Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski04-10-06, 18:48  #1
küçükkarabalık
Yazıyaz Dergi Yazarı

Giriş Tarihi: Aug 2005
Ülke / Şehir: İstanbul
Hayvanların özgürleşmesi, insanların da özgürleşmesidir

Dünyada kurulu bulunan Hayvanları Koruma Dernekleri, 1931 yılında toplanarak 4 Ekim gününü "Dünya Hayvan Hakları Günü" olarak kabul etti. 21-23 Eylül 1977'de Uluslararası Hayvan Hakları Birliği ve ona bağlı ulusal birlikler tarafından Londra'da Hayvan Hakları konusunda bir uluslararası toplantı düzenlendi. Bu toplantıda da 'HAYVAN HAKLARI EVRENSEL BİLDİRGESİ' kabul edildi. Daha sonra, Paris'te UNESCO Evi'nde 15 Ekim 1978 tarihinde de törenle tüm dünyaya duyuruldu... Hayvan Hakları Günü nedeniyle DYBD Platformu'nun yayınladığı açıklama şöyle:

8 Temmuz 2004'te kurulan ve bugün Türkiye'nin en büyük Hayvan Hakları Platformu haline gelen DÜNYA YALNIZ BİZİM DEĞİL (DYBD) Platformu kurucusu ve sözcüsü, gazeteci-yazar Yalçın Ergündoğan 4 Ekim "Dünya Hayvan Hakları Günü" nedeniyle yaptığı açıklamada; “Doğanın da, hayvanların da, kendilerini savunacak ne “avukatları”, ne çıkarlarını koruyacak “sendikaları”, ne de “oy hakları” var. Bunun bilincinde olarak; tüm canlıların yaşam haklarını birlikte savunmak, yaşamı eşit ve adil olarak paylaşmak için, “türcülüğü” reddeden bir noktadan faaliyetlerimizi sürdürdük, sürdüreceğiz” dedi.

http://sesonline.net/php/genel_sayfa.php?KartNo=47482
Eski05-10-06, 13:58  #2
kehleti

Giriş Tarihi: Jul 2005

slm.
Bir köpeğim var. Onu kapalı bir alanda tutuyorum. Ona özgürlüğünü verirsem ya komşular tarafından zehirlenecek. Ya da Belediye tarafından telef edilecek. Galiba en doğrusu mevcut durumu korumak. Ne yazıkki.
kehleti is offline  
Eski05-10-06, 14:35  #3
stran

stran'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: DİYARBEKİR

Benimde evde beslideiğim bir kedim varadı da"BENAV" (sahipsiz adı olmayan )bazen ona üzülüyorum dışarıya bırakırsam ölür diye diğer kediler onu parçalar yada belediyenin zehirli etlerinden yer ölür diye ama onu düşündüğüm için kıyamam ben ona dışarı salamam....
Eski05-10-06, 15:12  #4
=dmr=
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Sep 2006

bir köpeğim vardı son zamanlarda durgundu kapalı bir bahçece sıkıldığının farkındaydım
sonra onu 2 günlüğüne şehir dışındaki bir tanıdığımıza götürdüm zatan orda büyümüştü
ertesi gün telefon geldi akşam eve dönmemiş
sabah aramaya çıktık va kafasından vurulmuş olarak bulduk
=dmr= is offline  
Kapalı Konu

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı