"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
| #1 | ||
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Alıntı:
Adı geçen deyim rumcadan dilimize yansımıştır, aslı: na to kefales, na to marmarades'tir.. Ortak dilde kullanıla kullanıla na to kafa, na to mermer haline gelmiştir. Anlamı, işte kafa, işte taş (mermer)'dir. Kullanım yeri her iki dilde de aynıdır, anlayışsız sabit fikirli insanları nitelemektedir. (na to: işte; kefales, kefal: kafa; marmarades, marmara: mermer anlamındadır rumca.) Saygılar. __________________
Bir sır daha var, çözdüklerimizden başka! Bir ışık daha var, ışıklardan başka. Hiç bir yaptığınla yetinme, geç öteye: Bir şey daha var bütün yapıtlardan başka. | |
| #2 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| teşekkürler sayın memetex... açıklamanız için elinize saglık... __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. |
| #3 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: Anadolu
| BEnim oldukça sık kullandığım bir cümle ![]() __________________
Her an bir çarpıntıyı yaşamaktayım Her an çılgın bir heves dağlıyor kalbimi Tanrım, ben mi hayatı aşmaktayım Yoksa hayat mı aşmakta beni... |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|