Dergi

Blog

Evrim

Marksizm

Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Kültür - Sanat > Kültür-Sanat tartışmaları ve haberleri > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski10-09-06, 20:26  #1
stran

stran'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: DİYARBEKİR
Diyarbakır'dan esintiler

Burası Diyarbakır en önemli yerlerinden "Ulu Cami" den akşam görünüşü

Buda Diyarbakırın Ulu Camisinden bir görünüş tabi farK ettiyseniz gündüz güneş var.

Bu da tüm görkemiyle On gözlü Köprü yeşiliyle Dicle nehriyle

stran Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 13-10-06 11:00 .
stran is offline  
Eski10-09-06, 22:40  #2
stran

stran'nın Avatarı

Adminlerden bir isteğim olacak ben Diyarbakır yada bulunduğum bölgeden resimler yayınlamak istiyorum Doğu ve Güneydoğudan illerin etkileyici resimlerini onun için ayı bir konu açsak nasıl olur ? .... Beni bilgilendiren olursa çok sevinecem

stran Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 13-10-06 11:04 .
stran is offline  
Eski11-09-06, 00:50  #3
orkhun

orkhun'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2005
Ülke / Şehir: ankara

Alıntı:
Sayın zoze21 şöyle demiş:

adminlerden bir isteğim olcak ben diyarbakır yada bulunduğum bölgeden resimler yayınlamak istiyorum doğu ve güneydoğudan illerin etkileyici resimlerini onun için ayı bir konu açsak nasıl olur acaba .... beni bilgilendiren olursa çok sevinecem
o konu için de ayrı bir başlık açmanızda bir sorun yok.. isterseniz burdakileri de oraya taşıyabilir veya bu başlığı yeniden isimlendirebiliriz.. size kalmış..
Eski11-09-06, 12:56  #4
stran

stran'nın Avatarı

Türkiye'den renkler adlı bir başlık altında toplasak belki farklı illerdeki arkadaşlar da şehirlerinin en güzel yerlerini bizlere tanıtır, aslında turizm başlığı altında olsa nasıl olur ?

stran Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 13-10-06 11:05 .
stran is offline  
Eski11-09-06, 18:17  #5
finini
Yazar Adayı

Diyarbakır için Doğunun başkenti derler. Paylaşım için teşekkürler..
finini is offline  
Eski11-09-06, 18:41  #6
sosyologgg
Dergi Felsefe Sorumlusu

sosyologgg'nın Avatarı

Ülke / Şehir: yerküre

Sayın zoze 21 paylaşımlarınız için teşekkürler.Turizm projesi de fena fikir değil hani.Saygılar...
Eski11-09-06, 18:52  #7
orkhun

orkhun'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2005
Ülke / Şehir: ankara

başlığı 'şehir fotoğrafları' olarak değiştirdim.. isteyenler buradan fotoğraflarını yayımlayabilir..
Eski11-09-06, 19:26  #8
stran

stran'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın sosyologgg şöyle demiş:

Sayın zoze 21 paylaşımlarınız için teşekkürler.Turizm projesi de fena fikir değil hani.Saygılar...
Aslında evet turizm köşesi yaparsak eğer çok daha iyi olur tabi sizler bakın hangisi daha mantıklı ona göre davranalım diyorum ben şimdi Diyarbakır resimlerine devam edeyim diyorum ...

stran Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 13-10-06 11:06 .
stran is offline  
Eski11-09-06, 19:52  #9
stran

stran'nın Avatarı

Diyarbakır surları burçların büyüklüğü ve yüksekliği itibariyle birinci, uzunluğu bakımından Çin Seddinden sonra dünyada ikinci olarak bilinmektedir. Surlarda dört ana kapı ( Dağkapı, Urfakapı, Mardinkapı ve Yenikapı) ve surların üzerinde 82 burç vardır. Duvarların yüksekliği 12 m. , genişliği 12 m. , uzunluğu ise 5 km. dir. Bugün dahi özelliğini kaybetmeyen önemli burçlar şunlardır: Keçi burcu, Yedi kardeş burcu, Evli beden (Ben-u sen) burcudur.

Her tarafı çesitli devir ve medeniyetleri yansıtan kitabeler, asma ve kabartma motiflerle doludur

Çesitli yazıtlar,meyve ve tahıl motifleri, silah şekilleri, güneş ve yıldız sembolleri, gamalı haç, kaplan, boğa, çift başlı kartal, akrep ve at kabartmaları bulunmaktadır.

İlk yapılış tarihi bilinmemekte, ancak M.S. 349 yılında Roma imparatoru Konstantinos tarafından genişletilerek bazı kısımları onarılmıştır. Bugünkü şeklini Büyük imparator Justinianus tarafından yaptırılan onarımla almıştır.

Yontma bazalt taştan yapılmıs olan Diyarbakır kalesi iç ve dış olmak üzere ikiye ayrılır. İlk surların M.Ö 3000 yıllarında şehrin hakimi olan Huriler tarafından yapıldığı sanılmaktadır.
Eski11-09-06, 19:54  #10
stran

stran'nın Avatarı

ÇAYÖNÜ

Diyarbakır ili, Ergani ilçesi, Sesverenpınar Köyü, Hilar Kayalıkları yakınlarnda bulunan Çayönü Tepesi, günümüzden 9500 yıl önce M.Ö. 7500 yıllarında kurulmuş, aralıksız olarak M.Ö. 5000 yılına kadar yerleşim görmüş, daha sonra da aralıklarla iskan edilmiştir. Yerleşme bilim dünyasındaki ününü "Esas Çayönü Evresi" olarak bilinen M.Ö. 7500-6500 yılları arasındaki bin yıllık döneme. ait olan kalıntı ve buluntuları ile sağlamıştır. Bu dönem uygarlık tarihinin en önemli araştırmalarından birini, belki de en önemlisini yansıtmaktadır. Günümüzdeki kent uygarlığının ilk temellerinin atıldığı bu dönem, insanların göçebelikten köy yaşantısına, avcı ve toplayıcılıktan besin üretimine geçtikleri "Neolitik Devrim" olarak da bilinen teknolojik yaşam biçimi, beslenme ekonomist ve insan-doğal çevre ilişkilerinin tümü ile değiştiği Kültür Tarihi ile ilgili buluşlarla birçok "ilki" de içeren canlı ve ilginç bir dönemdir Çayönü tepesinde 1963 yılında İstanbul ve Chicago Üniversiteleri tarafından başlatılan çalışmalar günümüze kadar değişik uluslar ve bilim dallarından çok sayıda ummanın katılımıyla sürmüştür. Bu çalışmaların sonunda yakın doğunun bilinen en iyi korunmuş ve en eski büyük yerleşme yerlerinden biri ortaya çıkarılmıştır

stran Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 12-09-06 09:02 .
stran is offline  
Kapalı Konu

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 15:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)