"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
![]() |
| |||||||
Büyükanıt'ın sözleri/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Ayrıldı
Giriş Tarihi: Jul 2006
| Mehmet Ağar'ınBir ananın feryadını, gözyaşını anlamayanlar siyasette duramazlar" sözlerine karşılık Yaşar Büyükanıt "Anaların feryatlarını duyduğunu söylüyor. Herhalde 'cumartesi anaları'nın feryatlarını kastediyor..." bkz. http://www.milliyet.com.tr/2006/10/1...t/axsiy01.html Mehmet Ağar'dan nefret ederim. Kendisi 'Cumartesi annelerini' yaratan, kayıpları yaratan anlayışın temsilcisidir de. Yaşarbüyükanıt'ın 'Cumartesi anneleri'ne bakışı , özelikle 'İtica' ile ilgili sözlerinden sonra Büyükanıt'ı laiklik, demokrasi, cumhuriyetin 'koruyucusu' olarak alkışlayan 'sosyal demokrat' ya da 'sosyalist' olan arkadaşlara sunuyorum. Hangi laiklik, hangi demokrasi, hangi cumhuriyet sorularını sormadan genellemelerin tehlikeli örnek olduğunu düşünüyorum. BF... __________________
Kitleler sustuğunda ya da susturulduğunda, tarihi kişilerin yaptığı sanılır. Tarihi bizzat kitleler yapar, kişiler sadece kitlenin bilincine sahip figürlerdir. |
|
| #2 | ||
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Alıntı:
| |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2006
| Mehmet Ağarın cevabı neymiş acaba? Ağar'dan Org. Büyükanıt'a: Benim yediğim pekmez gittiği Antep'tir [IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/TR/LOCALS%7E1/Temp/msohtml1/01/clip_image001.jpg[/IMG] Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, Avrupa Demokrasi Vakfının davetlisi olarak bugün Almanya'nın Köln kentine geldi. Ağar, Vakfa gelişinde gazetecilerin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın ''O zat hükümette olsa da konuşuruz'' sözleriyle ilgili görüşünü sorması üzerine, şunları söyledi: ''Bizim hükümette olduğumuz dönemde kimse kendini açıklama yapmak zorunda hissetmeyecek. Biz yeni gerilimler yaratma peşinde değiliz. Beni herkes tanır ben Mehmet Ağar'ım. Benim yediğim pekmez gittiğim Antep'tir. Askerle siyaset yapılmaz ama, askersiz de bu coğrafyada devlet idare edilmez. Nokta.'' Konuşmasının yanlış anlaşıldığına dikkati çeken Ağar, siyaset yapmadıklarını belirterek, ''Yeni gerilimler ortaya çıkartmayız. Af konusu yanlış anlaşıldı. Geçen dönemin hükümeti af çıkartacak oldu, altında kaldı. Böyle bir şeyin olması da söz konusu değil. Mevsimi mi?'' dedi. DYP Genel Başkanı, televizyonda yaptığı açıklamanın iyi izlenmesi durumunda bu sonuçlara varılmayacağını belirterek, şunları söyledi: ''Hiçbir açıklamamızda genel af imamız olmadı. Affı millet yapar. Milletin istemediği aflar mecliste sıkıntı yaratmıştır. Türkiye'de yüreğinde evlat sahibi anneler arasında bir ayırımımız yoktur. Bizim amacımız bölünmez bütünlüğü korumaktır.' Daha önce ne demişti?Şimdi Affı millet yapar diyor ? |
|
| #4 | ||
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006 Ülke / Şehir: Denizli
| Alıntı:
DYP'li yada Ağar'ın akrabası değilim.Sadece bildiklerimi aktardım.M.Ağar PKK'yı imha etmek için her yolu deneyen bir dönemin bürokratıydı.PKK'nın gücünü yitirmesinde aslan payı Mehmet Ağar'ındır.Çivi çiviyi sökmüştür. __________________
Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor, Bir hilâl uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor! | |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2005 Ülke / Şehir: KAF DAĞI
| Bu iş böyle olmayacak. Asker bir parti kursun ve siyasete adam gibi girsin. Bu resim pek demokratik olmuyor! Dünyada tekiz herhalde askerin siyasete müdahalaleri konusunda. Bir ilki daha gerçekleştirip "Askerin siyasi partisi(ASP)" olmasına izin verelim :D :D Adamlar zaten çatır çatır siyaset yapıyor, tek yapmaları gereken bir bina kiralayıp tabela asmak. :D Milletten ne kadar destek alırlar orası meçhul!!! __________________
Tüm ideolojilerin iyi bir yönü vardır:İnsan içindir... Problem şu:Hepsi bir şeyleri yaparken bir yerleri de yıkar. TÜM İDEOLOJİLEİRİN KÖTÜ YÖNLERİNİ ATIN,ELİNİZDE KALANA BİR BAKIN! Tabi ki kalan KUR'AN-I KERİM'in bize öğütledikleridir!!! |
|
| #6 | ||
Ayrıldı
Giriş Tarihi: Jul 2006
| Alıntı:
Mehmet Ağar, Necdet Menzir adını hatırlayamadığım ünlü bir kaç emniyetçi daha, eski adı 'siyasi şube' olan birimdeki 'başarılarından' dolayı, Kenan Evren tarafından ödüllendirilmişlerdir. "Siyasi şube" demek = işkence demektir. Başarının kıstası ne olsa gerek? Ayrıca mehmet Ağar son açıklamsı ile nasıl 'hazırola' geçtiğini de iyi göstermiştir. Ettiği laf ne olursa olsn arkasında duramamış, bariz af anlamındaki cümlelerini, yanlış anlaşıldım, diyerek yutmuştur. Eh nede olsa ikisi de eski 'çalışma' arkadaşları. Son olarak ben bu başlıkta Ağar'ı değil Büyükanıt'ın 'sözlerini' tartışmak istedim. Birisi "Cumartesi annelerini" yaratan, diğeri "cumartesi annelerini" hiç haz etmediği belli, aynı elbisenin, ön ve arka yüzleridir. Orduya olumlu her payeyi yükleyen, 'irtica' tartışmasında Büyükanıt'ı kocaman alkışlayan, sosyal demokrat hatta sosyalist iddiası ile çıkan arkadaşlardan hiç ses çıkmadı. Belki de başlığı görmediler. BF... __________________
Kitleler sustuğunda ya da susturulduğunda, tarihi kişilerin yaptığı sanılır. Tarihi bizzat kitleler yapar, kişiler sadece kitlenin bilincine sahip figürlerdir. | |
|
| #7 | |||
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Alıntı:
Alıntı:
Ordunun asli görevinin laikliği korumak olduğunu zanneden dostlarımız ordu kelimesinin kareşılığı için sadece sözlüğe bile bakmaktan erinirler... kimilerinin demokrasi mezhebi geniştir... | ||
|
| #8 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: Hareket Halinde
| Alıntı:
Fikri çok beğendim AKP gibi irticanın en koyu militanları bile toplanıp parti kuruyorken askerin partisi olmaması çok ayıp....:61 __________________
He He | |
|
| #9 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| valla iyi olur anketlerde en güvenilir kurum çıkıyor. Görürüz bizde ne kadar güvenilir. |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: Hareket Halinde
| Askerin bu ülkeyi yönetemeyeceği gerçeği tartışılmazdır.Ama gel de bunu halka anlat!Onlar askeri başta istiyorlar.... Geçsinler başa..Görsünler sonra hanyayı konyayı....Sokaklarda cesetler....Hapishaneler fikir suçu işleyenlerle dolu...Yere çöp atan idam sehpahasında....Eleştirmemek koşulu ile her türlü fikir serbest.... Milletin askerin bu ülkeyi yönetemeyeceğini anlaması için sanırım 3 darbe yetmedi... __________________
He He |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|