"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Devrimciler vatan haini midir?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Barışı savunmak,eşitliği savunmak,sömürüsüz bir dünyayı savunmak bunlar vatan hainliği mi?Maraş ve Çorum'daki insanları savunmak vatan hainliği mi?16 Mart'ı yaratanlara tepki göstermek mi vatan hainliği?Taranan kahveleri unutmamak,bombalanan,kurşunlanan öğrencileri savunmak vatan hainliği mi?Bahçelievleri,Balgat'ı,Piyangotepe'yi unutturmamak vatan hainliği mi?İdamları,işkenceleri lanetlemek vatan hainliği mi?Darbeleri lanetlemek vatan hainliği mi?Sivas Madımak'ı unutmamak vatan hainliği mi?Yaşanan süreçte Yaşasın Halkların Kardeşliği demek vatan hainliği mi?Emperyalizme ve yerli işbirlikçilerine karşı olmak vatan hainliği mi?Eğer bunları yapmak vatan hainliği ise evet ben vatan hainiyim.Peki siz kim olduğunuzu biliyor musunuz? |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Buna en güzel cevabı sanırım en büyük devrimciler hayatları ile vermişler...Deniz yusuf hüseyin ve niceleri değil mi...En büyük devrimciler.... bu vatan daha iyi günlere gelsin diye şehit olanlar.... Bende en büyük devrim savunucusuyum ve vatanımı seviyorum... __________________
bir anka kuşu gibi anne ...bir anka kuşu gibi kendimi külümden yarattım... ankakuşu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 12-10-06 17:36 . |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| VATAN HAİNİ "Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ. Amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz, dedi Hikmet. Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ." Bir Ankara gazetesinde çıktı bunlar, üç sütun üstüne, kapkara haykıran puntolarla, bir Ankara gazetesinde, fotoğrafı yanında Amiral Vilyamson'un 66 santimetre karede gülüyor, ağzı kulaklarında, Amerikan amirali Amerika, bütçemize 120 milyon lira hibe etti, 120 milyon lira. "Amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz, dedi Hikmet Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ." Evet, vatan hainiyim, siz vatanperverseniz, siz yurtseverseniz, ben yurt hainiyim, ben vatan hainiyim. Vatan çiftliklerinizse, kasalarınızın ve çek defterlerinizin içindekilerse vatan, vatan, şose boylarında gebermekse açlıktan, vatan, soğukta it gibi titremek ve sıtmadan kıvranmaksa yazın, fabrikalarınızda al kanımızı içmekse vatan, vatan tırnaklarıysa ağalarınızın, vatan, mızraklı ilmühalse, vatan, polis copuysa, ödeneklerinizse, maaşlarınızsa vatan, vatan, Amerikan üsleri, Amerikan bombası, Amerikan donanması topuysa, vatan, kurtulmamaksa kokmuş karanlığımızdan, ben vatan hainiyim. Yazın üç sütun üstüne kapkara haykıran puntolarla : Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ. Nazım hikmet en güzel cevabı verenlerden ....Haksız mıyım.... Kaynak: http://www.siirperisi.net/ __________________
bir anka kuşu gibi anne ...bir anka kuşu gibi kendimi külümden yarattım... il_bilge Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 12-10-06 17:41 . |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Vatan haini diye bir kavram yoktur il_bilge Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 12-10-06 17:42 . |
|
| #5 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Vatan haini nedir bende merak ediyorum. İsrail askerleri filistini bombalarken savasmayı reddeden askerler oldu. Bunlar vatan haini sayılır mı? Malum ülke savaşta |
|
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Alıntı:
Vatan kavramına sahip olmayanlar için yabancı bir sözcüktür. Vatanseverlik, Vatan sevgisi onlara o kadar uzaktır ki? Bu erdeme sahip olmayanların yeyip içtiği, barındığı topraklar için nankörlükten başka yapacakları bir şey olmadığı için vatan kavramı tereddüt etmeden satılacak bir mal olarak görülür. Vatan hainliği de böyle bir şeydir. | |
|
| #7 | ||
| Alıntı:
| |
|
| #8 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: Sep 2006
| Devrimciler gerçek yurtseverlerdir. Vatan hainliği aslında vatanperver olduklarını idda edenler tarafından ortaya atılmış bir kavramdır tartışılabilir. |
|
| #9 | |||
| Alıntı:
pan arkadaşımızdan bir alıntı olarak, Alıntı:
Ben çözemedim ama sevgili Anadolu kesin çözecektir. ![]() | ||
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: Denizli
| Devrimciler,bağımsızlık bağımsızlık dediklerinde amannn düzenin gerisinde kalmış bir avuç hayalperest diyen kişiler şu anda "Fransa'ya ekonomik açıdan çok bağlıyız,boykot yapmayalım,işe yaramaz" diyenlerin aynısıdır.Bu durumda devrimcilerin mi yoksa diğer düzen bekçilerinin mi vatana katkı yaptıkları açıkıtr ![]() |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|