"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Geleceksizleştirme!

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski15-10-06, 17:05  #1
Horozigo

Horozigo'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006
Ülke / Şehir: Denizli
Geleceksizleştirme!

Fransa’da gençler geleceksizleştirmeye karşı geleceklerine sahip çıktılar. Neo-liberalizmin tahribatına karşı artık dünyanın her yerinde isyanlar, muhalefet hareketleri gelişiyor. Bu dinamikler kendi gelişim sürecinde doğru talepler etrafında örgütlendiğinde önemli bir gücü ortaya çıkarıyor. Türkiye’de AKP eliyle büyük bir hız ve hevesle uygulanan neo-liberalizme karşı, başka bir gelecekten yana olanlar geniş bir muhalefet cephesi örerek sürece karşı durabilirler.

Neo-liberalizmin tahribatına karşı artık dünyanın her yerinde isyanlar, muhalefet hareketleri gelişiyor

Dünyada yeni bir 68 dalgası olarak yorumlanan olaylar, 68 ruhunu yeniden sokaklara taşırken neo-liberalizme karşı yeni bir mücadele dinamiği olarak gelişti. Gençliğin muhalefeti öncelikle ortaya atılan yasanın geri çekilmesi gibi somut bir talep etrafında yürütülürken aynı zamanda küreselleşmeye ve neo-liberalizme karşı başka bir dünya arayışının da ifadesi oldu. Sendikalardan başlayarak tüm toplumsal muhalefet güçlerinin desteğini alan gençlik hareketleri yasanın geri çekilmesi gibi somut bir kazanım elde ettiler. Yaklaşık 2 aydır süren kesintisiz mücadele dünyada yeni bir muhalefet dinamiğinin ateşleyicisi olmasa da bugün gelişen işaret fişeklerinden birisi olduğunu söylemek gerek.

Neo-liberal politikalar 1970’li yıllardan bugüne tüm toplumsal ilişkileri piyasaya devrederek, hayatı yeniden biçimlendiriyor. Yaşanan değişimin en açık ifadesi ise emeğiyle geçinenler için mutlu bir geleceğin imkansızlaşması oluyor. İş güvencesinden, sosyal güvenliğe ve toplamsal yaşama katılma imkanına kadar bütün alanlar yok edilerek piyasa ilişkilerinin belirleyiciliğine devrediliyor. Fransa’da hayata geçirilmeye çalışan CPE (ilk iş sözleşmesi) de bunun en açık belgelerinden birisini oluşturuyor. CPE ortaya atıldıktan sonra işçi ve gençlik örgütleri bu yasayı ‘geleceksizleştirme saldırısı’ olarak yorumladı.

Ne güzel degil mi. Gençler istediklerini yerine getirtebılıyorlar. Peki biz neden yapamayalım. Bizde gelecegımızın karartılmasına engel olabılırız. Sadece genclık degıl,gunumuzde KPSS gibi sınavlarda gelecegımızı bugulandırıyor. Herkes eşit egitim alamıyor. Ve dershanelere yonlendırılıyor. Deniyor ki paran kadar egıtım alabılırsın. Sizce haksızlık degıl mı ?

Kaynak: http://www.devrimcigenc.org/index2.p...3&pop=1&page=0

Horozigo Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 16-10-06 13:02 .
Horozigo is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski15-10-06, 21:58  #2
mekurnaz

mekurnaz'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2006

Alıntı:
Sayın Tcherazzi şöyle demiş:

Ne güzel degil mi. Gençler istediklerini yerine getirtebılıyorlar. Peki biz neden yapamayalım. Bizde gelecegımızın karartılmasına engel olabılırız. Sadece genclık degıl,gunumuzde KPSS gibi sınavlarda gelecegımızı bugulandırıyor. Herkes eşit egitim alamıyor. Ve dershanelere yonlendırılıyor. Deniyor ki paran kadar egıtım alabılırsın. Sizce haksızlık degıl mı ?
Çok mukemmel bır konuya parmak basmıssınız syn tcherazzi ve yazınızın bu bolumunde size hak vermemek elde degil.
Eski15-10-06, 22:02  #3
Horozigo

Horozigo'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın mekurnaz şöyle demiş:

Çok mukemmel bır konuya parmak basmıssınız syn tcherazzi ve yazınızın bu bolumunde size hak vermemek elde degil.
Sizin gibi bu konuya duyarlı insanların var olması benı mutlu ediyor. Ama genclerimiz bilinçsiz bu yuzden pek bu konuyla ılgılenmıyor. Zaten genclerımızı apolitize etmekde onların ısteklerı ıcınde yer alıyor.
Eski15-10-06, 22:08  #4
Anadolu
Ayrıldı

Alıntı:

Sizin gibi bu konuya duyarlı insanların var olması benı mutlu ediyor. Ama genclerimiz bilinçsiz bu yuzden pek bu konuyla ılgılenmıyor. Zaten genclerımızı apolitize etmekde onların ısteklerı ıcınde yer alıyor.
Sn.Tcherazzi sizce gençler bu bilinci nerden bulacaklar?
Anadolu is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski15-10-06, 22:13  #5
Horozigo

Horozigo'nın Avatarı

Çok zor degil.
1) Güncel olayları ciddi olarak takip ederek.
2)Biraz kitap okuyarak.
3)Biraz olaylar uzerınde yorumlar yaparak.
4)Veya ileride ne gıbı bır yasama ulasacak gıbı egıtım aldıgını veya ona devlet veya yoneticiler tarafından ne kadar destek verıldıgını dusunerek bılınclenebılırler.

4.maddeyi yapamayacak olan bır ınsanın oldugunu dusunemıyorum.

Saygılarımla...
Eski16-10-06, 02:49  #6
Salah
Yazıyaz Dergi Yazarı

Giriş Tarihi: May 2006

Başkalarını bilemem ve karışmam da ama ben biliçlenmeyi; "sistematik bilgilerin düşünceyle yoğrulması ve yaşamda kullanılır kılınması" diye tanımlıyorum.

Bilgi insanı borçlandırır! diye düşünüyorum.

Paran kadar sağlık, paran kadar güvenlik, paran kadar eğitim, ... paran kadar yaşam!

Elbette bunlar sorgulanmalı.

Ve elbette ve mutlaka gençlik; bu sorgulamada öncü bir merkez noktasında olmalı..

Aydınlar bir diğer merkez, kadınlar, işsizler, köylüler, esnaflar, ve nihayet işçiler!

Eğer neo-liberalleri, sağlıklı bir devrimci hareket sıkıştırıp kovalamazsa; şımarıklıklarını her an azgınlığa çevirebilirler. Dünya örnekleri ve ülkemiz hep bunu gösteregeldi, gösteregidiyor vesselam!
Salah is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski16-10-06, 02:57  #7
MK DEVRİM

MK DEVRİM'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2006

Alıntı:

Sayın tcherazzi
Atatürk bunların olmaması için büyük mirasını"cumhuriyeti"gençlere
emanet etmişti.Ve seçme yaşını 18 olarak belirlemişti.Ama Ondan
sonra gelen tüm idareci ve yönetici siyasa gençlere asla söz hakkı
tanımadı.sonradan gelenler bu büyük vasiyeti yok sayarak büyük
suç işlediler.Gençliğe ve geleceğe ihanet ettiler.
saygılarımla
MK DEVRİM is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski16-10-06, 12:37  #8
Elenorin
Genel Moderatör

Elenorin'nın Avatarı

geleceksizleştirmeyi anlamak için üç isim verecegim.
araştırılınca cok iyi anlanır..
1)adnen menderes
2)süleyman demirel
3)turgut özal..

saygılar...

İnsanların Kanatları Yüreklerinde..
Elenorin is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski16-10-06, 12:41  #9
Anadolu
Ayrıldı

Alıntı:
Sayın A_EMRE şöyle demiş:

geleceksizleştirmeyi anlamak için üç isim verecegim.
araştırılınca cok iyi anlanır..
1)adnen menderes
2)süleyman demirel
3)turgut özal..

saygılar...
Peki gelecekten umut ne olacak,asıl ondan bahsetmeli.
Anadolu is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski16-10-06, 12:47  #10
Elenorin
Genel Moderatör

Elenorin'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın Anadolu şöyle demiş:

Peki gelecekten umut ne olacak,asıl ondan bahsetmeli.
bakın bu üçünün ortak noktası batı bloğuyla yapılan ikili anlaşmalardır..
gelecek için tek umut vardır o da emperyalizmin bogazını kesmek...
tam bağımsız bir ülke için gelecekten bahsedilir ancak,emperyalistlerin elinde ki bir millet zamanla her şeyini kaybeder,hepimiz canlı canlı tanık oluyoruz buna...
gelecekten söz etmek için en önemli nokta emperyalizmi yok etmektir...

saygılarımla sayın anadolu....

İnsanların Kanatları Yüreklerinde..

Elenorin Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 16-10-06 12:51 .
Elenorin is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 04:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)