Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Kitaplı Dinler - Tarikatlar > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Konu Araçları
Eski06-10-06, 15:10  #1
analiz

analiz'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006
Ülke / Şehir: Denizli
Sosyalist ateistler ve Tanrı söylemleri...

Gerek bu forumda gerekse başka forumlarda tanrı,hz.Muhammed gibi konu başlıklarında bazı ateist sosyalist arkadaşların çok ağır sözlerine şahit oldum...Kimse alınmasın,genel bir konu olarak söylüyorum...

Mesela Hz.Muhammed i küçümseyen tanrıya küfüre varan ithamlarda bulunan arkadaşlara birkaç şey söylemek istiyorum...

Özgürlükçü sosyalistim ve sosyalizmde hiçbir ırkı,kişiyi,şahısı vb. küçümsememek,eşitlik gibi kavramlar mevcuttur,ancak konu dinlere ve yaratıcıya gelince sosyalizme ters olan "küçümseme,alay etme,saygı duymama" işin içine giriyor.Ben sosyalist ateist bazı arkadaşların bu tavırlarından utanıyorum...

Lütfen bir sosyaliste yakısan şekilde hareket edelim...
analiz is offline  
Eski06-10-06, 15:18  #2
kalamiti

kalamiti'nın Avatarı

Ağzınıza sağlık syn mr trouble , size katılıyorum burada tartışırken birbirimizin değerlerine saygılı davranmalıyız.
Eski06-10-06, 15:34  #3
spartaküs

Giriş Tarihi: Sep 2006

Alıntı:
Sayın mr trouble şöyle demiş:

Gerek bu forumda gerekse başka forumlarda tanrı,hz.Muhammed gibi konu başlıklarında bazı ateist sosyalist arkadaşların çok ağır sözlerine şahit oldum...Kimse alınmasın,genel bir konu olarak söylüyorum...

Mesela Hz.Muhammed i küçümseyen tanrıya küfüre varan ithamlarda bulunan arkadaşlara birkaç şey söylemek istiyorum...

Özgürlükçü sosyalistim ve sosyalizmde hiçbir ırkı,kişiyi,şahısı vb. küçümsememek,eşitlik gibi kavramlar mevcuttur,ancak konu dinlere ve yaratıcıya gelince sosyalizme ters olan "küçümseme,alay etme,saygı duymama" işin içine giriyor.Ben sosyalist atesit bazı arkadaşların bu tavırlarından utanıyorum...

Lütfen bir sosyaliste yakısan şekilde hareket edelim...
kimsenizn dini ya da muhammedi aşağıladığı falan yok
kaldı ki muhammedin bir reformcu olduğunu ben bilhassa yazılarımda yazdım
ama kalkıpta 1400 yıl öncesinin kuralları bu güne dayatılırsa o zaman dur denmesi gerekir ve lütfen polemik yaratmayalım
hiç değişmemekten utanıyorsanız o sizin sorununuz
saygılar,
spartaküs is offline  
Eski06-10-06, 15:41  #4
analiz

analiz'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın spartaküs şöyle demiş:

kimsenizn dini ya da muhammedi aşağıladığı falan yok
kaldı ki muhammedin bir reformcu olduğunu ben bilhassa yazılarımda yazdım
ama kalkıpta 1400 yıl öncesinin kuralları bu güne dayatılırsa o zaman dur denmesi gerekir ve lütfen polemik yaratmayalım
hiç değişmemekten utanıyorsanız o sizin sorununuz
saygılar,
Dikkat ederseniz kimse alınmasın bu foruma ait bir tespitim değil demiştim...Ayrca değişmemek sizin sorununuz demişsin ama ben zaten sosyalistim yani kökten değişim istiyorumAslında bu yazımı bir özeleştri olarakta kabul edebilirsiniz...
analiz is offline  
Eski06-10-06, 15:44  #5
spartaküs

o zaman o yazı neden ?
spartaküs is offline  
Eski06-10-06, 15:48  #6
armes

Giriş Tarihi: Apr 2006

Sn.Mr trouble,

Örneklendirmeden böyle bir söylem içerisine girerseniz hepimizi zan altında bırakırsınız. Ben tüm inanç yazılarını okumaya çalışıyorum ama henüz böyle bir söyleme rastlamadım.

Armes
armes is offline  
Eski06-10-06, 15:53  #7
analiz

analiz'nın Avatarı

Alıntı:

o zaman o yazı neden ?
Sosyalizmin içinde barındırdıgı eşitlik,küçümsememe gibi kavramların din konusuna gelince uygulanmadıgını düşünüyorum.Mesela geçen bir forumda okudugum yazıyı aktarayım:

"Muhammed kadar iğrenç ve yalancı bir pislik daha görmedim, ........ ,insanların başına gelen en fena şey o."

Aradaki noktalar küfürlü kısımlar.

Bunu söyleyen arkadaş sosyalist oldugunu iddia ediyor,ve bazı sosyalistlerin din konusunda sosyalist ideolojiye ters hareket ettiklerini düşünüyorum.Daha buna benzer birsürü yazı ve örnekle karşılaştım çeşitli forumlarda.

Eğer bir ideolojiyi benimsemişsek konu ayırmadan her konuda bu ideolojiye göre hareket etmeliyiz diye düşünyorum.Şahsen ben böyle hareket etmeye çalışıyorum...
analiz is offline  
Eski06-10-06, 16:13  #8
spartaküs

her mesleğin ve hatta imamlarda dahil ahlaksızları olabileceği gibi
belli bir ideolojiyi benimseyenlerinde ahlaksızı elbette olacak ve bu ilelebet devam edecek önemli olan genelidir
geneli de böyle olmadığına bu tartışma niye ?
ben bunu anlatmak istiyorum
yoksa bireye dayanan ahlaksızlar her yerde var zaten ve olacakta ve hiçbir zamanda yok olmayacak
saygılar,
spartaküs is offline  
Eski06-10-06, 16:17  #9
analiz

analiz'nın Avatarı

Alıntı:

her mesleğin ve hatta imamlarda dahil ahlaksızları olabileceği gibi
belli bir ideolojiyi benimseyenlerinde ahlaksızı elbette olacak
saygılar,
Ben bunu böylece kabullenip ahlaksızıda olur,diye düşünmüyorum.Eğer bir insan sosyalistim diyorsa hakkını vermeli...

Bazı imamların ahlaksızlıklarınıda gayet iyi biliyorum:-)
analiz is offline  
Eski06-10-06, 16:24  #10
spartaküs

Alıntı:
Sayın mr trouble şöyle demiş:

Ben bunu böylece kabullenip ahlaksızıda olur,diye düşünmüyorum.Eğer bir insan sosyalistim diyorsa hakkını vermeli...

Bazı imamların ahlaksızlıklarınıda gayet iyi biliyorum:-)
ben de diyorum ki:adamın teki sosyalist ama hakkını vermiyor
olay bu kadar basit
hakkını vermeyen küçük bir grup mutlaka olacak ve bunu engelleyemezsiniz bu o ideoloji ile ilgili değil adamın kişiliği ile ilgili
adam sosyalist değil de başka bir ideolojide olsa yine değişmeyen aynı adam
saygılar,
spartaküs is offline  

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı