"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Ünlü Yazar Mehmet Uzun kansere yakalandı / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Edebi tartışmaların ve kitap tanıtımlarının yer aldığı bölüm. |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: DİYARBEKİR
| ![]() 1953 Siverek doğumlu. 1977 yılından bu yana Avrupa'da, İsveç'te yaşıyor. Kürtçe, Türkçe ve İsveççe edebi çalışmalarıyla çok dilli, çok kültürlü olan Mehmed Uzun, uzun yıllar İsveç yazarlar birliği yönetim kurulu üyeliği yaptı. Ayrıca İsveç Pen Klubu ve Uluslararası Pen Klup'ta aktif çalışıyor. İsveç ve dünya Gazeteciler Birliğinin de üyesidir. Bugüne kadar Kürtçe altı roman yazan Mehmed Uzun'un romanları başta Türkçe olmak üzere birçok dile çevriliyor. Denemeleri de çeşitli dergi ve gazetelerde yirmiye yakın dilde yayınlanıyor. Ünlü Kürt yazar Mehmet Uzun kansere yakalandı! İsveç'te yaşayan ünlü Kürt romancısı Mehmet Uzun kanser hastalığına yakalandı. Doktorlar Uzun'un çok az ömrü kaldığını söylediler. Kürt yazar Mehmet Uzun İsveç'in başkenti Stockholm'de geçen hafta aniden rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. İsveç'in en büyük hastanesi Karolinska'da tedavi altına alınan Kürt yazar Uzun'a kanser teşhisi konuldu. Doktorlar, Mehmet Uzun'da görülen 'kötü huylu' tümörün başka organ ve dokulara yayılan türden olduğunu belirttiler. Karolinska hastanesi doktorları çok az ömrü kalan yazar Uzun'un hayata sıkı sarılması durumunda ömrünün en az 6 ay uzayabileceğini söylediler. Üzülme ve moral çöküntüsü ise kanserin hızla yayılmasına neden olacağına dikkat çeken doktorlar, bu hafta Mehmet Uzun'a radyoaktif iyot tedavi yöntemi uygulayacaklar. 'AUERBACH'IN UMUDU' ÜZERİNDE ÇALIŞIYORDU Geçen yıl Avrupa Parlamentosu'na davet edilen Kürt yazar Mehmed Uzun yaptığı Kürtçe konuşmada, üzerinde çalıştığı son romanı 'Heviya Auerbach' (Auerbach'ın Umudu) hakkında bilgi vermişti. http://www.biyografi.net/kisiayrinti.asp?kisiid=1370 http://nedir.antoloji.com/mehmet-uzun/ __________________
"""Ve Cellat Uyandı Yatağında Bir gece,Tanrım dedi !!! Bune Zor Bilmece ...Öldükçe Çoğalıyor Alanlar ...Ben Tükenmekteyin Öldürdükçe....""" il_bilge Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 05-10-06 21:46 .Sebep: Uzun alıntı |
|
| #2 | |
| Mehmet UZUN'un kitaplarını okuyan varmı?Mehmet UZUN'la ilgili düşüncelerinizi almak istiyorum... __________________
"""Ve Cellat Uyandı Yatağında Bir gece,Tanrım dedi !!! Bune Zor Bilmece ...Öldükçe Çoğalıyor Alanlar ...Ben Tükenmekteyin Öldürdükçe....""" |
|
| #3 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Sadece ölmeye geldi buraya,ölmeye.Hüzünlü bir yaşam daha.Ama gerçek. |
|
| #4 | ||
| Alıntı:
bize hüzünli bir veda mı edicek yada bize kitaplarında olduğu gibi iyi bir son mu bırakacak ?????? __________________
"""Ve Cellat Uyandı Yatağında Bir gece,Tanrım dedi !!! Bune Zor Bilmece ...Öldükçe Çoğalıyor Alanlar ...Ben Tükenmekteyin Öldürdükçe....""" | |
|
| #5 | ||
| Alıntı:
| |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Büyük bir edebiyat ustası kürt dilini,kürt edebiyatını dünyaya tanıtan büyük bir kalem, Zindancıbaşı Hey! yaşamak kurşuna dizilmezki kurşuna dizilmezki göğün mavisi yağmur şimşek ve tohum bin çicek açar sesin sesim kurşuna dizilmezki Dizelerde olduğu gibi senin de kalemin hiçbir zaman susmayacak buna emin ol.... __________________
Hepimiz Hrant Dink'iz Hepimiz Ermeniyiz. |
|
| #7 | |
| Küçükken okullar tatile girdiğinde,dedemle birlikte,at sırtında yakın dostlarımızın yaşadığı,yemyeşil güzel bahçeleri olan bir yayla köyüne giderdik....Sırtını kartal yuvası dağlara vermiş,Fırat'ın yamacından doğayı gözleyen,nar,ceviz,badem,erik ve armut ağaçlarıyla ünlü,çeşme ve akarsuları bol köyler....Nar,olgunlaştığında dalında çatlıyor,balıklar tam da yumurtlama döneminde Fırat'ın akıntılarına karşı bir insan boyu kadar havalanıyor,turnalar zamanında geliyor,kırlangıçlar hep aynı kırlangıçlarmış gibi,aynı mevsimlerde,aynı güzellikte Fırat'ın sularına dalıp dalıp havalanıyorlardı....O köyde okuryazar var mıydı?Hiç hatırlamıyorum.Herhalde yoktu....Bir çocuğun olağanüstü bakışı ve herşeyi çok yoğun yaşayan duygularıyla bunları yaşadım....Sonradan tümden unuttum....Bunun nasıl vahşi ve gaddar bir asimilasyon süreci olduğunu sonraları anladım.Bunu anlamaya başladığımda çocukluğumun o tümden unuttuğum resimleri,duyguları,sözleri birer birer yeniden canlanmaya,çeşitli renklerle nakışlanarak tekrar yaşamaya başladılar. Sn.Mehmet Uzun köyünü,çocukluğunu anlatırken yukarıdaki dili kullanmış.Sn.Uzun'un çağdaş Kürt romanının yaratıcısı olduğunu söyleyebilirim.Ama bu yönü onun evrensel kültüre olan katkılarının daha fazla olduğu gerçeğini kapatmamalı.Yine onun diliyle: İnsanlığın ortak kültür mirasının temel özelliği tam da budur;insan için en gerekli olan,en zorunlu olan kalacak,gerisi atılacak. |
|
| #8 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Sep 2005
| Uzun süredir yakalandığı mide kanseri nedeniyle tedavi gören ünlü edebiyatçı Mehmet Uzun, Diyarbakır'da yaşamını yitirdi... ****Hayatım boyunca yapmaya çalıştığım da borcumu ödemekti' diyordu. Yazıları nedeni ile yargılandığı mahkeme salonlarına işaret eden Uzun, 'Oralarda hep yazarlığımı savunmak zorunda kaldım.**** ****İnsanın insanlığa hizmet etmesi onu ölümsüz kılar. Bu yüzden ben ölümden hiçbir zaman korkmadım. Mağlupları, aşağılananları ve sesleri kısılanları her zaman yazdım. Ömrü yeterse yeni bir kitap yazmak istiyorum ve bu kitabın ismini de 'Mağlupların Anlatısı' olacak. Tarihin yeniden yaratılması gerekiyor. Bu tarih mağlupların bakış açısıyla tarihe ışık tutulan bir tarih olacaktır.'**** |
|
| #9 | |
|
Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| dengbejlerin sesi.... en azından vatanında öldü.... __________________
Sensiz camide, namazda işim ne? / Seninle buluşma yerim meyhane. Benim sevmem de böyle, yüce Tanrı: / İstersen kaldır at cehennemine. En büyük söz Kuran bile / Arada bir okunur besmeleyle. Kadehteyse öyle bir ayet var ki / Okur insan her zaman, her yerde. |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| vatan hasretiyle yandıı onu vatanından koparanlar utansınnn __________________
GÜNEŞ DOĞUDAN DOĞUYORSA DOĞU NEDEN KARANLIK |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|