Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Dünya Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kıbrıs Türkiye hakkında ne düşünüyor?

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği

Konu Araçları
Eski23-06-05, 16:37  #1
petricli

Kıbrıs Türkiye hakkında ne düşünüyor?

Arkadaşlar,

Yıllar önce üniversitede okurken Kıbrıs'tan gelen Mürat adında bir öğrenci vardı bizim okulda. Bir gün sohbet etme imkanımız oldu. Konu döndü dolaştı Kıbrıs meselesine geldi. Ne dese beğenirsiniz.

"Siz olmasaydınız rumlarla güzel güzel anlaşıyorduk. Sizin yüzünüzden aramız bozuldu!..."

Ben şaşırdım kaldım. Dedim ki;

"Yanılıyorsun, sizi kurtarmak için evlatlarımızı şehit verdik. Her sene size para veriyoruz. Yiyecek , içecek vb. her şeyinizi biz karşılıyoruz."

Cevabı:

"Sizin verdiğiniz malların hepsi adi. İşinize yaramayanları bize veriyorsunuz."

Sordum:

"Peki rumlar daha mı iyi sizin için?"

Cevabı:

"Evet, rumlar sizden daha iyi." Dedi..

Dayanamadım:

" O zaman gidip rumlarla okusaydın, Türkiye'de ne işin var, defol git!..."

Demiştim.

İki gün önce Kıbrıs Genç Tv foruma üye oldum. Yazılan yorumları okudukça üniveriste yıllarım geldi aklıma.

Bizim onlar için hiç bir fedakarlıktan kaçınmadığımız Kıbrıslılar (kendileri öyle istiyor, Türk değillermiş, kıbrıs milletindenmişler) bizim hakkımızda ne düşünüyor şöyle bir göz atalım;

TC'liler neredesiniz başlıklı konudan alıntıdır...

solfej demiş ki:

TC'Lİ ARKADAŞLAR NERDESİNİZ?

UZUN SÜREDİR BURALARDA GÖRÜNMÜYORSUNUZ... HAYIRDIR? GÖZÜMÜZ YOLLARDA KALDI YANİ...

.
.
.

Kıbrıslı demiş ki:

Bizim için önemli olan yerli halktır.Bu adada yaşamayan ve bizimle ayni kaderi paylaşmayanların görüşleri bana göre 2. planda kalır! Önce biz kendi sorunlarımızı kendimiz aramızda çözmeye çalışalım onlar isterse tavsiye verirler. Zaten tavsiyeden öte gitmelerini hoş karşılamıyoruz.Sonuçta bu memleket bizimdir!

.
.
.

solfej demiş ki:
tabi ki Kıbrıslı arkadaş.. DA uzun zamandır yokturlar bu forumda.... acaba bizi anlamaya mı başladılar?
(İmzası :Bu ADA bizim!! bırakın da kendi geleceğimizi kendimiz belirleyebilelim!!!)

Dayanamadım aşağıdakileri yazdım:

Sayın Solfej,

Madem istemiyorsunuz bizi, kurallar bölümüne Türkiye Cumhuriyeti'nden üye almıyoruz yazın !..

Güney Kıbrıs size yeter.

Bu zihniyeti ne zaman bırakacaksınız.

Bizim size yardım etmekten başka ne suçumuz var?

Sizler rahat uyuyun diye evlatlarımızı feda ettik, şehit verdik.

Siz tembel tembel oturun diye size - bize bile yetmeyen - bütçemizden her yıl para verdik.

Sizi korumak uğruna Dünya'dan ambargo yedik.

Her uluslararası platformda Kıbrıs en büyük engelimiz olduğu halde zararımıza olsa da sizi destekledik.

Bize hiç bir faydanız olmadığı halde biz sizi dışlamadık.

Siz ise size faydası dokunan tek ülkeyi dışlıyorsunuz. Rumları bile bizden yakın görüyorsunuz.

Bizi istemiyorsanız yardım almayın. Türkiye'den hiç bir yardım istemiyoruz deyin ve uygulayın. Ekmeğini yediğiniz insanların arkasından konuşmayın.

Unutmayın ki sizin maaşlarınız bile bizim vergilerimizle karşılanıyor!..

Türkiye oldan KKTC diye bir şey olamaz. Bir gün bile hayat hakkı tanımazlar size.

Türkiyenin gölgesinde yatıp kendi gölgeniz zannediyorsunuz.

Yazık !.. Gerçekten yazık !..

Tamamını okumak isteyenler bakabilirler:

http://www.kibrisgenctv.com/forum/vi...er=asc&start=0

Benim cevabım son sayfadadır.
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski23-06-05, 16:44  #2
petricli

Kehleti arkadaş demiş ki!..

Anlatayım. Kıbrıslı Türkler milleti nasıl olmuş.

Hani Tarih kitaplarında yazıyor ya Osmanlı Kıbrısı fethetmiş. (İlkokuldaki Öğretmenimin anlattığı kadarı ile Padişah Kıbrıs Şarabından tatmış ve "Bu şarabın yapıldığı yeri topraklarımıza katalım " demiş.) Bu fetihten sonra Padişah feran buyurmuş. Osmanlının dört bir bucağından istemediğimiz kişileri seçin ve bu şarab ülkesine gönderin demiş ve Balkanlardan Mısırdan Lübnandan seçilen insanlar buraya adeta sürgüne gönderilmiş. Tabi ki aralarında türk olanlarda varmış. Ama gözden çıkarılmış insanlar. Sonra Osmanlı anlamsız bir şekilde Kıbrıstaki yerli halka (Venediklilerden lüzinyanlardan vb) Çifte standart uygulamaya başlamış. Ortodoks olanları ayrı tutmuşlar(Bunlardan Padişahlar kendilerine eş seçiyorlardı ya o yüzden) Katolikleri de vergiler le sıkmaya başlamışlar. Bu yüzden bazı Katolikler Ortodoksluğu bazıları ise Müslümanlığı seçmişler.

Müslümanlığı seçenler Osmanlının buraya yığdığı Balkan göçmani lübnanlı mısırlı ve bir miktar Türk ile Birlikte Türk sayılmışlar. Zaman içinde birbirleri ile kaynaşmışlar Bunların arasında ayrı gayrı olalmış ve hepsi Kıbrıslı Türk sınıfına girmişler.

Ama yıllar yılı kovalamış ve Osmanlının başı sıkışmış. Başı sıkışan osmanlı zaten istenmeyen adamlar insanlar tarafından oluşmuş Kıbrıs Türklerini gözden çıkarmaya karar vermiş. Çıkarmış da Bizi İngilize devretmiş.

Bizi devralan İngiliz de bize aynı uygulamayı reva görüp. Müslümanları Kıbrıslı Türk Ortodokjs Hristiyanları da Kıbrıslı Rum olarak kabul etmiş. 1960 yılına kadar da bu uygulamayı sürdürmüş.

1960 da İngiliz çekip gitmiş. 1964 de Bu iki Kıbrıslı halk kavgaya tutuşmuşlar. 10 yıl kadar kah kavgayla kah normal bir hayat sürdürmeye çalışmışlar.Bu süre içinde Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum olarak birbirlerine ya saygı duymuşlar yada birbirlerinin boğazına saldırmışlar.

Ta ki 1974 yılında Yunan cuntası şaşırıp Kıbrısta Büyük bir kargaşa yaratana kadar. Bunu gören TC hemen Kıbrıs Türklerinin Garantörüyüm diyerek Kuzey Kıbrısa Çıkmış. Bir yandan da Bağırıyormuş. Kıbrısa Barış İçin Gidiyoruz Kıbrıslı Türkleri Kurtarmaya gidiyoruz.

Ama gel gör ki o zamanlar 100 Bin cıvarında olan Kıbrıslı Türklerin 66-70 Bin kadarı TC nin İki harekat sonrası çizdiği sınırın dışında kalmış Ne gartip değilmi.

1974 den sonra Kuzey Kıbrısta Denktaş devri varmış. Denktaş Hukuk adamı düşünmüş taşınmış durumu nasıl karıştırıp içinden çıkılmaz bir hale getiririm demiş. Başlamış uyduruk devletler kurmaya "Otonom Kıbrıs Türk devleti - Kıbrıs Türk Federe Devleti - KKTC .

İşte biraz basitleştirilmiş biraz da fazlası anlatılmış bir Kıbrıslı milletin doğuşu.

Saçma sapan mı Kıbrıslının kaderi ve Bu kaderi değiştirmek istiyoruz. Bir zamanlar Osmanlı başı sıkıştı Bizi İngilize devretti şimdi de Türkiyenin Başı sıkıştığı zaman bizi devretmemesi için Barış Bağımsızlık Anlaşma diyoruz.

Yapışabilsek yapışacağız da sonra bize Türk usülü yapıştınız bunun hukuğu var kanunu var kararnamesi var şartı var şurtu var demesinler diye Uluslar hukuğa uygun bir şekilde Birleşik Kıbrısla bu yapışmayı yapacağız.

Dayanamayıp cevap verdim:

Sayın Kehleti,

Öncelikle Osmanlı ve Osmanlı tarihi hakkında bilgileriniz yanlış. Siz ister Türk olun, ister rum olun ister başka milletten!.. Ama Büyük ve şerefli bir tarihe sahip Türk milleti ile böyle alay etmeniz, böyle küçük görmeniz beni fazlasıyla üzdü.

Yazık, bizler evlatlarımızı siz bize küfredesiniz diye mi şehit verdik?

Uzaktan atıp tutmak kolaydır, ama iş can vermeye, baş vermeye geldimi ortada fazla kimse kalmaz!..

Osmanlı İmparatorluğu şarap için mi Kıbrıs'ı fethetti? Çok yazık!..

Kıbrıs'ın fethi kısaca şöyledir;

Osmanlı İmparatorluğu, 1569’dan itibaren Kıbrıs’ın fethi için hazırlığa başlamıştı. Önce, Fransa ile çok kapsamlı bir kapitülasyon antlaşması imzalanarak, Kıbrıs’a sefer açıldığı zaman batıda aleyhte kurulabilecek bir ittifakın gücü azaltıldı.

Savaş sırasında doğu ve batı sınırlarından emin olabilmek için İran ve Avusturya ile de ilişkiler düzeltildi.

1570’te, Mısır’dan şeker ve pirinç getiren bir geminin Kıbrıs’ta barınan korsanlar tarafından zaptedilmesi savaş sebebi sayıldı ve Kıbrıs’a sefer açıldı. Dönemin şeyhülislamı Ebussuud Efendi, bir zamanlar İslam toprağı olan Kıbrıs’ın Hıristiyanlar’ın eline geçmesinden sonra adadaki mescidlerin ve medreselerin harap olduğu, beldenin tekrar Müslüman toprağı haline gelmesinin de İslam áleminin lideri bulunan Osmanlılar’a düştüğü şeklinde bir fetva verdi.

O yılın baharında, 60 bin asker taşıyan 300 gemi, Lala Mustafa Paşa’nın komutasında Kıbrıs’a doğru hareket etti ve adaya ayak basılmasının ikinci haftası Girne fethedildi. Ardından, adanın önemli merkezlerinden olan Lefkoşa kuşatıldı. Lefkoşa’nın da 50 günlük bir kuşatmanın ardından fethedilmesi üzerine, Baf ve Limasol kaleleri teslim oldu. Kısa bir süre sonra Larnaka da alındı.

Adada ele geçirilemeyen tek önemli kale, Magosa idi. Kışın bastırması yüzünden Magosa’nın fethi uzadı. Ertesi yıl, 1 Ağustos 1571’de bu kalenin de fethi ile Kıbrıs’ın tamamı Osmanlılar’ın eline geçti.

Fetih tamamlanınca, adada Lefkoşa merkezli bir beylerbeylik kuruldu, ilk beylerbeyi olarak da Muzaffer Paşa tayin edildi. Kıbrıs Beylerbeyliği Baf, Magosa, Girne, Alanya, İçel, Tarsus ve Trablusşam sancaklarından meydana gelmekteydi.

Kıbrıs’ta fethini daimi bir hále getirmek için, kalabalık bir Türk nüfus Anadolu’dan adaya nakledildi ve bu arada savaş sırasında Venedikliler’e yardım etmiş olan 300 kişilik bir Hıristiyan topluluk da Antalya’ya iskán edildi.

Vergi mükelleflerinin sayımı yapıldıktan sonra adanın bütçesi belirlendi, kalelerde yeterli miktarda asker bırakıldı ve yeni yöneticiler tayin edildi, Kıbrıs kadılığı Mevláná Kámi’ye, müftülük de Mevláná Ekmel’e verildi.

