Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Kitaplı Dinler - Tarikatlar > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Konu Araçları
Eski11-10-06, 15:30  #1
sosyalist1
Onay bekleyen
Yazar Adayı

sosyalist1'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006
Şeytan Ayetleri

"Gördünüz mü Lat'ı, Uzza'yı, Menat'ı; İşte bunlar yüce turnalardır, şefaatleri de elbette ki umulur."

Muhammed

"Şeytan Ayetleri" diye ünlenen sözlerin önce Kuran'a ayet olarak sokulduğu, bu sözlerde "Lat, Uzza, Menat" adlı tanrıçalar övüldüğü için putataparların, peygamber ve inanırlarıyla birlikte secde ettikleri, bir olay olarak kaynaklarda yer alır. Konu, bilim namusu içinde ve soğuk kanlı olarak tartışılmalıdır. Telaşa, heyecana gerek yok. Ortada bir olgu, bir gerçek varsa -ki vardır-, "hayır yok böyle bir şey" demekle yok olmaz.
Kimi polemikçiler, Humeyni'nin cinayete azmettirici fetvası doğrultusunda tutumlar sergilediler. Ve saldırı üstüne saldırıda bulundular.
Şimdi, olayın gerçekliğini dile getiren kanıtları görelim:
1-"Şeytan Ayetleri" olayına değindiği , bu olayı dile getirdiği savunulan ayetler:
a) Hacc suresinin 52. ayeti ve izleyen ayetler.
52. ayette, her peygamberin okuduğu şeye, şeytanın bir şeyler kattığı ama tanrının, şeytanın kattığını hükümsüz bıraktığı ve kendi ayetlerini geçerli -sağlam kıldığı, anlatılır. Görüldüğü gibi anlatım, Şeytan Ayetleri diye bilinen ayetlerin, Kuran'a sokulup sonra çıkarıldığı, sokanın şeytan, çıkaranın da Cebrail aracılığı ile tanrı olduğu yolundaki ifadelere uygundur. Zaten tefsirler de bunu için bu ayetleri, olayın yansıtıcısı olarak görürler. 52.ayetten sonraki ayetlerde de aynı olaya uygun anlatımlar bulurlar.
b)İsra suresinin 73. ve 75. ayetleri:
Bu ayetlerin anlamları şöyledir:
"Ey Muhammed! Seni, sana vahyettiğimizden uzaklaştırıp daha başkasını ileri sürerek bize iftira etmeye sürüklüyorlardı nerdeyse. O zaman seni dost bulacaklardı. Eğer seni pekiştirmiş olmasaydık, andolsun ki, onlara eğilim gösteriyordun, az kalsın. O zaman sana, yaşamı da , ölümü de kat kat azab biçiminde tattırırdık. Sonra da bize karşı bir yardımcı bulamazdın."
2-Hadisler:
Hadis 1: "Peygamber Mekke'de Necm suresini okurken secde etti ve onunla birlikte,-aldığı toprağı alnına götüren yaşlı birinin dışında Müslüman ve putatapan herkes secde etti." Kaynak: Buhari (hadis no:555), Tirmizi ve öteki hadis, fıkıh kitapları.
...

Devamı (ve KAYNAK) :
http://www.turandursun.com/modules.p...showpage&pid=9

il_bilge Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 12-10-06 11:00 .Sebep: Yazının nereden alındığı belirtildi
sosyalist1 is offline  
Eski11-10-06, 16:56  #2
ReMaT
Genel Moderatör

ReMaT'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: İstanbul

tam olarak anlamamışta olabilir kusura bakma ancak bişey soracağım izninle,bu şeytan ayetleri hangi ayetler yazabilirmisin görünce daha iyi yorumlayabiliriz,eğer yazdıysanda birdaha göster lütfen ben göremedim gözümden kaçtı sanırım
ReMaT is offline  
Eski13-10-06, 15:04  #3
esselam

esselam'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006
Ülke / Şehir: İSTANBUL

Evet şimdi cahilliğe ve cahiliyetin varlığına inandım,körü körüne turan dursun..
lat uzza meseleside nerden çıktı ,bunun iftira olduğu ne kadar açık .
Ama ne kadar insafsızca iftira bunlar ,taraftar toplamak adına....
Eski13-10-06, 15:07  #4
spartaküs

Alıntı:
Sayın ReMaT şöyle demiş:

tam olarak anlamamışta olabilir kusura bakma ancak bişey soracağım izninle,bu şeytan ayetleri hangi ayetler yazabilirmisin görünce daha iyi yorumlayabiliriz,eğer yazdıysanda birdaha göster lütfen ben göremedim gözümden kaçtı sanırım
neml süresinde geçiyordu ama kaldırmışlar
edinelilerin baskısı üzerine
saygılar,
spartaküs is online now  
Eski13-10-06, 17:30  #5
ReMaT
Genel Moderatör

ReMaT'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın spartaküs şöyle demiş:

saygılar,
,miş,-muş,-mış
saygılar
ReMaT is offline  
Eski16-10-06, 15:27  #6
spartaküs

Alıntı:
Sayın ReMaT şöyle demiş:

,miş,-muş,-mış
saygılar
bunu diyorsun amma salman ruşdinin kitabına karşı kimse bir şey diyemedi
ancak ölüm fetvası verebildiniz
ve yine şiddet
saygılar,
spartaküs is online now  
Eski16-10-06, 16:19  #7
ReMaT
Genel Moderatör

ReMaT'nın Avatarı

Alıntı:

bunu diyorsun amma salman ruşdinin kitabına karşı kimse bir şey diyemedi
ancak ölüm fetvası verebildiniz
ve yine şiddet
saygılar,
çoğul konuşuyorsun fakat benim ne düşündüğümü biliyormusun?Kafanda 2 grup yaratmışsın.Ateist olmayan herkesi diğer kefeye atıyorsun.
ReMaT is offline  
Eski16-10-06, 20:21  #8
hancı
Onay bekleyen
Yazar Adayı

hancı'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2006

Alıntı:

saygılar,
Sayın Sprataküs, Geçen yıl Burada öne sürmüş olduğunuz iddiaların kaynağını getimrenizi istemiştim. Sizin kopyala yapıştır yaptığınız tefsirde ise bu rivayetlerin tamamının ibni kesir tarafından çürütüldüğünü söylemiştim.

Onun üzerine ise hiçbir şey dememiştiniz.

Ancak aradan bir yıl geçince görüyorum ki, tekrar aynı şeyleri söylüyorsunuz.

Bu durum için ise arkadaşlar şu link'e bakalablir.
hancı is offline  
Eski16-10-06, 20:47  #9
s.gerçek

s.gerçek'nın Avatarı

6/112 Böylece her peygambere, insan ve cin şeytanlarından bir düşman kıldık. Onlardan bazısı bazısını aldatmak için yaldızlı sözler fısıldarlar. Rabbin dileseydi bunu yapmazlardı. Öyleyse onları yalan olarak düzmekte olduklarıyla başbaşa bırak.
s.gerçek is offline  
Eski16-10-06, 21:02  #10
s.gerçek

s.gerçek'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın hancı şöyle demiş:

Sayın Sprataküs, Geçen yıl Burada öne sürmüş olduğunuz iddiaların kaynağını getimrenizi istemiştim. Sizin kopyala yapıştır yaptığınız tefsirde ise bu rivayetlerin tamamının ibni kesir tarafından çürütüldüğünü söylemiştim.

Onun üzerine ise hiçbir şey dememiştiniz.

Ancak aradan bir yıl geçince görüyorum ki, tekrar aynı şeyleri söylüyorsunuz.

Bu durum için ise arkadaşlar şu link'e bakalablir.
Geçen sene burada olmadığım için iddianın ne olduğunu bilmiyorum.Şayet iddia şeytan ayetlerinin varlığı ve yokluğu konusundaysa;kesinlikle vardır.Muhammed müşrikleri tarafına çekmek için yukardada tazıldığı gibi lat,menat,uzza nın şefaatinin umulacağı yönde konuşmuş arkasındada müslüman kesimin tepkisini alınca yine kuranda olan

6/112. İste böyle, biz peygambere insan ve cin seytanlarını düsman yaptık. Bunlar aldatmak için birbirlerine lafın yaldızlısını
fısıldarlar. Rabbin dileseydi onu yapamazlardı. Bırak onları, düzdükleri iftiralarla basbasa kalsınlar;

6/113. Ki âhirete inanmayanların gönülleri ona ısınsın, ondan hoslansınlar, elde ettikleri seylere sahip olmaya devam etsinler.

22/52. Biz senden önce hiçbir resul ve nebi göndermedik ki, o bir sey tasarladıgında/okudugunda, seytan onun düsünce ve dilegi içine
bir sey atmıs olmasın. Ama Allah, seytanın attıgını siler, sonra kendi ayetlerini muhkemlestirir. Allah Alîm'dir, Hakîm'dir.

22/53. Bu, Allah'ın; seytanın attıgını, kalplerinde hastalık olanlara, gönülleri katılasanlara bir fitne yapması içindir. Zalimler, geri
dönülmez bir ayrılık ve kopus içindedirler.

22/54. Kendilerine ilim verilenler onun, senin Rabbinden bir hak oldugunu bilsinler, ona inansınlar da kalpleri ona saygı duysun diye
böyle yapılmıstır. Su bir gerçek ki Allah Hâdî'dir, iman edenleri dosdogru yola mutlaka ulastıracaktır.

17/73. Az kalsın seni, sana vahyettigimizden uzaklastırarak ondan gayrısını uydurup bize isnat edesin diye fitneye düsüreceklerdi. İste
o takdirde seni dost edinirlerdi.

17/74. Eger biz seni saglamlastırmamıs olsaydık, yemin olsun, onlara birazcık meylediverecektin.

17/75. İste o zaman sana, hayatın da ölümün de katmerli acılarını tattırdık. Ve bize karsı hiçbir yardımcı da bulamazdın.

Yukardaki yazılı ayetleri kurana koydurarak aklınca kendisini aklamaya çalışmıştır.O devirdeki kalpleri parayla islam'a ısındırılanları bu olaya inandırsa da (daha doğrusu olayı örtbas etsede) bugün bu olay kabak gibi meydandadır ve islamın yumuşak karınlarından biride bu olaydır.
s.gerçek is offline  

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı