"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Şiir...se / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Şiir denemeleriniz... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Oct 2006
| Bir yaprak dökümü Bir yaprak dökümü demiştim ya gidişin Yokluğunun omuzlarıma yüklediği yalnızlık Taşınası değildi seni her bekleyişim Suskunluğun isyanı sitemde etmeyişim Sevgin değil yük olan beni yoran hasretin Üstüme çöküyordu gölgendeki kasvetin Şehri karanlığa bırakan gün kızıla dönerken Yılgın adımlar karşılıyor geceyi Aynı sokakta tek tek perdeler çekilirken Şahidim kaldırımlar derin uykulardalar şimdi Biliyorum gezdiğin sokakları Attığın adımları duyuyorum Engel olmak istiyorum sana Ve yüzüme kapanacak son umutlara Düşlerinden uyanmış bir gezgin kederiyle Hapsediyorum seni son gördüğüm yere Asılı duruyorsun şimdi şehrin her köşesinde Bir fotoğraf gibi mazindeki benimle Yeniden başlıyor aynı arayış biliyorum Seninle çıktığım yoldan ben sensiz dönüyorum mderin Sevda hangi dilde çirkin denir güzele çirkin nedir güzel kimdir sezilmez hangi gönül sevda sokar yüreğe kim çağırır nasıl girer bilinmez hangi gözle gül ayrılır dikenden dikenleri gülden ayrı sevilmez hangi çiçek kopmak ister yerinden koparmadanyare gül de verilmez hangi gece gündüzleri kararır karanlıklar erişemez güneşe hangi ırmak bir damlayla kabarır kabarmadan ulaşılmaz denize hangi ateş aleviyle üşüyor yansa yürek hiç şikayet edermi hangi meyve tat vermeden düşüyor yandırmadan yürek aşka düşermi deli gönlüm aşka düşmüş dinlemez hangi ferman durduracak gönlümü ölüm gelse sefa bilir inlemez hangi tabip uzatacak ömrümü deli gönlüm gönüllü bilerek sevdalanmış dünyaya sultan olsa sevdasından vazgeçmez zincirden kelepçeyi koluna kendi takmış yar kendisi çözmeden azatlık kabul etmez mderin Sonsuz hayata .... kimi paşalık ister henüz onbeş yaşında mermer sarayı olsa kusur bulur taşında ne şan şöhret para pul hiçbir şey bulamazsın herkesin kavuştuğu bir tek ölüm dışında bir gün ölüm günüdür nerede hangi günse bir dünde ölümlüdür hangi günün dünüyse yalnız rabbim biliyor ondan mı umarsızlık yarın mı diyecektik bir gün önce bilinse ölüm tükeniş değil bir başlangıç kendince kavuşmak umuduyla özlenirde gizlice bir akşam ölürüm ben bir gündüz belki gece ölüm.......... sonsuz hayata bir çizgi ki ipince bir gün ölüm günüdür bir gündüz belkigece gözlerinden düşerim kem bakışın haince sövgüye rızam yoktur övgüyede aldırmam yeter ki övüleyim son durakta rabbimce hayat bilinmez dolu bir romansa şiirse ölüm son mısrada bilinen iki hece bir akşam ölürüm ben bir gündüz belki gece ölüm......... sonsuz hayata bir çizgi ki ipiınce mderin |
|
| #2 | |
Ayrıldı
Giriş Tarihi: May 2006
| I. Şiir Ahmet Haşim tarzında olmuş ( Ahmet Haşim'e benzemiş demiyorum ancak o dönem edebiyatından esintiler var gibi ) II. ve III. Şiirler de bir halk ozanı tarafından yazılmış gibi... Sanırım gerçek/yoğunluktaki tarzınız bu şekilde... Aslında ilk bakışta kafiye kaygısı güdülen dizelere benzese de her kelimenin derinliğinden bunun böyle olmadığı anlaşılıyor, basit kelimeler kafiyeli olarak bir araya getirilmemiş eskinin bir kokusu var ama çok doğal bir koku eskisi gibi anlamlı ve kafiyeli," şiir "gibi yani... ![]() Yeni ve kafiyeli şiirler çok gözüme batmaya başlamıştı sanki kelimeleri tüketmişlerdi, bu şiirler öyle değil.. Başarılar dilerim Not: Eleştiri değildir, sadece okuduğumu ve hakkında düşündüğümü ifade etmek istedim. __________________
Yarınlarını alıp avuçlarına Tırmanırlar güneşin al burçlarına Barut acısı ölüm bu sığar mı tabutlara Sesimiz bıçak gibi saplanır bulutlara |
|
| #3 | |
| Not: Eleştiri değildir, sadece okuduğumu ve hakkında düşündüğümü ifade etmek istedim. __________________ Sn Elaşina, sanılanın aksine eleştiriyi dostça uyarı olarak kabul ederim. Bu açıdan yazdığınız dipnotu nezaketinizin ifadesi olarak görüyorum. İtiraf ederim ki, yazdığınız yorumların hepsinde doğru tespitler var. Kendimden söz etmeyi pek beceremem de, beni yakından tanısaydınız, aynı şeyleri söyliyebileceğinizi vurgulamak isterim. Eğer şiir..se yazdıklarım, ve duygularımı yansıtıyorsa mutlu olurum. Övgüler, sizin zerafetiniz. Yorumlarınız için teşekkürler. Saygılarımla... |
|
| #4 | |
| Hoşca Kalın... sahilsiz okyanuslar yüreğimden çıkıp gidin yatağı kurumuş nehirler bir hışımla akıp gidin karanlığı örten geceler kirleneni atıp gidin bahşedilen an benim mesafeler çekip gidin muştular beklemeyin vakit tamam geliyorum heceler dur demeyin hoşca kalın...gidiyorum mderin |
|
| #5 | |
| GİT Hangi sahil çöl olunca dönecektin Hangi nehir kuruyunca gelecektin İstemedim ki...sevme Özlemedim ki...dönme Sadece yüreğime Hoşca kal de Git..... mderin |
|
| #6 | ||
Ayrıldı
| Alıntı:
Aslında söz konusu şiir olunca belli şairlere takıntım vardır,o nedenle kendimde söz hakkı bulmuyorum ancak şiirlerinizle bu takıntımı yendiğime seviniyorum.. | |
|
| #7 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
| şiir. |
|
| #8 | |
| Yıl bin dokuz yüz bilmem kaç Yüreğim darda Kar kıyamet fırtına Üşümüyordum.... La mekan çöktüğüm Çınar altında Yeminimden başka şey Düşünmüyordum... Yıl bin dokuz yüz bilmem kaç Gözlerim yolda Gelecek bir muştu Beklemiyordum Uzakta bir kervan Çıktıysa yola Yollarımda duracak İstemiyordum... Yıl bin dokuz yüz bilmem kaç Kollarım yar da Gözlerinin içine Bakamıyordum Yar yanımda değilde Başka diyarda Hayalini başımdan Atamıyordum... Yıl bin dokuz yüz bilmem kaç Mevsim bahardı Güzel günlerimizdi umutlarımız vardı sevdalarla doluydu yürekler ondan dardı Sonra kalem kırıldı Şiirler yarım kaldı Kaleme yemin olsun Şiir kal'emde kaldı.. mderin |
|
| #9 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| ne olursa olsun ben sizin edebiyatınızı cok seviyorum sayın mderin.. severek okuyorum sizi.. saygılarımla.. __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. |
|
| #10 | |
| Eyvallah değerli elenorin, bende sizi gerçekten takdir ediyorum. Bazen kalemin ucunu sivrilttiğim oluyor! Bu vesile ile incinen arkadaşlarımdan özür diliyorum. Hata yazdıklarım değil! İncitmem! Bunu asla istemem. Bilinsin istiyorum. Teşekkür ederim. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|