16. yüzyılın en büyük tarihçisi Gelibolulu Mustafa Ali, ‘Künhü’l-Ahbar’ isimli eserinde, Kıbrıs Mahkemesi’nde beş yıl boyunca hizmet eden hemşehrisi Molla Ruhi’den naklen, kadı ile müftünün Kıbrıs’taki ilginç faaliyetlerini, hatta meyhane bile açtıklarını anlatır.

Kadı Mevláná Kámi ile Müftü Mevláná Ekmel, Kıbrıs’taki resmi görevlerinin yanısıra, konuşları ile tam bir tezat teşkil edecek ve utanç verecek bir başka işe daha girişmiş, ayrı ayrı iki meyhane açmışlardı.

Kadı ve müftü efendilerin meyhaneleri içki erbábına öylesine iyi servis yapıyordu ki, Kıbrıs’ın keyif ehli ikiye bölündü. Zevk ve eğlence düşkünlerinin bir bölümü müftünün meyhanesinin, diğerleri ise kadı meyhanesinin şarabını tercih ediyorlardı ama içlerinde her iki meyhaneye gidenleri de vardı.

Kıbrıs’taki meyhaneleri Tarihçi Gelibolulu Mustafa Ali’ye anlatan Molla Ruhi’nin kendisi de kadı ve müftü meyhanelerinin müdavimlerinden idi. Sabahları müftü meyhanesindeki içki meclislerine katılır, daha sonra mahkemeye gidip işini gördükten sonra akşam vakti kadının meyhanesine yerleşirdi.

Şiirlere kadar konu olan meyhanelerle ilgili haberler, bir süre sonra İstanbul’a ulaştı. Kadı Mevláná Kámi görevinden alınıp sürgüne yollandı, yerine de ‘Kara Memi’ diye tanınan Gelibolulu Molla Müdami tayin edildi.

Kaybedilişi ise kısaca şöyledir;

Osmanlılar ile Ruslar arasında 1877 tarihinde savaş olmuş (halk arasında 93 harbi) ve Osmanlı kuvvetleri Ruslar karşısında zor durumda kalmıştı. Bu zor durumun neticesinde 1878’de Ayastefanos antlaşması imzalanmış ve Ruslar Osmanlılar karşısında önemli başarılar elde etmişlerdi. Rusya’nın bu başarılarından rahatsız olan İngiltere ve yandaşları bu anlaşmayı Osmanlı yararına biraz daha yumuşatmayı düşünmüşler ve böylece Berlin’de tarafları bir araya getirmeyi başarmışlardır. İngilizler Osmanlıların yararından çok kendi çıkarlarını düşünmekteydiler. Yapılan görüşmelerde Ayastefanos antlaşmasının hükümleri yumuşatılmış bu arada Kıbrıs adasının da İngiltere’ye verilmesi kabul edilmiştir. Antlaşmaya göre Kıbrıs, İngiltere’ye şartlı ve geçici olmak üzere verilmiştir. Osmanlıların İngilizlerle yaptıkları antlaşmaya göre Kıbrıs hukuken Osmanlı toprağı olarak kalacak ve İngiltere adada kiracı olacak ve her sene Osmanlı idaresine 92000 altın kira verecekti. İngilizler adaya Rus ilerleyişine karşı adaya yerleştiklerini söylemekteydiler, aslında İngilizlerin maksadı doğu Akdeniz’de stratejik önemi olan Kıbrıs’a devamlı yerleşmekti. Bu sırada Osmanlı idaresinde 2. Abdülhamit bulunmaktaydı. Böylece Kıbrıs adasında 307 yıl süren Osmanlı hakimiyeti son bulmuş oldu.

Osmanlı İmparatorluğunun Birinci Dünya Savaşı’na, İngilizlerin karşısında savaşa girmesi üzerine İngilizler Kıbrıs’ı ilhak ettiklerini ilan ettiler. 24 Temmuz 1923 tarihinde Lozan antlaşmasında Türk heyeti bu ilhakı tanıdı. İngiltere Kıbrıs’ı sömürgesi olarak kabul etmiştir.

Yani ne alırken, ne de verirken ortada şahsi bir hareket yoktur. Olayları saptırmadan değerlendirmek gerekir.

Tamamını okumak isteyenlere:

http://www.kibrisgenctv.com/forum/vi...t=399&start=30
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski23-06-05, 16:48  #3
petricli

Kehleti demiş ki!..

