"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2006
| Takıntılarımız - Saplantılarımız - Zorlantılarımız ve Korkularımız Takıntılarımız - Saplantılarımız - Zorlantılarımız ve Korkularımız 1- Evden çıktınız, daha merdivenlerden inmeden "acaba ocağı kapattı mı? Ütünün fişini prizden çektim mi?" diye içinize bir kurt düştü. Dönüp tekrar tekrar kontrol ettiniz mi? 2- Yolda yürürken birilerine dokundunuz. "Acaba bana hastalık bulaştı mı? Kuduz mu oldum, AIDS mioldum"diye düşünüp doktorlara, tahlil yaptırmaya koştunuz ve bunu hep yinelediniz mi? "Bir erkeğe veya kadına dokundum, cünüp oldum" diye sık sık boy abdesti mi alıyorsunuz?" "Abdestim olmadı, tırnağım kuru kaldı. Saç dibi tam ıslanmadı. Acaba bir yer kuru kaldı mı?" diye banyoda uzun süre mi kalıyorsunuz? 3- Dua okurken, namaz kılarken vesveseye mi kapılıyorsunuz? Aklınıza Allah'a, peygambere, kutsal değerlere küfür ya da isyan mı geliyor? 4- Bu yüzden dua okumayı, namaz kılmayı mı bıraktınız? 5- Televizyonda veya sokakta gördüğünüz bir erkekle veya bir bayanla sanki cinsel ilişki kuruyor gibi bir hisse kapılıp,hemen abdest alıp tövbe mi ediyorsunuz? 6- Karşı cinse baktığınızda hemen onun cinsel organı mı aklınıza geliyor ve birden utanıp, başınızı mı çeviriyorsunuz? 7- "Allah nasıldır? İnsanlar nasıl yaratılıyor? Evrenin sınırları nerde? İnsan ölünce nereye gidecek? Neden varız?" gibi sorular sürekli zihninizi mi kurcalıyor? 8- "Acaba çocuğuma zarar verir miyim? Eşime, çocuğuma bıçakla saldırır, boğazını sıkar mıyım?" 9- Otomobil plakalarını, levhalarını mı okuyor; düşündüğünüz ya da gördüğünüz sayıları mı sürekli tekrarlıyorsunuz? 10- Belli davranışları yapmadığınız takdirde ailenizden birinin öleceğine veya başına bir felaket geleceğinden mi korkuyorsunuz? 11- Sürekli aynı kaldırımdan, aynı çizgiden mi gidiyorsunuz? 12- Dışarıda giydiğiniz bir elbiseyi bir daha giyemiyor musunuz? 13- Başkasının oturduğu yerde oturamıyor musunuz? 14- Kedinin- köpeğin geçtiği yerden yürüyemiyor musunuz? 15- "Aklımı kaçırır mıyım?"diye sürekli kaygı mı yaşıyorsunuz? 16- Eviniz kirlenir diye misafir kabul edemiyor musunuz? Ettiyseniz , onlar gittikten sonra her şeyi yıkıyor musunuz? 17- Eşya ve para mı biriktiriyorsunuz? Eskileri atmıyor musunuz? 18- Perdelerinizi, küllüklerinizi, her eşyanızı simetrik ve düzenli mi olsun istiyorsunuz? Düzen bozulunca kızıyor musunuz? 19- Gardırobunuzda sıra sıra çamaşırlar gömlekler varken: onları giyemiyor ve sıralarının, düzenlerinin bozulmasını istemiyor musunuz? 20- Aile fertleri yada misafirleriniz dışardan, geldiğinde önce onları banyoya koyup yıkıyor ve temiz çamaşırlar mı giydiriyorsunuz? 21- Kapıda çıkıp tekrar geri geliyor ve bu davranış,5-10-20 veya daha fazla tekrarlıyor musunuz? 22- Yakınlarınıza aynı soruyu yüzlerce kere mi soruyorsunuz? Ve bu örneklere benzer çoğumuzun birçok takıntı, saplantı, zorlantı ve korkularımız vardır. Ayrıca ; Sürekli traş olmak, İçimizi kemiren şüpheler, Yanımızda birisinin ağzını şaplatıp, sakız çiğnemesi, Çayı çorbayı hüpürdeterek içenler, Saat tık tıklamasına bile sinir olmak gibi bu liste böyle uzar gider… 9 ve 18’nci maddeler benim için geçerli. :-) __________________
beni -af- sız hapset, o soğuk ve karanlık gözlerine. sonsuza kadar, kalmak olsun cezam… |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| evet sanırım çoğunu yapıyorum ![]() ![]() __________________
bir anka kuşu gibi anne ...bir anka kuşu gibi kendimi külümden yarattım... |
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Ben çoğunu yaptığımı söyleyemem ama asansöre binemiyorum, sanki boğulcakmışım gibi bir hisse kapılıyorum. kapalı ortamlardada 5 dakikadan fazla kalamıyorum kesinlikle camları açık bir ortamda olmam lazım yoksa nefesim daralıyo ![]() |
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: DİYARBEKİR
| bende çocuğunu yapıyorum yaa ![]() __________________
"""Ve Cellat Uyandı Yatağında Bir gece,Tanrım dedi !!! Bune Zor Bilmece ...Öldükçe Çoğalıyor Alanlar ...Ben Tükenmekteyin Öldürdükçe....""" |
| #5 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Oct 2006
| Bugünün hayat şartlarında... ekmek aslanın midesinden de ileriye gitmişken.. özelikle genç kardeşlerimin..bunlardan en az 5-6 maddesine evet dediklerini duyar gibiyim.. Yaş ilerledikçe hayatın zor şartlarını yavaş yavaş tuş etmeye başladığınızda.. göreceksinizki.. bu yazılanlar sizlere çok komik gelecek.. Bunları ben yapıyormuydum diyeceksiniz... Bunları yapanları tenkit etmeyiniz ..alay etmeyiniz.. aksine bunları yapan insanlar ile arkadaş olup.. onların dertlerine ortak olunuz... Hayat paylaşınca güzeldir.... söz konusu VATAN olmayınca çok ılımlı..çok iyi bir insan olabiliyorum... Umarım ;sayın zoze ve sayın komutan bu yazdıklarımı onaylarlar.. saygılar. |
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| yazılanların çoğunu yapmıyorum öyle takıntılarım yok.Kendimde kızdığım konu hassasiyetim ve bunun getirdikleri. __________________
SaY kİ yOkSuN vArMıŞsıN giBi mUtLu oL... |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|