"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2005 Ülke / Şehir: antalya/ankara
| - cennetten yeryüzüne gönderildi, bir erkek görünümünde.. - ruhsal babası tanrı idi, dünyadaki babası ise bir marangoz.. - bir yemlikte yaşıyordu ve vakti zamanında bir bilge tarafından ziyaret edildi.. - günün birinde bir melek, yerel hükümdarın onu öldürmek için plan yaptığı konusunda onu uyardı; bunun üzerine aile çocuğu alarak kaçmak zorunda kaldı.. - mucizeler gerçekleştirdi, hastaları iyileştirdi, şeytanları kovdu, cüzzamlılara sağlıklarını geri verdi, vs.. - öğretilerini yaymaları için müritler seçti.. - bir kaynağın başında esrarengiz bir kadınla karşılaşmışlığı da vardır.. - günahsız bir hayat yaşadı.. - ölümünden bir önceki gece bir akşam yemeği düzenledi, düşmanlarını affetti ve yeniden arşa yükseldi; ''tekrar dirileceğim'' dedi.. kim bu bir tahmin edin.. hazreti isa mı?? hayır, isa'dan yüzyıllarca önce yaşamış bir hint tanrısı olan krishna'nın ta kendisi.. benzerlikler şaşırtıcı değil mi?? ama daha bitmedi!! krişna'nın ayak izleri, hristiyanlığın sembolü olan GAMALI HAÇ olarak tasvir edilmiştir hint mitolojisinde.. çok ilginç.. bir de şuna bakalım: "sulardaki lezzetim ben, aydaki ve güneşteki ışığım, bütün vedalardaki kutsal heceyim, havadaki sesim, erkeklerin erkekliğiyim. yeryüzündeki hoş kokuyum, ateşteki parlaklığım, bütün varlıklardaki hayatım ve çilecilikteki katı disiplinim" yukarıdaki yazı hint mitolojisinde tanrı krişna'nın yazılı tasviridir.. ama incil'deki tasvirlere o kadar çok benziyor ki.. özellikle anlatım tarzı.. bu da ilginç.. ve bir de şu var: ![]() görüldüğü üzere isa için çizilmiş motiflerle buradaki çizimlerin teknikleri o kadar benzer ki.. SONUÇ NEDİR?? isa eski bir hahamdır; ancak o insanlara dinin dışında farklı bazı şeyler öğütlüyordu.. ahlaklı olmak, erdemli olmak, vs.. bir konfüçyus gibi.. zamanla bu bir öğretiye dönüştü, müritleri oldu.. ancak zamanla insanlar bunu efsaneleştirdi, destanlaştırdı.. dilden dile, kulaktan kulağa geldiği nokta ortada.. nesiller boyu, bilinçaltlarında yarattığı etkiler ortada.. bu, diğer dinler için de böyle.. binlerce yıllar öncesinin, yüzyıllar öncesinin mitolojileri, efsaneleri, hikayeleri, destanlarıyla kendimizi korkutuyor, bazen de kendimizi avutuyor, teselli ediyoruz.. saygılar.. __________________
öğrenci görünümlü müzik insanı |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Hz. İsa,peygamberlerimizden bir peygamber.Daha Muhammed efendimiz gelmeden ''Ahmed'in kokusunu alıyorum'' diyen müslüman elçi.Lakin,hakkın her zaman uyarılarına karşı çıkan yobazlar ve gerici zihinler olduğu gibi onun çağrısına da kulak verilmemiştir.O bir gün gelecek ve bizler onun da askerleri olacağız inşallah. __________________
Gel...Gel... Ne olursan ol,gel. İster kâfir,ister mecûsi. İster puta tapan ol,gel... |
| #3 | ||
| Alıntı:
ne olacağını ben size söyleyeyim.. şu anda dünya bizim etrafımızda dönüyor sanki değil mi?? ancak upuzun tarih yelpazesinde biz neyiz, kimiz!! gelecekteki insanlar da aynen bizim yaptıklarımızı yapacaklar.. mesela; 3 büyük dinden önce ortaya çıkan diğer dinleri, inançları küçümser teist kesim.. halbuki bilmezler ki; yüzlerce belki binlerce yıl sonrasının insanları da aynı şeyleri yapacaklar: bizim yarattığımız dinlerece, inançlara safsata diyecekler.. belki de kendileri yeni ve çok daha farklı inanç sistemleri geliştirecekler.. belki de bu dogmalardan tamamıyla sıyrılabilecekler, kimbilir.. saygılar.. __________________
öğrenci görünümlü müzik insanı | |
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| O zaman henüz Hz. Ali (r.a.)'nin bir müşrike: "Ben her bakımdan senden kazançlıyım. Çünkü senin dediğin doğru çıkarsa (yani iddia ettiğin gibi ahiret diye bir şey olmazsa) senin de benim de sonum aynı olacak. Senin benden farklı bir tarafın olmayacak. Ama benim dediğim doğru çıkarsa -ki ben doğruluğundan şüphe etmiyorum- o zaman ben kurtulacağım sen ise kaybedeceksin" Ne güzel söylemiş Hz. Ali... __________________
Gel...Gel... Ne olursan ol,gel. İster kâfir,ister mecûsi. İster puta tapan ol,gel... |
| #5 | ||
| Alıntı:
bu ne demek ya!! hem ortaya kazanç muhabbetini atacaksın, varsa yoksa varsayımlarından sözedecek ve çıkar amaçlı inandığını beyan edecek sonra da araya bu cümleyi sıkıştıracaksın.. ne güzel!! eğer siz de bu mantalitedeyseniz sayın çağatay; ahireti kazanç olarak kabul ediyor, sadece bu amaç doğrultusunda dindarlığınızla övünüyorsanız, bence bu inandığınız tanrı (allah) ile pazarlık etmektir.. bu arada hz.ali'nin karşısındaki amcamız güzel cevaplar verebilirmiş, cehalet işte.. belki de vermiştir de bazıları bu şekliyle aktarmıştır.. bunlar biraz konuyla alakasız oldu ama neyse artık.. __________________
öğrenci görünümlü müzik insanı | |
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Alıntı:
Dinlerin uydurma, saçma olduğunu bizlere krişna ile mi kanıtlamaya çalışıyorsunuz? Ya hakikaten kafam allak bullak oldu(!) Eminim okuyan herkes çok şaşıracaktır | |
| #7 | |||
| Alıntı:
![]() Alıntı:
| #8 | |||
| [ Alıntı:
Babasız doğan dünyada sadece iki insan vardır. Hz Adem ve İsa o kadar! krişnanın babası marangozmuş ya zaten:] Buna inanıyorum, mecbur olduğum için değil. Bunu Allah söylediği için inanıyorum, Peygamber efendimiz bizlere bildirdiği için inanıyorum ve bu dünyada da öldükten sonra da Allah'a güvendiğim için inanıyorum, dogma olduğu için değil. | ||
| #9 | ||
| Alıntı:
| #10 | ||
| Alıntı:
Güvenin ne demek olduğunu bildiğinizi düşünerek çok sığ bir misal verecek olursam; Bu hayatta en güvendiğiniz insanın sizinle konuşurken yalan söylüyor olabileceği hiç aklınıza gelmez değil mi? Yani aklınızda soru işaretleri belirse bile gün geliyor onun yine haklı olduğunu anlıyorsunuz. Ona güveniniz ne zaman sarsılır, size yalan söylerse değil mi? Ama hayatınız boyunca bu insan size hiç ama hiç yalan söylemiyor. En zor zamanlarda yanınızda olmasa bile varlığı size hep güç veriyor. Candan sevdiğiniz ve sizi çok sevdiğini bildiğiniz biri... Peki sizi ölümün ayıracak olmasına üzülmez misiniz? İşte ben böyle güveniyorum ve benim avantajım ben öldükten sonra da ondan ayrılmayacağım. Diyeceksiniz ki (haşa) ya size hep yalan söylediyse, işte Hz. Ali'nin lafı bu noktada çok manidardır. O zaman benim kaybedecek hiçbir şeyim olmaz, ama ya varsa... stream Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 10-10-06 13:06 . | |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|