| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2006
| İlahiyatın kızları İlahiyat’ın kızları Yüzlerinden nurlar akar Flört nedir hiç bilmezler Vara yoğa pek gülmezler Sokak sokak çok gezmezler İlahiyatın kızları... Berberlerde kırıtmazlar Her erkeğe sırıtmazlar Boşa vakit çürütmezler İlahiyat’ın kızları... Kaynak: http://www.haberturk.com/haber.asp?i...&dt=2006/10/12 Papyrus Meali: Yüzlerinden nurlar akan kızlar: Bu nur denen şey akışkan olmayıp burada edebi bir hileyle akışkan hale sokulmuştur Vara yoğa pek gülmezler: Yani ilahiyat kızları kikirdek değildir denmek isteniyor. Ancak burada "pek" kelimesine dikkatinizi çekerim. Sokak sokak çok gezmezler: Ne işleri var sokak sokak gezmede? Kırık yılda bir "türbanlı" eylemi olacak da, oraya gidecekler işte... Ayrıca burada da "çok" kelimesine yine bazı gizli görevler yüklenmiş. Berberlerde kırıtmazlar: Kırıttıkları yerler özellikle "berberler" değildir. Her erkeğe sırıtmazlar: Yoruma gerek yok... |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| http://www.yaziyaz.com/forum/thread5862-2.html Ben de burada yorum yaptım bu konuda Sevgili Papyrus.. Bu şiirin yazarı felsefe derslerine sokuluyor... Sevgiler |
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| sayın Papyrus meali çok yerinde yapmışsınız... ben ilahiyet kızı değilim,,iyikide değilim ozaman ![]() |
| #4 | |
| gözle gördüğümüze inanırız asparagaslara değil Necati ocakcı iyi sallamış __________________
Hiçbirşey |
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Cumhuriyetin Kızları hakkında ne yazacaklar merak ediyorum. İlahiyat kızları bütün parsayı toplamış Armes |
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| cumhuriyet'in kızları Yüzlerinden nurlar akar Flört nedir hiç bilmezler Vara yoğa pek gülmezler Sokak sokak çok gezmezler cumhuriyet'in kızları... Berberlerde kırıtmazlar Her erkeğe sırıtmazlar Boşa vakit çürütmezler cumhuriyet'in kızları... |
| #7 | |
| ilahiyat kızlarını bu şekilde ifade eden ilahiyatçı Necati Ocakçı Cumhuriyet kızları içinde tam tersini düşünüyor sanırım şiirde ilaiyat kızlarına ithap etmiş __________________
Hiçbirşey |
| #8 | ||
| Alıntı:
Sevgiler... __________________
Senden vazgeçmeden ölürüm belki... | |
| #9 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Alıntı:
Bize bir şey kalmamış.. ![]() Yüzümüzde nur bile yok.... ![]() __________________
bir anka kuşu gibi anne ...bir anka kuşu gibi kendimi külümden yarattım... | |
| #10 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Mar 2006
| Alıntı:
| |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|