadeler kullanacaklar. Zaten haberdeki olayın da bundan çok farkı yok.

Bu arada Çaycumalıların koyunluk derecelerini hep birlikte yakında göreceğiz.
Papyrus is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski03-10-06, 10:47  #2
il_bilge

il_bilge'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006

Alıntı:
Sayın Papyrus şöyle demiş:

Laik Türkiye Cumhuriyeti'nin haline bakın. Artık okullardan cami için para toplanmaya da başlandı. Yakında bu işi daha da şeffaflaştıracaklar ve "Şeyh Abndullah Efendi cemaatine yardım kampanyasına katılmayanlar okullara kayıt yaptıramaz" gibi ifadeler kullanacaklar. Zaten haberdeki olayın da bundan çok farkı yok.
Artık bu kadar aleni bir şekilde işleri götürebiliyorlar.

Cami cemaatinden okul eksiklikleri, fakir öğrenciler, ders araç-gereçleri için yardım istenmiyor da, okul öğrencilerinden cami için yardım isteniyor.

Şatafatlı camilerin yakınlarında kırık-dökük, eski, araç-gereci eksik okullar görmek insanı üzüyor. Demek ki o para toplanabiliyor. Okullara yardım edilse ne olur?

Bir kasabaya, bir köye ya da bir mahalleye bakın, tek bir menzilde 4-5 adet cami görebilirsiniz uzaktan. Ama okul sayısı bu kadar değildir. Aramak zorundasınız görmek için.

Bu ülkede kasabasında lise olmadığı için kilometrelerce yol giden çocuklar var. Bu ülkede oturduğu yerde okul kontenjanı yetmediğinden kayıt yaptıramayan çocuklar var. Çok istediği halde parası olmadığı için önlük giyemeyen çocuklar var. Üzeri işaretlenmiş test kitapları çözen çocuklar var.

Ama yok.. Okula değil camiye yatırıma devam. Ülkeyi eğitim değil, gösterişli camiler kurtaracak ne de olsa...
Eski03-10-06, 11:09  #3
Papyrus

Papyrus'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2006

Alıntı:
Sayın il_bilge şöyle demiş:

...
Bu ülkede kasabasında lise olmadığı için kilometrelerce yol giden çocuklar var. Bu ülkede oturduğu yerde okul kontenjanı yetmediğinden kayıt yaptıramayan çocuklar var. Çok istediği halde parası olmadığı için önlük giyemeyen çocuklar var. Üzeri işaretlenmiş test kitapları çözen çocuklar var.

Ama yok.. Okula değil camiye yatırıma devam. Ülkeyi eğitim değil, gösterişli camiler kurtaracak ne de olsa...
Okullar dünya işleri içindir. Dünya işleri de dünyada kalır. Mühim olan ahirete yatırım yapabilmektir. Öyle ya, burada faniyiz ama ahirette bakiyiz. Okul yapacaksın da kimin ne işine yarayacak? Bir sürü dinsiz yetişecek, milletin ahlakını bozacak.

Kimsenin derdi ülke değil Sn İl_Bilge. Bu insanların derdi tam bir açıkgözlülük, dahası açgözlülük.
Papyrus is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski03-10-06, 11:14  #4
il_bilge

il_bilge'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın Papyrus şöyle demiş:

Okullar dünya işleri içindir. Dünya işleri de dünyada kalır. Mühim olan ahirete yatırım yapabilmektir. Öyle ya, burada faniyiz ama ahirette bakiyiz. Okul yapacaksın da kimin ne işine yarayacak? Bir sürü dinsiz yetişecek, milletin ahlakını bozacak.

Tabi canım, ne gerek var okula, ne gerek var dinsiz yetiştirmeye..

Haklısınız ama işte bendeki de bir isyan... Okumaya çalışan ve imkansızlıklar nedeniyle çok zor şartlarda bunu yapabilen veya hiç yapamayanların bende yarattığı isyan.

Sonra bir de öğrencilerden cami için para iste. Yok artık!
Eski03-10-06, 16:18  #5
armes

Giriş Tarihi: Apr 2006

Bu topraklarda çöpten yemek toplayan, dilenen, okula gidecek para bulamayan, köyünde okulu olmadığı için karlı tepeleri aşan o kadar çok çoçuk varki. Camisi olmayan köy varmı acaba.

Boşverin eğitimi, toplayın çoçukların harçlıklarını, alın simit paralarını. Bize dini bütün, şaşalı camiler gerek.

Eskiden kardeş okullar için para toplanırdı. Şimdi ise kardeş camiler için.

Giderek daha iyiye gidiyoruz demekki.

Armes
armes is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski03-10-06, 16:29  #6
analiz

analiz'nın Avatarı

Ülke / Şehir: Denizli

Okullarda bir cami için para toplanması eksik kalmıştı zaten...
analiz is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski03-10-06, 16:32  #7
Elenorin
Genel Moderatör

Elenorin'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2006

lanet olsun böyle kafalara....
benim bu konuda ve bu şahıslar hakkında güzel düşüncelerim var ama açıklayamam burada....

İnsanların Kanatları Yüreklerinde..
Elenorin is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski03-10-06, 16:47  #8
canugur

Giriş Tarihi: Aug 2005

Caycuma´nin en önemli sorunlari:
Heyelana karsi agaclandirma calismasi yok
Halkin % 44 ü cevre kirliliginden yakiniyor.
Halkin % 33´ü kültürel etkinlik yoksunligindan yakiniyor.
ilceye acilen iki köprü gerek (ama köprüde namaz kilinmaz ki)

Ayrica AKP li beldiye baskani ancak ilcenin cami sorunlariyla ilgilenecekti tabi, baska ne yapsin?
Eski03-10-06, 17:28  #9
yam_yam
Bilim

yam_yam'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2006

Habere göre bunu talep eden belediye başkanı değil, kaymakammış sayın canugur. Bu daha da kötü..

Teist olduğum dönemlerden hatırlıyorum da, bayram ya da cuma namazlarında cemaatten bisküvi kutularında para toplanırdı. Cemaatteki vatandaşların hemen hepsi de ellerini ceplerine götürmekten çekinmezlerdi. Ancak çok kere şahit oldum ki, camide ellerini huşu içinde ceplerine götürmekten çekinmeyenler, çocuğu, okuldan 3-5 kuruş yardım istendiği talebi ile geldiğinde en ağır eleştirileri yapıp çocuğu eli boş çevirebilmekteydiler.

Maalesef dogmatik kaygılar, geleceğe yatırım yapmak yerine, cennete yatırım yapmanın yeğ tutulmasına neden oluyor.

YE İÇ EĞLEN SÜR SEFASIN DİLBERİN
ZİRA KAZASI VAR RAMAZAN'IN, KAZASI YOK DİLBERİN
yam_yam is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski03-10-06, 18:59  #10
GiL-gaLaD
Yazar Adayı

GiL-gaLaD'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006

Yardım camiye ya da okula ya da zorda kalan birine onun bu durumunu bir nebze hafifletmek için yapılır.Şahsen ben yardım elini hakeden herkese uzatırım eğer yardım istenirse.Ama siz diyorsunuz ki cami'nin eksiklerini kalsın.Camiler olmadan da olur.
Diyeceksiniz ki camiye yardım yerine okula yardım edelim.Tmm okulada yardım edelim ama okul yardım istemezse yardım etmeyenlerin suçu ne.
Bir laf vardır"Ağlamayan bebeğe mama vermezler"

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 17:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)