"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Kitaplı Dinler - Tarikatlar > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Konu Araçları
Eski09-10-06, 04:09  #1
doğançay

doğançay'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Hristiyanlar Hz. Muhammed'e Niçin İnan mıyorlar?

Kutsal Kitap İncil'e göre Mesih;tüm kutsal kitapların ve peygamberliklerin gerçekleşmesidir.Hristiyanlar onun insanlığın kurtarıcısı olduğuna inanırlar.
İsa Mesih şöyle der:'Yol gerçek,yaşam benim.'(Yuhanna;14;6)
Hz. Muhammed ancak Kutsal Kitabın İsa Mesih ile ilgili tanıklığını kabul ettiği ölçüde Hristiyanlar tarafından kabul görecektir.
Hz. Muhammed'in yaşamı ve öğretileri ,İsa Mesih!in çarmıhta ki kurtarışına tanıklık ettiği ölçüde Hristiyanlar'ca benimsenecektir.
Kaynak.www.kutsalkitap.org
doğançay
doğançay is offline  
Eski09-10-06, 12:41  #2
göktürk

Giriş Tarihi: Mar 2006

Ben neler düsünüyorum biliyormusunuz, genelde üc din birbirine düsman oldugunu hepimiz biliriz, bu dinler bu günkü teknolijide gelse neler olurdu acaba.
Biz genede iki bin senelik kültürleri bu güne adapte etme cabasi göstermekteyiz bunun bir bedeli olmali.
göktürk is offline  
Eski09-10-06, 14:01  #3
Elenorin
Genel Moderatör

Elenorin'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2006

müslümanlar da noel'i isanın doğum günü oldugu için şiddetle red ediyorlar..
bence karşılıklı bir sürtüşme var...
bir de mesele şu...emperyalistler her şeyin en iyisi kendileri oldugunu zannederler..narsistler...
saygılarımla...

İnsanların Kanatları Yüreklerinde..

Elenorin Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 09-10-06 16:41 .
Elenorin is offline  
Eski09-10-06, 16:24  #4
PAN
Forumdan Uzaklaştırılmış

PAN'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006
Ülke / Şehir: İstanbul

Müslümanlar dunyadaki en yaygın din olan şintoizmi ve budizmi niye sapkın buluyorlar. Üstelik en eski dinlerden.
PAN is offline  
Eski09-10-06, 18:46  #5
PAN
Forumdan Uzaklaştırılmış

PAN'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006

Benim bir dinim yok kardeş olduğumuzu sanmam. Bu üslubu değiştirmenizi rica edicem sayın göktürk...
PAN is offline  
Eski09-10-06, 18:56  #6
ReMaT
Genel Moderatör

ReMaT'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006

İncil'de Hz.İsa'dan sonra bir peygamber geleceği de belirtilir.
saygılar
ReMaT is offline  
Eski09-10-06, 19:20  #7
Güray
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Jul 2006

cevap basit sayın doğançay hz muhammedi kabul ederlerse aynı allah inancı cercevesinde hepsinin müslüman olması gerekir. buda hristiyan dünyasındaki rantçıların işine gelmediği için hz muhammede her türlü hakaret ve hz muhammedi yok saymayla karşılık buluyor.

yanılıyorsunuz sayın emre müslümanlar hz isayıda peygamber olarak tanırlar. bahsettiğiniz noel hristiyan bayramı olduğundan ötürü müslümanların bu bayramı kutlaması uygun değil.
Güray is offline  
Eski09-10-06, 19:54  #8
Kitap Tozu

Ülke / Şehir: Paris
Hristiyanlar

"Hristiyanlar Neden Muhammed'e inanmıyorlar?" gibi bir soru yanlıştır. Soruyu ters çevirelim. Müslümanlar neden İsa'nın kurtarıcı, beklenen Mesih ve Tanrı olduğuna inanmıyorlar? Herşey inanç adı verilen mistik gücün altında yatar. Bazıları Hristiyanlığı gerçek din olarak benimserken, diğerleri İslamiyet'i benimser. Bir Hristiyan'ın Muhammed'i kabul etmemesi inançları gereğidir.

Alıntı:
Sayın Güray şöyle demiş:

cevap basit sayın doğançay hz muhammedi kabul ederlerse aynı allah inancı cercevesinde hepsinin müslüman olması gerekir. buda hristiyan dünyasındaki rantçıların işine gelmediği için hz muhammede her türlü hakaret ve hz muhammedi yok saymayla karşılık buluyor.
Hristiyanlığı iyi incelerseniz, Hristiyanlarında tek Tanrı inancına sahip olduğunu görürsünüz. (aynı Allah inancı çerçevesinde dediğiniz için söylemek istedim) Hristiyan dünyasında ki rantçılar da kimlerdir? Bir inancı gerçekten benimseyenlerin rantla işi yoktur. Zaten rantla işi olanlarda gerçekten inanan insanlar olamaz.
Gönderilmiş bir kutu süt tozunu ve sütyeni.
Kitap Tozu is offline  
Eski09-10-06, 19:59  #9
Güray
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Jul 2006

Alıntı:
Sayın Kitap Tozu şöyle demiş:

..

Hristiyanlığı iyi incelerseniz, Hristiyanlarında tek Tanrı inancına sahip olduğunu görürsünüz. (aynı Allah inancı çerçevesinde dediğiniz için söylemek istedim) Hristiyan dünyasında ki rantçılar da kimlerdir? Bir inancı gerçekten benimseyenlerin rantla işi yoktur. Zaten rantla işi olanlarda gerçekten inanan insanlar olamaz.
rantçılardan kastım kilise anlamanızı bekliyordum.
aynı allah inancı derken sizin dediğiniz gibi tek tanrı allahın varlığını kabul etmeleri açısından demişdim çok farklı şeyler söylemedik esasında.
Güray is offline  
Eski09-10-06, 20:02  #10
Kitap Tozu

Ülke / Şehir: Paris
Kilise

Alıntı:
Sayın Güray şöyle demiş:

rantçılardan kastım kilise anlamanızı bekliyordum.
aynı allah inancı derken sizin dediğiniz gibi tek tanrı allahın varlığını kabul etmeleri açısından demişdim çok farklı şeyler söylemedik esasında.
Kilise her zaman rantçı değildir. Her kilise iyi olmamakla birlikte, her kilise kötü de değildir; aynı insan gibi.
Gönderilmiş bir kutu süt tozunu ve sütyeni.
Kitap Tozu is offline  

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı