"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| ''Allah insanları neden yarattı?'' lafa gelince mangalda kül bırakmayan müslüman arkadaşlar bu soruya cevap arıyorum ve yaklaşık 4 yıldır mantıklı bir cevap alamadım.Hani sürekli bilime inanan insanlara ''eeee ilk canlı nasıl oluştu? ''diye soruyorsunuz bende size bir soru sormak istedim. |
| #2 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| dinen yanıtı şudur. Kendi varlığı bilecek ve kendisine ibadet edecek birileri olsun diye. Tanrıya neden diye sorulmaz vardır bi bildiği derler ve bu tartışma burda biter. Tanrı bizim minik insan aklımızla kavrayamayacağımız fikirlere sahiptir. Vardır bir bildiği ![]() |
| #3 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Bugün Hakkı Yalçın'ın yazısını okumuştum orada şundan bahsediyordu.İşte ermeni soykırımına karşı cezayir soykırımıyla karşılık verecekmişiz falan neyse konu o değil.Altında da bunun için şöyle diyordu. Mızıkçı bir yaklaşımla hiçbir yere varılamaz.Çok beğendim burada da kullanayım dedim. |
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Bir hadiste bu konuya şöyle yanıt verilmiş: "Ben gizli bir hazineydim, bilinmek istedim." __________________
"Yaşayıp durduğun alçaklıkta öyle şatafatlı elbise giyip böbürlenme, kibir ve gurur bütün saltanatları devirir; alçakgönüllü ol, köhne cübbeni üstünden çek!" |
| #5 | ||
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Oct 2006
| Alıntı:
sorulan sorunun cevabı bu değil mantığınla kendin cevapla neden geldim amaç nedir sadece ibadet etmek içinmi eğer buysa zaten melekleri vardı bana ne gerek eğer gerek varsa bana akıl verdi ama aynı zamanda sınavda olduğumu yazdı kitabında adaletsiz yargılama sınavında tanrıya neden diye sorulmazmış nedeni ona sormayın kendinize sorun Vardır bir bildiği: kaderci yaklaşım sıkışanın kendini attığı yaklaşım tarzı :-) __________________
korktukça_tutsak_vazgeçtikçe_özgürsün | |
| #6 | ||
| Alıntı:
| |
| #7 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| arkadaşlar tanırının işinden sual olmaz bunu kurcalayan dinden cikar.. cehennemde yanarsınız. |
| #8 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: İSTANBUL
| Alıntı:
Tasavvufta bir tabir vardır."Kendini bilen rabbini bilir" Bütün sır bundadır,kendini bilmekte aslen Allah kendinden gayrı hiçbir varlığın vucudunu kabul etmez, hz. insan sadece Allah ın isimleri itibarıyla var olan terkipsel bir ilmi suretten ibarettir keza bütün varlıkta öyledir... __________________
Yeterli insan sükut eder, yetersiz olan ispata çalışır... | |
| #9 | ||
| Alıntı:
| |
| #10 | |
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Bu konuda Allah kitabında bir bilgi vermemiştir. Kendi zatı açısından. Meleklere ise "Ben sizin bilmediklşerinizi bilirim" demiştir. İbadet ise insan açısından yaratılışının amacıdır. Yoksa Allah'ın yaratma gayesi değildir. Onun gayesini ise o bildirmeden bilmemize imkan yok. Bilinç düzeyimiz Allah'ın gayesini kavramaya müsait midir? bu da ayrı bir soru. Şu şekilde bakabilrisiniz. Her gün evimizde beslediğimiz bir evcil hayvanımız, ona yemk verirken bizim onu sevdiğimizi anlar, ancak arabaya binip de biryerlere kaybolduğumuzda niçin gittiğimizi kavrayamaz. Belki de bunun gibi bakmalıyız. Ancak şu var ki Allah bildirmeden Alah'ın zatı hakkında herhangibir yorum yapmamız spekülasyondan öteye gitmez. |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|