....Bu tarz davranışları Fanatikler ve ırkcılar sergiliyor. Bunlardan biri de senin oğlana düşmüş. Sadece Bayrağa takan Türk fanatikler de var. Malesef.

Cevap vermişim:

Sayın Solfej,

Sizi bizim forumda göremiyoruz artık. Oysa sağlık bölümünün açılmasını istediğinizde açtık ve o bölümün yönetimini kabul ederseniz size vermeyi düşündük. Ortadan kayboldunuz ve bir daha gelmediniz.

Sayın Kehleti,

Sizi de uzun süredir görememekteyiz... Özlettiniz kendinizi. Bizleri de ihmal etmeyiniz lütfen.

Yalnız bir kaç konuda size katılmıyorum Kıbrıs konusunda.

Öncelikle sizde bizde Türküz. Ve Türk olarak tarih bağımız, dil bağımız, gelenek bağımız ve gönül bağımız var.

Sonra Kıbrıs'a göre çok büyük bir devlet olarak; nasıl ailede ağabey küçük kardeşini korursa, bizde bunu yapmaya çalışıyoruz. Yoksa Kıbrıs'ı Türkiye'nin toprak olarak parçası görmüyoruz. Sizi devlet olarak kabul edenin sadece Türkiye olduğunu unutmayınız lütfen.

Türkiye'nin koruması olmasa inanın Türklere düşman olan Dünya milletleri sizin bir gün bile bağımsız olmanıza göz yummazlar. Buradan kendimize büyük bir pay çıkardığımızı lütfen düşünmeyin. Ama acı da olsa gerçekler böyle.

Sonra Kıbrıs'ın Türkiye açısından güvenlik için stratejik bir önemi söz konusu. Kıbrıs'ı kaybetmek Türkiye'nin güvenliğini olumsuz etkiler ama abartıldığı kadar da değil tabi. Yunanistanla sınırımızın olduğu dikkate alındığında Kıbrıs güvenlik açısından fazla önemli görülmemektedir.

Kıbrıs'ın kendi ayakları üstünde durabilmesi Türkiye'nin ekonomik ve dış siyaseti açısından da faydalı olacaktır.

Borç alarak yaşayan bir devletin başka bir devlete yardımda bulunması sayın Dirench'in de dediği gibi önemsiz değildir.

Askeri birliklerinin ayrı bir maliyeti vardır.

Biz eğer sizleri sevmesek, değer vermesek 1974 tarihinde evlatlarımızı şehit verirmiydik. Dünya'ya kafa tutabilirmiydik?

Bayrak konusuna gelince; Bayrak bir milletin şerefidir, bağımsızlığının sembolüdür.

Bir milletin bayrağına yapılan hakaret; o milletin şerefine ve bağımsızlığına saldırıdır. Bu sebeple bizler Türkiye'de yaşayan Türkler olarak bu konuda çok hassas davranıyoruz. Bunun faşistlikle alakası yoktur.

Tamamına bakmak isteyenlere:

http://www.kibrisgenctv.com/forum/vi...er=asc&start=0
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski23-06-05, 16:53  #4
petricli

Biz onların derdi ile dertlenirken, aldıkları maaşları bile vergilerimizle karşılarken, onlar bize pkklılar gibi TCliler gözüyle bakıyorlar.

Yazık. Söyleyecek söz bulamıyorum.

Saygılar,
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski23-06-05, 22:47  #5
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Ülke / Şehir: 23185

Bu farklı bir konu Petriçli arkadaşım. Forumu biraz daha önyargısız incelersen kısmen hak vereceğine inanıyorum
Eski24-06-05, 09:10  #6
ibra
Forum Kurucu Üyesi

ibra'nın Avatarı

Bende neredeyse, Türklerle Rumları aynı mesafede gördüklerini düşünüyorum bazen, gerçekten öyle mi değil mi bilemem ama. (Biri çıkıp öyle olmadığını söylerse ne mutlu)

Kıbrıs adası öyle işe yaramaz suçluların korsanların atılıp kendi kaderine terkedilemeyeceği kadar önemli bir yerdir. Onun niçin Sayın Kehletinin veya öğretmeninin anlattıklarının gerçekle uzaktan yakından ilgisi bulunmadığını düşünüyorum. Böyle önemli bir konumda olduğundandır ki, taa kuzeylerden İngilizler gelip ada hakkında söz sahibi olmak istiyorlar ve de oluyorlarda.
İngilizleri ilgilendirdiği kadar da mı bizi ilgilendirmez bu Kıbrıs.

Beyin Fırtınası Geri Döndü
ibra is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski16-07-05, 18:47  #7
solfej

solfej'nın Avatarı

Ülke / Şehir: KIBRIS!!!

herkese selamlar...
petriçili arkadaşıma....
öncelikler kıbrısgençtv formunda açtığım TCLİLER nerelerdesiniz adlı başlık çok uzun zaman önce açılmıştır... açma amacım ise, birkaç TÜrkiye Vatandaşı arkadaşın bizlere gereksiz yere bir sürü laf atıp ondan sonrada forumdan kayolmalarındandı....
TC kelimesine neden bozulduğunuzu da anlamış değilim.. TC: TÜRKİYE CUMHURİYETİ anlamına gelmiyor mu? sizlet TC vatandaşısınız biz de KKTC: KUZEy KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ...

Kıbrıs sorunu gittikçe büyüyen bir sorun haline gelmiştir... forumda tartışmalar ve attığım imza ise, her ülke vatandaşlarının istediği gibi özgürce karar verebilme hakkıdır...

ATTIĞIM İMZANIN nedeni tam olarak bilmeden beni yargıladınız... açıklayayım... seçim zamanlarında, eski cuhurbaşkanı SN. DENKTAŞ, oy toplamak amacıyla TÜrkiyeden binlerce insanı gemilerle kıbrısa getirtmiştir... peki sizce bu adil mi? bizim istediğimiz Kıbrısın Kaderini KKTC vatandaşlarının belirlemesiydi.... bu yüzden imzamda dedim ki BIRAKIN DA KENDİ KADERİMİZİ KENDİMİz BELİRLEYEBİLELİM....

saygılarımla...

PeAcE!!!! :333
solfej is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski17-07-05, 14:46  #8
kehleti

Giriş Tarihi: Jul 2005

slm.
@petricli arkadaş . Hiç hoşlanmadığım konulardan biri de bir tartışmaya girerken şehitlerin ve dökülen kanların öne sürülerek tartışmaya çalışmanız.

Bana göre bunu yaparken Türk halkının milliyetci duygularını dürtükleyip bizlere karşı cephe almasını istiyor gibisiniz.

Soruyorum Bunca Kan ve Bunca şehit Kıbrıslı türklerin esir gibi bu topraklarda yaşaması içinmi dökülmüş verilmiş. Boyunduruk altında yaşamamız içinmi bunca insan şehit olmuş. Sizin özgürlük anlayışınız kardeş bir ülkenin emri altında yaşamakmı yani.

@ibra arkadaş elbetteki Türklerle Rumlar aynı mesafede değil. Ama sizlerin bu düşünceleriniz yok olmadıkca Kıbrısta Barış ve Anlaşma istemezseniz ve ısrarla Kıbrısın Türkiyenin bir parçası olduğunu ısrar ederseniz ve Barış anlaşma yapmamızı istemezseniz Bağımsız bir ülke olmamızı istemezseniz kusura bakkmayın ama Kıbrıslı Türkler içöin düşünceleri aynı sadece yolları ayrı Rumlarla Türkiyeli Türkler arasında Benim açımdan ne fark kalır bunu da söylermisiniz.

Biz kendi ülkemizde kendi devletimiz tarafından kendi kendimizi yönetmek istiyoruz. Bir gün türkiyenin başı sıkıştığında Osmanlının yaptığı gibi bizleri birilerine devretmesini istemiyoruz.

Kıbrısla ilgili anlatılan ve sizin birtürlü kabul edemediğiniz gerçekler de çok. İngilizin buralarda kalıcı olması Osmanlının Kıbrısı ingilizlere devretmesi ile olmuştur.

Osmanlı buradan sadece çekip gitmiş olsaydı daha anlaşılır olurdu ama ne yazıkki bizleri İngilize devretmiştir. Bir araba ve ya herhangi bir eşya gibi devretmiştir.

Bu yüzden bizler artık bir eşya gibi devredilmek istemiyoruz . Kendi kaderimizi kendimiz belirlemek istiyoruz.
kehleti is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski17-07-05, 15:02  #9
solfej

solfej'nın Avatarı

Ülke / Şehir: KIBRIS!!!

kehletinin dediği gibi ve benim imzamda yazdığı gibi bırakın da özgürce bir devlet olabilelim...

PeAcE!!!! :333
solfej is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski17-07-05, 15:14  #10
kehleti

Giriş Tarihi: Jul 2005

slm.
@petricli arkadaş. Yine seninleyiz.
Alıntı:
Bana göre bunu yaparken Türk halkının milliyetci duygularını dürtükleyip bizlere karşı cephe almasını istiyor gibisiniz.
Bir önceki mesajımda sana bunu demiştim. Bu konuda çok haklıymışım.

Alıntı:
....Bu tarz davranışları Fanatikler ve ırkcılar sergiliyor. Bunlardan biri de senin oğlana düşmüş. Sadece Bayrağa takan Türk fanatikler de var. Malesef.

Bu cümleyi Oğlu İngilterede okuyan ve odasına KKTC bayrağı astığı için Bir Rum Fanatiği tarafından oğluna yapılan baskıyı anlatabilmek için yazılmış tır.

Ama beni haklı çıkarır gibi senin yapacağın provokatörlüğe iyi malzeme olur diye alıp burada kullanmışsın. Yazının tamamı
Alıntı:
Alıntı:
.(Kucuk oglan Oxford'da odasinda KKTC bayragi var burdan goturdu burdada vardi odasinda ama bir yunanli gormus vede sikayet etmis polotikdir diye,ama okul demis herkes odasinda nasil isterse yapabilir diye.Malesef o gunden sonra kendine konusmuyormus cunku kibrisli turk oldugunu anladilar.)

Bu sorunu yaşadığı için küçük oğlun adına üzüldüm. Bu tarz davranışları Fanatikler ve ırkcılar sergiliyor. Bunlardan biri de senin oğlana düşmüş. Sadece Bayrağa takan Türk fanatikler de var. Malesef.

Bu olduğu halde sen sırf istediğin gibi yoğurabilmek için işine gelen kısmı kesip diğer tarafı kullanmışsın.

Alıntı:
Sonra Kıbrıs'a göre çok büyük bir devlet olarak; nasıl ailede ağabey küçük kardeşini korursa, bizde bunu yapmaya çalışıyoruz. Yoksa Kıbrıs'ı Türkiye'nin toprak olarak parçası görmüyoruz. Sizi devlet olarak kabul edenin sadece Türkiye olduğunu unutmayınız lütfen.
Bu konuda da malesef çifte standart yapıyorsunuz Bizi işinize gelince tanıyorsunuz işinize gelmeyince tanımıyorsunuz. Ne o yoksa siz Kıbrıs türkünü Türkiyenin şamar oğlanımı sanıyorsunuz.

Biz hiçkimseye küfür etmiyoruz ama siz sanki küfür etmişiz gibi

Alıntı:
Yazık, bizler evlatlarımızı siz bize küfredesiniz diye mi şehit verdik?
her fırsatta bunu diyorsunuz.

Artık bu tarz konuşmaları aştığınızı sanıyordum ama yanılmışım.

Birşeyi de unutmayın. Size yerel bir gazetede yerel bir araştırmacımızın dediği gibi söyliyeyim. "Kıbrıs Tarihi sadece ders kitaplarında yazdığı gibi değildir. Kıbrıs tarihi sadece yanlı tarihcilerin yazdığı gibi de değildir. Kıbrıs tarihi sadece savaşlardan vurdulu kırdılı hikayelerden kahramanlık öykülerinden ibaret de değildir.

Kıbrısı ve Kıbrıslı yı tam olarak anlmak istiyorsanız tarafsız araştırmacıların ve tarihcilerin yazdığı şeklini de öğrenin. Yukarıda belirttiğim yerel araştırmacımız bu konuda bir araştırma yapmıştır .

Tarih sadece sizin işinize geldiği şekliyle yoğrulamaz yoğrulmamalı.

TC ise Türkiye Cumhuriyetinin kısaltılmış halidir . Bunu birileri alay konusu olarak kullanıyor diye gocunmanız da yannlış. Ülkeniz Cumhuriyetinin Kısaltılmış hali TC dir.
Ama siz bunu bile bizi düşman göstermek için kullanıyorsunuz. Neymiş TC PKKlılar tarafından alay konusu olarak kullanılıyormuş. :65 :65
kehleti is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı