"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski09-10-06, 22:12  #1
asli anka
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Oct 2006
Anlama güçlüğü çekiyorum

Bu siteye yeni üye oldum, intrnet alemi işte insanı nerelere taşıyor.
Sadece "smmm staj başlatma sınav sorularını" arıyordum, sonra neden kendimi şimdi bu yazıyı yazarken buldum.
Benmi beceremiyorum yoksa bu internet denilen şey git gide karmaşık bir hal mi alıyor? Ne bileyim, önceleri istediğim her türlü bilgiye ulaşıyordum şimdi bir konu araştırıyorum önüme alakasız birsürü site çıkıyor.Biliyormusunuz aradığım konuyu yazar yazmaz ilk site olarak buranın adresini buldum ne alaka bilmiyorum doğrusu gitgide anlama güçlüğü çekmeye başlıyorum.........
Kendinize iyi bakın
Her site aradığınız site olmaya bilir İYİ BAKIN
İyi akşamlar
asli anka is offline  
Eski09-10-06, 22:36  #2
hancı
Onay bekleyen
Yazar Adayı

hancı'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2006

Durum gayet basit sayın asli anka.

google da smmm staj başlatma dye yazınca bu sayfaçııyor ilkin karşınıza. Çünkü yaklaşık 7 bin defa bu sayfa ziyaret edilmiş. Forumda ortalam bir başlığın yazılan mesaj ile görüntülenmesi arasındaki oran 1 e 12 gibi görüyorum.

ancak bahsettiğiniz konuda gösterim sayısı mesaj sayısı 16 olmasına rağmen 7 bin düzeyinde bu da, bu sayfanın daha çok google üzerinden gelen misafgirler tarafından göçsterildiğini ortaya koyuyor. bu kadar taebin olduğu bir başlıkta doğal olarak google da üst sıralrda çıkıyor.

Aynı durum Roman özetleri başlığında da böyle. 40 civarında mesaj, 5-6 civarında tanıtım olmasına rağmen 12000 civarında gösterilmiş. bu da yine google ın vermiş olduğu bir rayting.

Aynı durum başörtüsü yaağı konusunda da var. 1000 mesaja karşılık 18000 gösterim var. Bu da "başörtüsü yasağı anketi" yazanların google da bu sayfayı beşinci sırada görmeleri ve hemen google sayfasında bir takım oranalrı görmleridnen kaynaklanıyor.

Roman özetleri ve smmm staj başlatma sorularının sitedeki varlığı ise, üye kazanma açısından oldukça avantajlı. Örneğin siz, SMMM vs. ararken gelip siteye üye omuşsunuz. Belki başka konulara da yazmaya başlayacaksınız ilginizi çekecek.

Bu yönüyle aslında bu başlıklar bir nevi reklam özelliği taşıyor.

Ancak bu başlıkların yazılış amacı kesinlikle reklam yada, araştırmacıları kandırmak değildir. Ancak süreç böyle bir işlevi ortaya çıkarmıştır.
hancı is offline  
Eski10-10-06, 12:42  #3
ankakuşu

ankakuşu'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006

Benimde forumla tanışma hikayem böyleydi... iyiki buradayım...

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 02:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)