"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Bu nedir?

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Fransızlar Ermeni soykırımını parlemantodan geçirdi...

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski12-10-06, 13:45  #1
flager45

flager45'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006
Fransızlar Ermeni soykırımını parlemantodan geçirdi...

bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz, fransa da kısıtlanan özgürlükler bizimki kadar varmı?

saygılarımla
flager45 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski12-10-06, 14:19  #2
eyiklum
Ayrıldı

Giriş Tarihi: Jun 2006

konu ile ilgili aslında ne desek boş fakat bir şeyler söylemek gerekir. fransa denen ülkeye karşı ilk olarak ambargolar gündeme geliyor ki bunun çok etkili bir yaptırıma ulaşacağını sanmıyorum fakat; böyle davranışların toplum bilincini arttıracağı kesin olduğu için kesinlikle yapılması hatta ve hatta zamanında apodan dolayı italyaya yapılandan çok daha iyisinin yapılması gerektiğini düşünüyorum. belki de forumda bir konu açarak bu hususta arkadaşlarımızı da hareketlendirebiliz.

esasında yapmamız gereken farklı bir şey ki meclisimizin alt komisyonunda yapılıyor. bahsettiğim olgu; kısasa kısastır! yani cezayir soykırımını tanıyalım! hem yalan da değil!

hep yapabileceklerimizden bahsettim. ne diyeyim; irademiz olurda yapabilirsek, ne mutlu bize fakat AKP'nin bu kadar cesur olduğunu sanmıyorum. ama yaklaşan genel seçimler için de AKP'nin büyük bir şans yakaladığı bir gerçektir. içimden bir ses; eğer ABDdeki pazarlık iyi geçmediyse, Fransaya çok yüklenen bir AKP siyaseti göreceğiz. ama pazarlık iyi geçtiyse, bir uyutma siyaseti göreceğiz.

Y.T.
eyiklum is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski12-10-06, 14:31  #3
CilginTurk
Kayıtlı Okur

CilginTurk'nın Avatarı

Ülke / Şehir: trabzon

yasa geçse ne olur biz türkler kabul etmedikten sonra ermeni soykırımı yoktur bunu diyenler yalan söylüyorlardır ermenilerden oy uğruna böyle birşeyi kabul etmişler bekliyordum zaten parlementlerden, bizde artık bundan sonra cezayır soykırımını ortaya koyarız fransız mallarını boykot ediyoruz...
CilginTurk is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski12-10-06, 15:06  #4
PAN
Forumdan Uzaklaştırılmış

PAN'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006
Ülke / Şehir: İstanbul

Soykırım yapıldığı bir gerçektir. Ancak düşünce özgürlüğünün engellenmesine karşıyım. Fransayı kınıyorum ve yakıştıramıyorum.
PAN is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski12-10-06, 15:09  #5
CilginTurk
Kayıtlı Okur

CilginTurk'nın Avatarı

Ülke / Şehir: trabzon

Alıntı:
Sayın PAN şöyle demiş:

Soykırım yapıldığı bir gerçektir. Ancak düşünce özgürlüğünün engellenmesine karşıyım. Fransayı kınıyorum ve yakıştıramıyorum.
iyi siz vardır deyin ama ben böyle birşeyin olduğunu kabullenmiyorum eğer varsa derseniz bana bir belge gösteri verirsiniz olur biter...
CilginTurk is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski12-10-06, 15:10  #6
armes

Giriş Tarihi: Apr 2006

Sayın Pan,
Elinizde soykırım yapıldığına dair deliller var demekki. Yoksa bu kadar net söyleyemezdiniz diye düşünüyorum.

Armes
armes is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski12-10-06, 15:13  #7
il_bilge

il_bilge'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın armes şöyle demiş:

Sayın Pan,
Elinizde soykırım yapıldığına dair deliller var demekki. Yoksa bu kadar net söyleyemezdiniz diye düşünüyorum.
Bazen bazı şeyleri söylemek için bu ülkede, belgeye de ihtiyaç yok delile de... Araştırmaya da ihtiyaç yok, tarihe de...

Orhan Pamuk dedi ya, doğrudur kesin!
Eski12-10-06, 15:18  #8
flager45

flager45'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın PAN şöyle demiş:

sayın pan

vanda ermenilerin yaptıklarını van daki halktan dinlediniz her halde 2000 van halkını katleten ermeniler hakkında birşey demiyor sunuz sevr antlaşmasıyla 7 şehrimize inen ermeniler doğudaki kadınlarımızın göğüs uçlarını keserek tespih yaptıklarını kabullendiniz her halde

size inanasım hiç gelmiyor eğerki soykırım yaptıysak neden türkiye de yaşayanları bırakmışız ki neden bir devlet kuracak kadar insan kalmış

siz türkiye için ne yaptınız sayın pan sadece aleyhte olanları savunuyorsunuz neden güzel bir açıklamayla benim iddaalarımı çürütürsünüz inşallah.

saygılarımla

flager45 Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 12-10-06 15:32 .
Eski12-10-06, 15:21  #9
analiz

analiz'nın Avatarı

Ülke / Şehir: Denizli

Alıntı:
Sayın PAN şöyle demiş:

Kaynak gösterirseniz sevinirim
analiz is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski12-10-06, 15:22  #10
flager45

flager45'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın CilginTurk şöyle demiş:

iyi siz vardır deyin ama ben böyle birşeyin olduğunu kabullenmiyorum eğer varsa derseniz bana bir belge gösteri verirsiniz olur biter...
sayın çılgın türk

tbmm de yeni çıkacak yasa ile ermeni soykırımından bahsedenler veya bunu savunanlar suçlu olacak şimdi konuşmak isteyenler konuşsun biz fransa gibi bunu suç sayacağız

saygılarımla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı