"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Kitaplı Dinler - Tarikatlar > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Konu Araçları
Eski11-10-06, 22:25  #1
zafercan

zafercan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006
İnsanlar neden var ?

insanlık sadece ve sadece allaha kulluk etmek ve sınanmak için var.peki biz sınavlarımızı tam olarak geçtiğimizi eminmiyiz bence çoğumuzun cevabı hayır.Peki biz ahirette allaha ne cevab vericez bilinmez.
Çoğu insandan şu cevabı duyuyorum allah bizi neden sadece iyi düşünceler içinde yaratmadı kötülük neden var..? peki söyleyin bakalım okuldaki her sınavın sonucu verilse herkez 100 alsana bize veya karşımızdakine ne faydası olucak hiç eninde sonunda bilgisizliğimiz karşımıza çıkıcak.Ama sınavlara çok iyi hazırlanıp geçtiğimizde önümüze ne çıkarsa çıksın tüm zorlukları bilgimizle geçebilicez.İşte allah her şeyi bize sınanmamız için sınanmayıda hayatta zorluk çekmememiz için yaratmış.Her kez iman etmeli herkez allaha inanmalı inanmak için görmek gerekmez.Her insan zeki yaratıldı ve aklını aklını kullanmasıda farz oldu zaten akla mantığa uyan dinimizede uyandır.Allah diyorki ''ah bir bilseler bir görseler cenneti oraya hak etmek için gece gündüz uyumaz namaz kılar tespih çekerlerdi,cehennemide görseler bukez korkudan sabah akşam uyumaz bana iman ederlerdi'' buyuruyor. İşte allaha inanan bunların olduğunuda biliyordur ve görmediğimiz halde hissederek dahi olsa cennetin güzelliklerini es geçmeyip allaha gece gündüz ibadet edmemiz gerekir...
dediklerime inanın ve hakkınızı helal edin.
zafercan is offline  
Eski13-10-06, 21:33  #2
Cagatay

Cagatay'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006

Alıntı:
Sayın zafercan şöyle demiş:

insanlık sadece ve sadece allaha kulluk etmek ve sınanmak için var.peki biz sınavlarımızı tam olarak geçtiğimizi eminmiyiz bence çoğumuzun cevabı hayır.Peki biz ahirette allaha ne cevab vericez bilinmez.
Çoğu insandan şu cevabı duyuyorum allah bizi neden sadece iyi düşünceler içinde yaratmadı kötülük neden var..? peki söyleyin bakalım okuldaki her sınavın sonucu verilse herkez 100 alsana bize veya karşımızdakine ne faydası olucak hiç eninde sonunda bilgisizliğimiz karşımıza çıkıcak.Ama sınavlara çok iyi hazırlanıp geçtiğimizde önümüze ne çıkarsa çıksın tüm zorlukları bilgimizle geçebilicez.İşte allah her şeyi bize sınanmamız için sınanmayıda hayatta zorluk çekmememiz için yaratmış.Her kez iman etmeli herkez allaha inanmalı inanmak için görmek gerekmez.Her insan zeki yaratıldı ve aklını aklını kullanmasıda farz oldu zaten akla mantığa uyan dinimizede uyandır.Allah diyorki ''ah bir bilseler bir görseler cenneti oraya hak etmek için gece gündüz uyumaz namaz kılar tespih çekerlerdi,cehennemide görseler bukez korkudan sabah akşam uyumaz bana iman ederlerdi'' buyuruyor. İşte allaha inanan bunların olduğunuda biliyordur ve görmediğimiz halde hissederek dahi olsa cennetin güzelliklerini es geçmeyip allaha gece gündüz ibadet edmemiz gerekir...
dediklerime inanın ve hakkınızı helal edin.
İnşallah kardeşim.Allah tüm müslümanları ve tüm insanlığı affetsin.Zira O en merhamet sahibi olandır.
İster puta tapan ol,gel...
Cagatay is offline  
Eski11-12-06, 00:08  #3
NİLSU

NİLSU'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: Ankara

Bunu açıklasaydınız daha aydınlatıcı olurdu sanki...Yani sizin anlattığınızdan şu anlaşılıyor:insanlar cennete ya da cehenneme girmek için var!!!Bunun için mi varız biz?Düşündürücü bir konu belki haklısınız,ama başlığı attınız madem,ilerletecek,açıklayacak daha iyi yöntemler aramanız daha uygun olurdu bence...Ne kadar doğru düşündüm bilmiyorum ama:yazıları okuduktan sonra şöyle düşündüm(bu buna inandığım anlamına gelmez,düşündüm):Tanrı'nın canı sıkılmış,bir kaç insan yaratıyım demiş...Bu mudur dediğiniz yani..?Aydınlatırsanız,sevinirim.Saygılar....

