"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Greyfurt ve ilaçlar/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Fizik, Kimya, Biyoloji, Astronomi, Jeoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Aug 2006
| "Mutlaka aklinizda bilmeniz gereken bir olaydan bahsedecegim. Bundan Yaklasik 1.5 yıl önce esim çok ciddi bir bas dönmesi yasadi. Aylarca sürdü. Bas dönmesi o kadar kötüydüki oturdugu yerden yere düsüyor. Tv ile izleyemiyor hicbir seyi okuyamıyor. Tekbasina yuruyemiyordu. Hatta uyukusunda bile yataktan dusebiliyordu. Ruyasinda bile basinin dondugunu söyledi. Bu bas donmeleri sonucunda da surekli kusuyordu. Bir sürü farklı doktor gezmemize ragmen care bulamadilar. Tum doktorlar klasik 1-2 bas donmesi ilaci verdi o kadar. Ama hicbiri care olamadi. Sorun 2-3 ay sonra bas donmesi gecerek tekrar eski haline geldi. Sonra cok arastirdim. Neden boyle olmustu ?. Sonra bunu bulmayi basardim arkadaslar. (google sagolsun) Problem GREYFURT idi. Esim hasta olmadan 1 hafta once cok agir grip olmus ve doktor bir suru ilac yazmisti yaninda da Greyfurt suyu icmisti C vitamini takviyesi diye. Grip gectikten sonra da bu bas donmeleri baslamisti. GREYFURT icilen ilaclarin karacigerde parcalanip atilmasini engelleyen dunya daki tek meyveymis. Boylece greyfurt ile ilac aliyorsaniz ve ilaca 1 hafta boyunca devam ederseniz tum ilaclar sanki bir kere de yutulmus gibi vucutta duruyormus. Bu ilaclarin turune gore olumler bile olabilmekteymis. Biz Bas donmesi ile kurtardik. Sizlere de bu uyariyi yazmak istedim. Birkac yerde bununla ilgili mesajlar gormeye basladim ama cogu insan hala bilmiyor. Lutfen ilac kullanirken GREYFURT yemeyiniz veya suyunu icmeyiniz. Bu emaili arkadaslariniza gonderirseniz, insanlarin biliclenmesini saglamis olursunuz." E-mail'ime gelen bir mesaj. Doğruluk payı nedir bilmiyorum ama dikkate değer bir bilgi olabilir. Saygılar |
|
| #2 | |
Bilim ![]() Giriş Tarihi: Mar 2006
| Aşağıda konu ile ilgili bir haber var. Uludağ Üniversitesi Gıda Müh. Bölüm başkanı bu konuda bir açıklama yapmış. http://www.gazeteler1.com/haber_detay.asp?id=39 __________________
GELSE DİLBER-İ AHU, OLSA YEVM-İ RAMAZAN DİLBER-İ AHU MU EFDAL, YOKSA YEVM-İ RAMAZAN? YE İÇ EĞLEN SÜR SEFASIN DİLBERİN ZİRA KAZASI VAR RAMAZAN'IN, KAZASI YOK DİLBERİN |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2006
| Sevgili cibran bilgi için teşekkürler. İlaçların sadece suyla içilmesi gerektiğini biliyorum ama bu greyfurt meselesi hele ki şu an başlamaya korktuğum ve dolapta öylece duran romatizma ilaçlarımı kullanmaya başlamaya karar verdiğimde dikkat etmeyi yeniden aklıma getirmem gereken mesele oldu şimdi. Ama sadece greyfurt mu, yoksa ilaçların akasından diğer narenciye meyveleri de yenmemeli mi diye de düşünüyorum. Sanırım doktora sormak gerek emin olmak için. __________________
"Dürüst insanların ceza görmeden ülkelerine hizmet edebilecekleri zaman henüz gelmedi" Isidore de ROBESPİERRE (1794'ten beri) |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Greyfurt suyu ile ilgili olarak yetkili kuruluşlarca (WHO, FDA vb.) yalnızca kolestrol düşürücü statin grubu ilaçlarla ilgili olarak uyarılar yapılmış ve bu ilaçların prospektüslerinde de ilaçla birlikte greyfurt suyu kullanılmaması gerektiği belirtilmiştir. Şu an için bilinen ve bilimsel kayıtlara geçmiş başkaca bir uyarıya rastlamadım. Aynı zamanda diğer narenciyeler ve ilaç etkileşimi ile ilgili bilimsel bir uyarıyada şimdilik rastlamadım. Saygılar. __________________
Bir sır daha var, çözdüklerimizden başka! Bir ışık daha var, ışıklardan başka. Hiç bir yaptığınla yetinme, geç öteye: Bir şey daha var bütün yapıtlardan başka. memetmex Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 10-10-06 22:47 . |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|