"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Aydın kimdir?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Kimdir?Aydın olmanın koşulları var mıdır?Kime hizmet eder? ?????? |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2005 Ülke / Şehir: antalya/ankara
| daha uzun bir şekilde tartışılmıştı bu konu.. ama linkini bulamadım.. __________________
öğrenci görünümlü müzik insanı |
|
| #3 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Oct 2006
| Aydın olmanın ilk koşulu bence adil ve tarafsız olmaktır.. Bunu başaramayanlar bence Aydın olarak nitelenmez.. o zaman herkesin aydını kendine göre.. olur..ki ..günümüzdede bu böyledir.. her grubun aydını başka başkadır.. kendi grubunu savunur.. kendi tezlerinin doğruluğunu savunurlar.. bakınız TV'lerde açık oturumlarda.. konular belli bir yere gelip tıkanmaktadır.. Niye? Aydınlar olya tarafsız bir açıdan bakabilseler.. belki ortak bir yol bulabilecekler.. ama herkes kendi aydınını kendisi tayin ediyor.. Günümüzde kürt aydınları bile ayrılmışlardır..bundan 50yıl önce böyle bir kavram yokken.. şimdi kürt aydınları.. islamcı aydınlar.. solcu aydınlar..kemalist aydınlar.. milliyetçi aydınlar ...liberal aydınlar..gibi bir sürü aydın türü çıkmıştır ortaya... Şimdi kimi aydın kabul edeceğiz.. bence hiçbirini.. Aydın olan insan taraf tutmaz.. her gördüğü yanlışı ..her gördüğü doğruyu .. tarafsız olarak söyleyebilen ....Aydın insandır ... Aydın kavramı günümüzde sulandırılmıştır.. her grubun kalemşörüne AYDIN denmektedir... Aydın olan insan siyaset üstüdür... her siyasetin hatalarını doğrularını bilip.. bunları tarafsızca..kavramları açıklayarak.. insanlara ulaştıran.. insanlar arasında ortak bir yol bulma amacına hizmet etmelidir... Aydın olmanın kriterleri ..belli bir grubu kayırarak.. diğerlerini tu kaka ederek değil....insanları birleştirici..yapıda olmalıdır.. Bilmiyorum ama bu söylediklerime .. her halde tüm kardeşlerimiz.. katılıyorlardır..Bu böyle olmadığı sürece.. aynı kısır döngüde.. Ben haklıyım .. sen haksızsın.. o haklı.. şu haksız.. diye debelenir dururuz.. saygılar.. |
|
| #4 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Oct 2006
| Birde şunu ilave etme gereğini duydum.. bizler burada.. Aydın değiliz.. bizler burada belli görüşlerin savunucularıyız.. birbirimiz ile kendi görüşlerimizi karşılaştırdığımız.. kah birbirimize hak verdiğimiz.. kah birbirimizi eleştirdiğimiz bir platformdayız... Aydın kişi, bizim bu forumlarımızı harmanlayarak.. doğru noktayı tespit edip... Bizlere tarafsızca.. sunabilendir... Eğer bunu yapabiliyorsa. bizlerdende.. takdir alabiliyorsa.. O kişi gerçek Aydındır... gerçek aydın, bir kişinin yanlışını bulup; o kişinin o yanlışını düzeltmek üzere ..onu düşünmeye zorlayan kişidir... İnsan kendi kendini sorgulamaya başladığı zaman ...zaten olgunlaşmaya başlamış demektir... Olgun bir kişide her aydının eleştirisine açıktır... ne yazık ki ! ben şu anda basında atıp tutan her kesimden olursa olsun.. Kalemşörleri.. aydın olarak görmüyorum... saygılar. |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2005 Ülke / Şehir: KAF DAĞI
| Yumuşak huylulara denir... ![]() __________________
Tüm ideolojilerin iyi bir yönü vardır:İnsan içindir... Problem şu:Hepsi bir şeyleri yaparken bir yerleri de yıkar. TÜM İDEOLOJİLEİRİN KÖTÜ YÖNLERİNİ ATIN,ELİNİZDE KALANA BİR BAKIN! Tabi ki kalan KUR'AN-I KERİM'in bize öğütledikleridir!!! |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2006
