"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski24-06-05, 09:15  #1
ibra
Forum Kurucu Üyesi

ibra'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Çarmıhtaki rahibe!

Anadolu Ajansının 17 Haziran'da servis yaptığı bir haberi haber7 farkı ile okumuştunuz. Ancak basın bu haberi her nedense görmemeyi tercih etti. Asparas dahi olsa görmezden gelinmesi mümkün olmayan bu haberi, Türkiye'de pek çok asparas haberi manşet yapan basının neden görmediği aslında ilgniç bir olgu. Vatan gazetesi yazarı Mustafa Mutlu da bu olguya dikkat çekti:

Vatan gazetesinden Mustafa Mutlu'nun bugünkü köşe yazısı:

Çarmıhtaki rahibe!

Üç beş imam bir araya gelse ve deseler ki: "Ey cemaat-i Müslimin... Falanca kadının ruhuna şeytan girmiş. Onu taşlayın ki kötü ruhlardan kurtulsun..."

Sonra bu taşlama eylemi sırasında kadın ruhunu teslim etse...

Ne olur?
Ben söyleyeyim:

Bu haberi gazetelerimizde günlerce manşet yaparız, yüzlerce makale yazarız...

Ama daha önemlisi, Avrupa Birliği bizi anamızdan doğduğumuza pişman eder...

"Ortaçağ zihniyetinin egemen olduğu böyle bir ülkenin AB'de yeri olmadığını" söyleyip, bizi bilmem kaçıncı kez dışlarlar...

Oysa bu olay, din ve ülke adlan hariç, bire bir meydana gelmiş.

Romanya'daki bir manastırda yaşayan 23 yaşındaki bir rahibe, manastır sakini rahipler tarafından "deli" ilan edilerek, çarmıha gerilmiş.

Ağzına da bir bez parçası tıkılmış ki bağırıp çağırıp kimseleri rahatsız etmesin! Bunu yapan rahiplerin amacı, son derece'masum'muş:

"Kadıncağız kötü ruhlardan arınsın!"

Kötü ruhlar gitmiş mi bilmem; ama bu gerçek hikâyenin sonunda giden genç kadın olmuş...

Tıpkı Hazreti Isa gibi çarmıhta çırpına çırpına can vermiş.

Önceki günkü gazetelerden birine tek sütuna girmişti bu haber, diğerlerinde ise hiç yoktu.

Avrupa'nın önde gelen gazetelerinde de durum bizden farklı değildi...

Romanya da AB'ye aday, biz de...
AB içindeki "Haçlı topluluğu", bizi en ufak bir olayda "bitirmek" için tetikte bekliyor ama aynı olaylar Hıristiyan ülkelerinde meydana geldiğinde görmezden geliyorlar...

Adı ister imam olsun, ister rahip...
Dünyamızı dini çılgınlık boyutuna vardıran ortaçağ zalimlerinden kurtarmalıyız!

Ama bu sadece "bir tarafın çılgınlarını" ayıklamakla olmaz...

Hele hele Avrupa Birliği'nin artık insanın canına "tak" dedirten "çifte stan-dardı"yla hiç olmaz!

20.06.2005 - Mustafa Mutlu

---------
Yazıda bazı bilgi eksiklikleri olmasına rağmen orjinalini bozmak istemediğimden müdahale etmedim.

Beyin Fırtınası Geri Döndü
ibra is offline  
Eski06-10-05, 17:14  #2
canugur

Giriş Tarihi: Aug 2005

Evet sayin Ibra, bu olayi netten ben de okudugumda igrendim.
Hristiyanligin da, ortacagda ne denli vahsetler yaptigi bu günkü kalintilarindan belli degil mi?
Ingiliz Fransiz krallarinin, hristiyan olduklari halde ta 1500 yillarinda papaliga sert uyarilarla saldirmasi, arkasindan 100 yili askin din savaslari yasanmasi ve kilisenin bas egdirilmesi bosuna degildi.

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 02:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)