| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Kamu mu Özel Sektör mü?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
| Anket Sonuçlarını Göster: Kamu mu, özel sektör mü? | |||
| Kamu sektörü | 12 | 70.59% | |
| Özel sektör | 5 | 29.41% | |
| Emin değilim, karasızım | 0 | 0% | |
| Oy Verenler: 17. Bu ankete oy veremezsiniz | |||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Şu an çalışmakta olanlar, iş arayanlar, okulu bitince gireceği işi düşünenler... Kamu sektörü mü, Özel sektör mü? Tercihiniz hangisi olur/olurdu/olmalıydı? Neden? __________________
Senden vazgeçmeden ölürüm belki... |
|
| #2 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Kamu... Ben cam binalara değil,insanlarıma hizmet etmek isterim.... Saygılarımla..... __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. Elenorin Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 24-12-06 23:23 . |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Ben, özel sektörü tercih ederim. __________________
"Yaşayıp durduğun alçaklıkta öyle şatafatlı elbise giyip böbürlenme, kibir ve gurur bütün saltanatları devirir; alçakgönüllü ol, köhne cübbeni üstünden çek!" |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Kamu sektörü... Devlete hizmet diyorum ben de. Böyle yetiştirildim, doğrularım da bu şekilde. Sevgiler herkese... __________________
Senden vazgeçmeden ölürüm belki... |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2006
| Şu anda özel alanda çalışıyorum. Ama fırsatım olsaydı kamu alanında çalışmayı çok isterdim. Gerekçelerim ise sevgili Emre ve İl-bilge ile aynı... |
|
| #6 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Jul 2006
| özel sektör bana karışılmasını sevmem |
|
| #7 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: İstanbul
| Kamu sektörü derken, kamunun anlamının devleti kapsayabileceği gibi devleti dıştalayıp halkın gönüllü birliktelikleri, yerel ölçekteki halkların yapılanmalarının ekonomik ilişkilerini ifade edebileceğini unutmamak gerekir. O bakımdan bu ankette kamuya oy veren herkesin (bu) devlete hizmet etmek gibi bir isteği olduğu anlamı çıkarılmamalı. Kamu daha geniş bir kavramdır. Mesela sosyalist ve ya komünist(devletsiz) ve ya anarşist bir toplumda da kamuda ortaklaşa çalışabilirsiniz. Ekşi'deki ve geneldeki tanımıyla kamu : "yurttaşların kendi ortak yaşamlarına dair ortak kararlar alıp hareket etmelerinden başlar ve günümüzde evinin salonunda televizyon izleyen kişinin kimi durumlarına dek uzanır." Mesela kamuda görev yapmak benim için işçiyle, köylüyle, emekçiyle,mühendisle, doktorla, halkla ortak çıkarlar için dayanışarak çalışmak anlamına gelirken(burjuva devleti içeri katmadan sınıfsal vizyondan), özel sektörde çalışmak burjuvaziye hizmet etmek anlamına gelmektedir. Şu durumda da devlet burjuvazinin devletinin olduğundan, devlete hizmet etmek yine burjuvaziye hizmet etmektir. Öyleyse, burada kamuyu devlet gibi görenler için iki şık da aynı kapıya çıkmaktadır. Not: Özel sektörde çalışanların emekçi-proleter olmadığını, sınıfına ihanet ettiğini ima ettiğim gibi saçma bir çıkarım yapılmayacağını, bu forumun bu algı seviyesinden yüksek olduğunu düşündüğümden konuyu daha fazla açmıyorum. Nitekim, özel sektördeki sınıfdaşlar en çok sömürüye maruz kalanlardandır.. __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. küçükkarabalık Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 07-10-06 22:30 . |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: Paris
| Kamu veya özel sektör. Şu an benim için ikisi de aynı şey. Çünkü ikisi de burjuvaziye yani kapitalizme hizmet ediyor. Özel sektördeki vahşi patronlara değil de vatana hizmet edelim derken aynı sisteme hizmet ettiğimizi unutuyoruz bazen. __________________
Afyon Garı'ndaki küçük kızı anımsa, hani, Trene binerken pabuçlarını çıkarmıştı; Varto Depremi'ni düşün, yardım olarak Batı'dan Gönderilmiş bir kutu süt tozunu ve sütyeni. |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2006
| Böyle giderse böyle bir soru ile kime muhatap olamaycak.çünkü babalar gibi satışa kamu sektörü dayanamaycak.Kamu sektörü diyede bir şey olmaycak. saygılarımla |
|
| #10 | |
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Vatan millet sakarya adına, devletimin ve cumhuriyetimin bekasına katkı sağlamak adına, halkım adına, halkım için kamu sektöründe çalışmak isterdim. Tak amacım halkıma hizmet. Maaş vermeseler de olur. İnternet faturamı ödesinler yeter. ![]() Biraz gerçekçi olalım lütfen... (Farketmez şıkkı olsaydı iyi olurdu.) Saygılar |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|