| Aydın,halkından uzaklaşmayan,halkının dertlerini bilen ve anlayan Halkına yüksekten bakmayan,onun dilinden konuşabilen,onun gözüyle bakabilen,En önemlisi onun kalbiyle yaşayabilen ve halkının güvenini kazanabilmiş, halkının yükselebilmesi için onurlu şekilde mücadele veren. Kendinden önce halkını düşünebilen ve gerekirse halkı uğruna canını esirgemeyecek bilinçli ve gerçekçi insanlardır. saygılarımla |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Netice AYDIN kime denir?Tarif edemedik. |
|
| #8 | |
| yakup kadri'nin ''yaban'' adlı romanında çok güzel anlatılmış ve dile getirilmiş sorulardan yalnızca bir tanesidir: türk aydını ve entellektüeli halkı ile neden bütünleşememiştir?? osmanlı'nın son dönemlerinde olsun, kurtuluş savaşı sonrasında olsun; insanlar neden anadolu'nun ucra köşelerindeki köylerde cahillikleri ve sefaletleri ile başa başa bırakılıp kaderlerine terkedilmişlerdir?? neden türk aydını ve entellektüeli oralara ulaşamamıştır, yada ulaşmak istememiştir?? bugünkü türk aydını ve entellektüeli halka ulaşabilmişmidir, bütünleşebilmiş midir?? hiç sanmıyorum, o halde bilmezler midir ki halkın özümsemediği yol yol değildir.. buyrun söz sizde.. __________________
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| Ben bir türk aydını tanıdım, konuşmalarıyla her saniye zevkle bilgilendiğiniz, konuşmalarına doyamadığınız kişilerdir aydınlar. Öyle halkla bütünleşememe gibi bir sorunları ya da halkı küçümseme gibi tavırları bırakın, nasıl insani değerlere önem verdiklerini yaşayarak görüyorsunuz. Keşke herkes böyle olabilse diyorsunuz. O bir iki moda olmuş herkesin anlayamadığı terimlerle konuşan, suni yaratılmış aydınlardan bahsetmiyorum elbette. 80 küsür yaşına rağmen, yeni nesle bilgileri aktarmak için nasıl durmadan şevkle çalıştığını, bunun karşılığında hiçbir şey almamasına rağmen, çoğu insanın kendisinden habersiz olduğunu ve ekonomik olarak da engellenmeye çalışıldığını bilmesine rağmen, sesinin bir gün birilerine ulaşacağı umudu ile nasıl bir insan sorumluluğu taşıdığını görseniz, ben ne yapıyorum ki kendim için, bu ülke için demekten kendinizi alamazsınız. Şahsen ben diyorum. Doğudan çalışmak için gelmiş işçisi, doğru düzgün türkçe bilmese de nasıl koşup selam verdiğini, nasıl sohbet etme arzusunda olduğunu görseniz, bir aydının halktan kopuk değil, onlarla nasıl iç içe olmayı arzuladığını bilseniz bunları tekrar düşünürdünüz sanırım. Bir Atilla İlhan, bir Nihat Genç dinlemeye doyamadıklarımızdandır. Bugün yine kapitalizmin amacında oluşturulmuş pop sanatı halka pazarlama yapma amacı ile oluşturulmuştur. Halk ve aydın neden kopuktur? Özellikle yapılmıştır, satma, satın alma amacı ile. Bir çok aydın denen, ödül alan sözde aydın ve sanatçılar bu amaçla oluşturulmuş olup, halkla alakaları bu yüzden kopuktur. Gerçek aydın ve entellektüellerin sesi medya yoluyla, izlenen politikalar nedeniyle kesilmeye ve ekonomik ve çalışma sahası olarak da etkisiz hale getirilmeye çalışılmaktadır. Sanıyorum, Köy Enstitülerinin kapatılması da bunda etkili olmuştur. Buna benzer kurumlar yeniden oluşturulup, izlenecek duyarlı politikalar ile bu açığın kapatılabileceği düşüncesindeyim. |
|
| #10 | |
| madem medya parsellendi, madem halkımızın çoğu interneti geçtim hayatında hiç bilgisayar kullanmamış (belki de hiç görmemiş) o halde neden aydın onların ayağına gitmesin?? aynı siyasilerin seçim öncesinde yaptıkları gibi, neden anadolu köylerini gezip köy kahvelerinde, derneklerde sohbetler düzenlemesinler?? eğer gerçekten halkla bütünleşmek istiyorlarsa neden olmasın değil mi.. tabii özveri isteyen bir proje bu, herkes cesaret edemez.. ama mali boyutunu konuşmaya bile gerek yok.. (devede kulak bence) __________________
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|