Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Ekonomi

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Satın Alma Gücü Paritesi

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye ve Dünya Ekonomisi, Döviz, Faiz, Borsa

Konu Araçları
Eski15-10-06, 02:21  #1
Omega

Giriş Tarihi: Oct 2006
Satın Alma Gücü Paritesi

Kaynak: http://tcmbf40.tcmb.gov.tr/cbt.html

Açılan sayfada, sol tarafta, en alttaki Anketler bölümünde, Tüketici Güven Endeksi ve Tüketici Eğilim Anketi Sorularına İlişkin Endeksler linkine tıklayınız.

Açılan tabloda üstten 2. satırda Satın alma gücü linki bulunmaktadır. Onu seçiniz ve sağ taraftaki Rapor butonuna tıklayınız.

Açılan listede 2003 Aralık ayından 2006 Ağustos ayına kadar olan süreçte, satın alma gücündeki değişimleri görebilirsiniz. Ben buraya listenin 6 aylık dilimler şeklinde özetini çıkardım:

Satın Alma Gücü:
2003 Aralık: 97,9
2004 Ocak: 100,8
2004 Temmuz: 94,6
2005 Ocak: 92,8
2005 Temmuz: 90,3
2006 Ocak: 88
2006 Temmuz: 81,8
2006 Ağustos: 83,8
Omega is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski16-10-06, 01:32  #2
sosyalist1
Onay bekleyen
Yazar Adayı

sosyalist1'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006

Alıntı:
Sayın Omega şöyle demiş:

Kaynak: http://tcmbf40.tcmb.gov.tr/cbt.html

Açılan sayfada, sol tarafta, en alttaki Anketler bölümünde, Tüketici Güven Endeksi ve Tüketici Eğilim Anketi Sorularına İlişkin Endeksler linkine tıklayınız.

Açılan tabloda üstten 2. satırda Satın alma gücü linki bulunmaktadır. Onu seçiniz ve sağ taraftaki Rapor butonuna tıklayınız.

Açılan listede 2003 Aralık ayından 2006 Ağustos ayına kadar olan süreçte, satın alma gücündeki değişimleri görebilirsiniz. Ben buraya listenin 6 aylık dilimler şeklinde özetini çıkardım:

Satın Alma Gücü:
2003 Aralık: 97,9
2004 Ocak: 100,8
2004 Temmuz: 94,6
2005 Ocak: 92,8
2005 Temmuz: 90,3
2006 Ocak: 88
2006 Temmuz: 81,8
2006 Ağustos: 83,8
akp li arkadaşlara kalırsa ekonomi düzeliyormuş bu tablo garanti başkaları tarafından yapılmıştır çünkü tayyep diyorki ekonomi iyi zama gerek yok bak her memurun arabası varmış :61

millet aç değilmiş hatta anasını alıp alışverişe gitsinmiş mesela askerde yatmasınmış unakıtan marka pastorize yumurta kullanılsınmış cola turka içilsin para içerde kalsın (cola turka tamamen cola özütünü RC koladan almaktadır bu firma amerika menşeli kuruluştur ) sonra ülker tüketilsinmiş tabii araplara yardım edilsin ah ah ah hep aynı terane ekonomi düzeliyor iyi düzelsin hoş güzel bunu yapana afferin vatanına sonzsuz hizmette bulunur ama palavra olmasın rakamlarla oynanmasın ekonomik değerlendirme yapılırken pinpon topu hesaba katılmasın onun yerine genel ihtiyaç malzemeleri hesaplansın maaşlar hesaplansın ben bu sene cnr da fuardayım ve insanları gördükçe acıyorum ayağındaki ayakkabıalr delik deşik adam 30 ytl ye satılan ayakkabıyı alamayacak duruma gelmiş neyse bunları yaz yaz bitmez

ellerine sağlık paylaşımın için sn omega

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 22:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)