<<<Doğacak Güneş Gibi Halıın Kara Yazgısının Üstüne>>>
NİLSU is offline  
Eski16-12-06, 00:39  #4
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Ülke / Şehir: izmir

Cennet dedikleri ne ki, bir kaç köşkle birkaç huri
İsteyene ver onları, bana seni gerek seni
Yunus-durur benim adım, gün geçtikce artar ödüm
İki cihanda maksudum, bana seni gerek seni
YUNUS EMRE
birçok müslüman cennetteki adam başı 1000 küsur huriyi bekliyor olabilir ama böyleleri de var.

bozkır Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 16-12-06 00:42 .
bozkır is offline  
Eski21-12-06, 21:42  #5
NİLSU

NİLSU'nın Avatarı

Sizin o bilimsel açıklamalarınızdan Kur'an'ı da arştırdığınız anlaşılıyor.Ben biraz araştırdım.İnsanlar ibadet etmeleri içn yaratılmıştır...Yani cennete ya da cehhenneme gitmek değil amaç!!!Saygılar...

NİLSU is offline  
Eski21-12-06, 22:07  #6
karabaglı
Forumdan Uzaklaştırılmış

karabaglı'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006

Ve ne gariptir insanın yaratılış hikayesi.....
Bakara/30 da melekler daha yaratılmamış insanı önceden nasılda biliyorlardı değilmi. "Orada bozgunculuk yapacak, kan dökecek birini mi yaratacaksın? diyorlardı melekler rablarına....yani biliyorlardı geleceği.....

Ve insan neden yaratıldı
kanımca insan yaratılmamış evrimle var olmuştur...
hadi diyelim ki yaratıldı...
o zaman olsa olsa...ibadet edip şükür etmek soylarını devam ettirmek cennete gitmek cehenneme gitmek atesit olmak adam öldürmek günaha girmek sevap işlemek gani gani işte bunlar için...
karabaglı is offline  
Eski22-12-06, 19:30  #7
NİLSU

NİLSU'nın Avatarı

Hayır,değişkendir....Bu islama göre ibadet içindir(Tanrı açısından bakarsak)ama:sadece bu kadar değildir ki!!!Amaç cehennem ya da cennete gtmenin yanı sıra yaşamak...Ben hiç cehenneme ya da cennete gitmek için yaşamadım.İnsan zaten kendine göre doğru olanı yaparsa genelde Tanrı nın kabul edebileceği şeyler yapmış oluyor fark ederseniz...Ben hala insanlar cennete ya da cehenneme gitmek içn yaratılmaıştır diyemiyorum...Tanrı niye böyle bir şey yapsın ki hem?İbadet etmelerini saplamak için mi???O da değil.Çünkü:zaten bunu isterse yaptırabilir...İnsanların isteğine bağlı olarak ibadeti yapmaları gerektiğini söylemiştir ve ibadet etmeyenleri de(dürüstlük de ibadet sayılır...)cehenneme göndereceğini söylemiştir...Saygılar...

NİLSU is offline  
Eski24-12-06, 23:13  #8
Matyas
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Dec 2006

İnsan insan olmak için vardır.İnsan,Allah'a itaat ederek,O'na uyarak dediklerini yapmak için vardır.
İnsan,dışı insan olupta içi hayvandan daha aşağı olanları 'insan etmek' için vardır.
Matyas is offline  
Eski25-12-06, 13:28  #9
Kızıl_komi
Kayıtlı Okur

Kızıl_komi'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006
Ülke / Şehir: Devrimin olduğu her yer

sn. zafercan
Yazdıklarınızı dehşet'e düşerek okudum
tamamen gerçekmiş gibi lanse etmişsiniz ve tarafsızlıktan uzak bir yazı olmuş .
Zaten sizin gibiler küçükken çocukları kandırıyor yanacaksın , kül olacaksın oğlum gel namaz kıl , gel iman et diyorsunuz.
Malesef bilgisizliğimiz hep bu yüzden bütün bilimsel olayları Allah'a bağlıyorlar ve ne yazık ki millet ay'a çıkarken biz hala cennet'e çıkmaya çalışıyoruz
Kızıl_komi is offline  

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı