"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| İslamiyet Kapitalizm Olmadan Var Olabilr mi? İslamiyet kapitalizm'le koyun koyuna mı yaşıyor?Her fırsatta faiz,fuhuş kapitalizme malediliyor.Kapitalizm gelişmeden önce İslamiyet faiz ve fuhuşu nasıl değerlendiriyordu?Kapitalizm öncesi faiz ve fuhuş yok muydu?İslam bu kavramlara engel olabildi mi?Acaba hangi ülkeler İslam'ı nasıl yaşat mıştır? Katılımcılarımızın görüşlerini bekliyoruz. doğançay |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Faize de fuhuşa da karşı bir din İslam. Bunları günah olarak kabul eder. Şeriatla yönetilen ülkelerin durumlarını çok iyi bilmiyorum fakat bence faizi ve fuhuşu İslam önleyemez laik bir yönetim anlayışında. Müslüman olduğunu iddia eden nice adam tanıdım fuhuş yapan. İnsanların karakterlerinde bitiyor olay. İslam pek etkili olamıyor, insanlar işlerine gelen inançları kabul ediyorlar. Aslında ben, İslam'la sosyalizmin birbirine yakın olduğunu düşündüm hep. Bu konuda çok detaylı bir araştırma yapmalıyım. __________________
"Yaşayıp durduğun alçaklıkta öyle şatafatlı elbise giyip böbürlenme, kibir ve gurur bütün saltanatları devirir; alçakgönüllü ol, köhne cübbeni üstünden çek!" |
| #3 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Sayın Arkadaşlar, Sizlere iki olay anlatacağım. 1 - ) Haberler: Bazı günler haber yapılacak konu bulamayan televizyonlar ne yapacaklarını şaşırırlar. Günükurtaracak önemsiz küçük haber peşine düşerler. Onu da bulamayanlar haber uydurma taktiği uygular. 2 - ) Sayın Hancı ve beni eskiden tanıyanlar bilirler: Hamamböceklerinin gözüne neden sabun kaçmaz meselesini... Yakından takip ediyorum. Yazacak konu bulamayan İslama çamur atmaya kalkıyor. Ya da en azından önyargılı yazılar yazıyor!.. Yazacak yazı bulamıyorsanız yazmayın kardeşim. Sizden her gün yazı bekleyen mi var? Olduğunda yazarsın olmadığında susarsın!.. Lütfen, aziz dinimle uğraşmayı bırakın. __________________
Bilimsiz din kör, dinsiz bilim topaldır. Albert Einstein |
| #4 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Alıntı:
laiklik devreye girdiğinde islam devre dışı kalır.müslüman olduğunu iddia edenler islamiyetin yasaklarını çiğnediklerine islamiyetin dünya hayatı dürecinde ,ceza niteliğinde, herhangi bir yaptırım gücü kalmaz.laikliği benimseyen bir toplumun islamiyeti toplum düzeninde bağlayıcı etken kabul etmesi mantıkla çelişir. nitekim , özelliklede bizim ülkemizde islamiyet ve kapitalizm karşılaştırması ,irdelemesi yapmak son derece hatalı olur. islamiyet için bir haksızlıktır.yaptırım gücü elinden alınmış, her hareketi irtica olarak adlandırılan, yaşayamaya çalışanların mürteci kabul edildiği, islam adının sadece dillerde sakız kaldığı bir ülke.ve; islam ve kapitalizm karşılaştırması.. saygılarımla.. __________________
ALLaH Bes,MaSiva HeVes ,KeSiLdi NeFes... | |
| #5 | |
| faiz ve fuhuş her zaman vardı ve hatta fahişelik dünyanın ilk mesleği olduğu söyleniyor ekonomi var olduğu sürece de faiz olmuştur bunun dinlerle ne alakası var anlamadım dinsizde dindarda fuhuş yapar faiz yer ve ya fuhuş yapmaz faiz yemez bu bir din meselesi değil kişinin kendi ahlak meselesidir doğru söylüyor sayın petriclinin diniyle uğraşmayın ne de olsa meslektaşız saygılar, |
| #6 | ||
|
| |
| #7 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Sayın Spartaküs, Hoş geldiniz. Sizi gördüğüme sevindim. ![]() Sayın Doğançay, Sığ görüşümden bahsediyorsunuz. Yanılıyorsunuz!.. Asıl sığ görüş bu konudur. Bu yüzden hak ettiğinden daha derin açıklama yapmaya gerek görmüyorum. Faiz ve fuhuş dünyada çok eski kavramlardır. Dinle alakası yoktur. Tüm dinler bu tip şeylere karşıdır. Benim tepkim eleştirmenize değil. İlgisiz şeyleri bir araya getirerek gereksiz konu açılmasınadır. Eleştirin ama doğru eleştirin. Eleştirin ama birbiriyle bağlantılı şeyleri eleştirin. Burada yapılan eleştiri değildir. Eleştiri mantık çerçevesinde olmalıdır ve birbiriyle ilişkili şeyleri içermelidir. İslam benim dinimdir elhamdülillah. Bu diğer insanların dini olmayacağı anlamına gelmez. İslamiyet isteyen herkesin dinidir. Bu ise benim dinim olmasını engellemez. Dinimin benim korumama ihtiyacı yoktur. Zaten öyle bir kaygım yoktur. İslamı korumuyorum. Forumun gereksizkonularla şişirilmesine tepki gösteriyorum. Tahammülsüz olduğumu nereden biliyorsunuz? Beni tanıyor musunuz? Bir konuda yazılmış yazıya daynarak böyle bir ithamda bulunmak önyargı değil midir? Saygılar, __________________
Bilimsiz din kör, dinsiz bilim topaldır. Albert Einstein |
| #8 | ||
|
| |
| #9 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| İslam kölelikten, feodalizme oradan kapitalizme varana dek her türlü toplum biçimine uyum gösteren bir dindir. Tıpkı diğer dinler gibi. Tarihsel olarak dinlerde bel kemiği yoktur. |
| #10 | ||
|
| |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|