| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
| İnsan Şiddetle Eğitilebilir Mi? / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji... |
| Anket Sonuçlarını Göster: İnsanın Şiddetle ve Dayakla Eğitilmesi Doğru Mudur? | |||
| Evet, Doğrudur. | 2 | 4.26% | |
| Hayır, Doğru Değildir | 37 | 78.72% | |
| Arada İşe Yarar | 7 | 14.89% | |
| Emin Değilim | 1 | 2.13% | |
| Oy Verenler: 47. Bu ankete oy veremezsiniz | |||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: Paris
| Dayakla eğitim... Acaba ne derece doğru, ne derece yanlış? İnsan bir baskı ve şiddet kullanılarak eğitilebilir mi? Şiddetle olan eğitim çocuğa ne derece verimli olabilir? Dayak her zaman bir çözüm müdür? Sözün bittiği yerde "seni döverim" demek doğru mudur? Anne babanın ve okuldaki öğretmenlerin attığı dayak çocuğa ne şekilde yansır? Çocuğun üzerinde psikolojik izler bırakır mı? Dayakla eğitimin dayandırıldığı savunma nedir? Fikirlerinizi bekliyorum... __________________
Afyon Garı'ndaki küçük kızı anımsa, hani, Trene binerken pabuçlarını çıkarmıştı; Varto Depremi'ni düşün, yardım olarak Batı'dan Gönderilmiş bir kutu süt tozunu ve sütyeni. |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: Denizli
| Bi insan dayak yediği kişiye mecburi saygı duyup O'nun istediklerini mecburen yerine getirebilir,ancak kişi sadece istenilen biçimde hareket ediyor "görünür".Yapmacık bir doğruluktansa doğal bir yanlışlığı tercih ederim. Şiddete hayır... |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2005 Ülke / Şehir: antalya/ankara
| çocuğu bir yetişkinmiş gibi dinlemek, herşeyi bıkmadan izah edebilmek, yaptığı yanlışları dayak yerine konuşarak o da olmadı çeşitli ceza yöntemleri ile (harçlığını kesmek olabilir mesela) önlemeye çalışmak, sıkmamak çok da boş bırakmamak yani dengeyi kurabilmek, çocuğun her zaman arkasında olmak.. çok kesin konuştum, daha genciz ileride belki pişam olurum bu söylediklerime ama dayağa kesinlikle karşıyım.. şiddet gören çocuk çevresine de şiddet uygular.. daha sağlıklı bir toplum için dayak, şiddet, vs.. bunlardan ve benzeri anlayışlardan artık arınmaya çalışmalıyız.. saygılar.. __________________
öğrenci görünümlü müzik insanı |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Cocuga baskı ıle ıradesını kırarak bazı anlık ogretıler verebılırsınız. Ancak bu baskı ortadan kalktıgı anda serserı mayın gıbı olacaktır. Baskıcı aılelerın cocuklarının hayatta sorunlara karsı daha savunmasız oldugunu dusunurum . Dısıplın hayatın her alanında gereklıdır, ancak egıtımın basarılı oldugundan bahsedebılmemız ıcın cocugun bır bırey olabılmesı ve ozdısıplınını olusturabılmesı esastır. Ders yapmayınca annesının kızacagını , sınıfı gecemeyınce babasının dovecegını dusunen cocuk savunma mekanızmaları gelıstırerek yapacagını - caktırmadan- yapmayı ogrenecektır. Dayak hayatın hıc bır alanında olmamalıdır, cunku ınsanlıık onuruna aykırıdır, dısıplını saglamak cok daha ınsancıl yontemlerle ve egıtımın bır parcası olarak mumkundur. |
|
| #5 | |
Dergi Felsefe Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: yerküre
| Neden hep eğitim ya da şiddet deyince aklımıza ebeveyn-çocuk ilişkisi geliyor anlayamadım.Devlet de vatandaşlarını şiddetle eğitir(?) ya da erkek de kadını şiddetle eğitir(?).Şiddet iktidarın-ki burada bahsettiğim salt siyasi iktidar değildir- pekiştirilmesi ve düzenin devamı,iktidarın pekiştirilmesi için en iyi yol gibi gözükür çoğu zaman.Ötekini,normal olmayanı,tehdit unsurlarını şiddetle dize getirir sistem.Deliler neden bir yere kapatılır ya da fahişeler ya da çocuklar ya da cüzzamlılar.Bunun altında muhakkak ki öjenik düşünce yatmaktadır.Tecrit edilmiş her özne tehdit unsuru oluşturmaktadır sistem için.Bence olaylara daha geniş bir perspektiften bakabilmeliyiz.Umarım konunun seyrini değiştirdiğim için topiği açan arkadaş kızmaz.Eğer bu konuda daha fazla bilgi edinmek isterseniz bir kaç kaynak önerebilirim. CİNSELLİĞİN TARİHİ-MİCHEL FOUCAULT DELİLİĞİN TARİHİ-MİCHEL FOUCAULT ŞİDDETİN UZUN YÜZYILI-JOHN KEANE ANTROPOLOJİK AÇIDAN ŞİDDET-DAVİD RİCHES __________________
hiç birşey hissetmiyorum artık tüm duygularımı vestiyere bıraktım ruhsuz burjuvalar gibi et parçası gibi maskemi takıp dans ederim... |
|
| #6 | |
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Şiddet ve eğitim sözcüklerini yanyana getirmek bile rahatsız edici değil mi? |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Şiddet insanı ancak sindirebilir, eğitimde sertlik disiplin vardır fakat şiddet asla olamaz, eğitim ve şiddet asla aynı ortamda barınamaz, şiddet yaptırmak istediğiniz şeyin tersini yaptırmak için en güzel yoldur. __________________
ILIK VE SAKİN OLMALI TIPKI MEVLANA GİBİ... |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Adolf Hitler şiddet ile eğitilmiş bir insan....Sonuç ortada değil mi....Yorumu sizlere bırakıyorum.... __________________
bir anka kuşu gibi anne ...bir anka kuşu gibi kendimi külümden yarattım... |
|
| #9 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: Paris
| Alıntı:
Şiddet küçük yaştan başladığı için çocuk aklıma geldi, tabii ki şiddet gören çocuk daha sonra başkalarına, karısına ve insanlara karşı da şiddet eğilimleri göstermeye başlar. Bu bir zincir içerisindedir. Bu nedenle bu başlık altında konuşulmasını istediğim şey sadece "çocuk" üzerine değil, çocuktan başlayarak gelişen şiddet ve dayağın insan üzerinde ne gibi etkiler yaptığını, ne derece doğru olduğunu tartışmaktır. "Şiddet" kavramını biraz daha açtığınız için teşekkür ederim. __________________
Afyon Garı'ndaki küçük kızı anımsa, hani, Trene binerken pabuçlarını çıkarmıştı; Varto Depremi'ni düşün, yardım olarak Batı'dan Gönderilmiş bir kutu süt tozunu ve sütyeni. | |
|
| #10 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: Anadolu
| Eğitim dahil şiddet hiç bir sorunun çözümü değildir. __________________
Her an bir çarpıntıyı yaşamaktayım Her an çılgın bir heves dağlıyor kalbimi Tanrım, ben mi hayatı aşmaktayım Yoksa hayat mı aşmakta beni... |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|