| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: Denizli
| Gerek bu forumda gerekse başka forumlarda tanrı,hz.Muhammed gibi konu başlıklarında bazı ateist sosyalist arkadaşların çok ağır sözlerine şahit oldum...Kimse alınmasın,genel bir konu olarak söylüyorum... Mesela Hz.Muhammed i küçümseyen tanrıya küfüre varan ithamlarda bulunan arkadaşlara birkaç şey söylemek istiyorum... Özgürlükçü sosyalistim ve sosyalizmde hiçbir ırkı,kişiyi,şahısı vb. küçümsememek,eşitlik gibi kavramlar mevcuttur,ancak konu dinlere ve yaratıcıya gelince sosyalizme ters olan "küçümseme,alay etme,saygı duymama" işin içine giriyor.Ben sosyalist ateist bazı arkadaşların bu tavırlarından utanıyorum... Lütfen bir sosyaliste yakısan şekilde hareket edelim... |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Ağzınıza sağlık syn mr trouble , size katılıyorum burada tartışırken birbirimizin değerlerine saygılı davranmalıyız. __________________
ILIK VE SAKİN OLMALI TIPKI MEVLANA GİBİ... |
| #3 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Alıntı:
kaldı ki muhammedin bir reformcu olduğunu ben bilhassa yazılarımda yazdım ama kalkıpta 1400 yıl öncesinin kuralları bu güne dayatılırsa o zaman dur denmesi gerekir ve lütfen polemik yaratmayalım hiç değişmemekten utanıyorsanız o sizin sorununuz saygılar, | |
| #4 | ||
| Alıntı:
Aslında bu yazımı bir özeleştri olarakta kabul edebilirsiniz... | |
| #5 | |
| o zaman o yazı neden ? |
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Sn.Mr trouble, Örneklendirmeden böyle bir söylem içerisine girerseniz hepimizi zan altında bırakırsınız. Ben tüm inanç yazılarını okumaya çalışıyorum ama henüz böyle bir söyleme rastlamadım. Armes |
| #7 | ||
| Alıntı:
"Muhammed kadar iğrenç ve yalancı bir pislik daha görmedim, ........ ,insanların başına gelen en fena şey o." Aradaki noktalar küfürlü kısımlar. Bunu söyleyen arkadaş sosyalist oldugunu iddia ediyor,ve bazı sosyalistlerin din konusunda sosyalist ideolojiye ters hareket ettiklerini düşünüyorum.Daha buna benzer birsürü yazı ve örnekle karşılaştım çeşitli forumlarda. Eğer bir ideolojiyi benimsemişsek konu ayırmadan her konuda bu ideolojiye göre hareket etmeliyiz diye düşünyorum.Şahsen ben böyle hareket etmeye çalışıyorum... | |
| #8 | |
| her mesleğin ve hatta imamlarda dahil ahlaksızları olabileceği gibi belli bir ideolojiyi benimseyenlerinde ahlaksızı elbette olacak ve bu ilelebet devam edecek önemli olan genelidir geneli de böyle olmadığına bu tartışma niye ? ben bunu anlatmak istiyorum yoksa bireye dayanan ahlaksızlar her yerde var zaten ve olacakta ve hiçbir zamanda yok olmayacak saygılar, |
| #9 | ||
| Alıntı:
Bazı imamların ahlaksızlıklarınıda gayet iyi biliyorum:-) | |
| #10 | ||
| Alıntı:
olay bu kadar basit hakkını vermeyen küçük bir grup mutlaka olacak ve bunu engelleyemezsiniz bu o ideoloji ile ilgili değil adamın kişiliği ile ilgili adam sosyalist değil de başka bir ideolojide olsa yine değişmeyen aynı adam saygılar, | |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|