"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| ATATÜR ÜN BURSA SÖYLEVİ... Türk Genci, Devrimlerin ve Cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve Devrimleri benimsemiştir. Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı, bir davranış duydu mu, "bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Hemen araya girecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır. Polis gelecek, asıl suçluları bırakıp suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç, "Polis henüz Devrim ve Cumhuriyet'in polisi değildir" diye düşünecek, ama hiç bir zaman yalvarmayacaktır. Mahkeme onu yargılayacaktır. Yine düşünecek, "demek adalet örgütünü de düzeltmek, yönetim biçimine göre düzenlemek gerek!" Onu hapse atacaklar. Yasal yollarla karşı çıkışlarda bulunmakla birlikte bana, İsmet Paşa'ya ve Meclise telgraflar yağdırıp, haklı ve suçsuz olduğu için salıverilmesine çalışılmasını, kayırılmasını istemeyecek. Diyecek ki, "ben inanç ve kanaatimin gereğini yaptım. Araya girişimde ve eylemimde haklıyım. Eğer buraya haksız olarak gelmişsem bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek de benim görevimdir!" İşte benim anladığım Türk genci ve Türk gençliği! Arkadaşlar işte Atamız bunları gerçekleştirecek yüreğe sahip gençlere emanet etmiş bu vatanı...Acaba ne kadarımız bu yüreğe sahibiz.... __________________
bir anka kuşu gibi anne ...bir anka kuşu gibi kendimi külümden yarattım... |
| #2 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Şubat 1933'ün ilk günlerinde Bursa Ulucami'de toplanan 100 kadar irticacı kişi camilerde Türkçe ezan okunmasına karşı bir ayaklanma girişiminde bulunurlar. Ayaklanma kısa sürede bastırılır. Atatürk olayın hemen ardından Bursa'ya gider. Çekirge yolu üzerinde bulunan bir köşkte akşam yemeği yenildiği sırada bir kişi Atatürk’e ayaklanmayla ilgili olarak şöyle diyecek olur: "Bursa gençliği olayı hemen bastıracaktı, fakat zabıtaya ve adliyyee olan güveninden ötürü...". Atatürk hemen konuşmakta olan kişinin sözünü keser ve günümüzde "Bursa Nutku" diye anılan konuşmayı yapar. Atatürk'ün bu ünlü konuşmasıyla ilgili olarak Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı, "Kemalizm, Laiklik ve Demokrasi" adlı kitabında şu yorumu yorumu yapar: "Tarihte bu sözleri söyleyebilen bir başka devrimci çıkmış mıdır? Başında bulunduğu devletin bile 'zaaf' içinde olabileceğini düşünen, geleceğin siyasal iktidarlardan kuşkulanabilen, ama gençliğe böylesine 'sınırsız' bir güven besleyen, böylesine 'çek' veren, gençliği böylesine 'son çare' olarak gören bir devrimci yoktur! Ve Atatürk, hem gelecek iktidarlar hem de gençlik konusunda yanılmamıştır." http://tr.wikipedia.org/wiki/Atatürk'ün_Bursa_Nutku Günümüze çok benzemiyor mu sizce de? Antioksidan Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 13-10-06 12:19 . |
| #3 | |
| Teşekkürler sn türker tamamlamanız için.... __________________
| #4 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Sn.duygulu ve Sn.turker söylenecek bir şey kalmamış.Saygılar. |
| #5 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| " Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı, bir davranış duydu mu, "bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Hemen araya girecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır. Polis gelecek, asıl suçluları bırakıp suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç, "Polis henüz Devrim ve Cumhuriyet'in polisi değildir" diye düşünecek, ama hiç bir zaman yalvarmayacaktır." eğer bunları bu gün biriniz cikipta savunursa yada bunu eyleme dökerse. polisin askerin görevini taşla sopayla yapar yada bunun yapılmasını savuhunrsa. TCK nnın en az 10 maddesini ihlal etmekten silahlı kuvvetlere hakeret, halkı galayana getirmek, linç girşimi, anayasal hakları ihlal vb. 30 yıla varan hapisle yargılanacaktır. Demokrasilerde kimse polis yada yarginin görevinin üstlenemez kimseyi şiddete davet edemez. |
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Alıntı:
http://www.yaziyaz.com/forum/showthread.php?t=2156 linkte devam etmesini rica ediyorum. Konunun dagılmaması aşısından önemlidir. Armes | |
| #7 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| sayır armes konu kemal ve genclik olunca ister istemez..gençliğe hitabe gundeme geliyor. hitabenin de ön önemli yeri burası burayı tartışmadan kemalin genclikten ne anladığını tartışmak olanaklı olmuyor |
| #8 | |
| Burası türkiye cumhuriyeti sn pan...Atatürk te hitap ederken dolayısı ile bu ülkenin gençlerine seslenmiş...>Bizler türk kürt laz çerkez vs.... hiç kimseyi türkiyenin gençlerinden bahsederken ayrı bir konumda tutmuyoruz...Sizdeki bu zorla ayırımcılık neden anlam veremedim....Çeşitlilik bizim kültürümüzün zenginliğidir..... __________________
| #9 | ||
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Alıntı:
Sayın Pan, Daha önce tartışılmış bir konunun diger boyutları ile değerlendirilme yapılabilmesi için önemlidir. Önemli olan tekrar tekrar aynı konuları konuşmak yerine mevcut başlıklar altında konuşmak daha verimlidir. İsterseniz konuya oradan devam edebilirsiniz Armes | |
| #10 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Oct 2006
| Alıntı:
Sayın duygulu, bir başka konuda da ''Anlamsız Milliyetçilik'' 'ten bahsediyorsunuz.. bu nasıl bir çelişkidir.. Milliyetçi sitelere giriniz.. hergün bu Bursa söylevi yayınlanıyor.. Bunu yapacak olan kimlerdir.. Sosyal demokratı ile.. liberali ile..milliyetçisi ile.. TÜRK gençliğidir.. Ama siz bunların içinden Milliyetçileri..cımbızla alıp bir kenara itiyorsunuz.. Bu yaptığınız doğrumudur.. Hem ayrımcılık yapıyor ..hem birleşelim.. çağrısında bulunuyorsunuz.. Bu bir çelişki değil mi sizce... saygılar. | |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|