"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Geleceksizleştirme!/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: Denizli
| Fransa’da gençler geleceksizleştirmeye karşı geleceklerine sahip çıktılar. Neo-liberalizmin tahribatına karşı artık dünyanın her yerinde isyanlar, muhalefet hareketleri gelişiyor. Bu dinamikler kendi gelişim sürecinde doğru talepler etrafında örgütlendiğinde önemli bir gücü ortaya çıkarıyor. Türkiye’de AKP eliyle büyük bir hız ve hevesle uygulanan neo-liberalizme karşı, başka bir gelecekten yana olanlar geniş bir muhalefet cephesi örerek sürece karşı durabilirler. Neo-liberalizmin tahribatına karşı artık dünyanın her yerinde isyanlar, muhalefet hareketleri gelişiyor Dünyada yeni bir 68 dalgası olarak yorumlanan olaylar, 68 ruhunu yeniden sokaklara taşırken neo-liberalizme karşı yeni bir mücadele dinamiği olarak gelişti. Gençliğin muhalefeti öncelikle ortaya atılan yasanın geri çekilmesi gibi somut bir talep etrafında yürütülürken aynı zamanda küreselleşmeye ve neo-liberalizme karşı başka bir dünya arayışının da ifadesi oldu. Sendikalardan başlayarak tüm toplumsal muhalefet güçlerinin desteğini alan gençlik hareketleri yasanın geri çekilmesi gibi somut bir kazanım elde ettiler. Yaklaşık 2 aydır süren kesintisiz mücadele dünyada yeni bir muhalefet dinamiğinin ateşleyicisi olmasa da bugün gelişen işaret fişeklerinden birisi olduğunu söylemek gerek. Neo-liberal politikalar 1970’li yıllardan bugüne tüm toplumsal ilişkileri piyasaya devrederek, hayatı yeniden biçimlendiriyor. Yaşanan değişimin en açık ifadesi ise emeğiyle geçinenler için mutlu bir geleceğin imkansızlaşması oluyor. İş güvencesinden, sosyal güvenliğe ve toplamsal yaşama katılma imkanına kadar bütün alanlar yok edilerek piyasa ilişkilerinin belirleyiciliğine devrediliyor. Fransa’da hayata geçirilmeye çalışan CPE (ilk iş sözleşmesi) de bunun en açık belgelerinden birisini oluşturuyor. CPE ortaya atıldıktan sonra işçi ve gençlik örgütleri bu yasayı ‘geleceksizleştirme saldırısı’ olarak yorumladı. Ne güzel degil mi. Gençler istediklerini yerine getirtebılıyorlar. Peki biz neden yapamayalım. Bizde gelecegımızın karartılmasına engel olabılırız. Sadece genclık degıl,gunumuzde KPSS gibi sınavlarda gelecegımızı bugulandırıyor. Herkes eşit egitim alamıyor. Ve dershanelere yonlendırılıyor. Deniyor ki paran kadar egıtım alabılırsın. Sizce haksızlık degıl mı ? Kaynak: http://www.devrimcigenc.org/index2.p...3&pop=1&page=0 __________________
emre² Horozigo Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 16-10-06 13:02 . |
|
| #2 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Alıntı:
| #3 | ||
| Alıntı:
| #4 | ||
Ayrıldı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Alıntı:
| |
|
| #5 | |
| Çok zor degil. 1) Güncel olayları ciddi olarak takip ederek. 2)Biraz kitap okuyarak. 3)Biraz olaylar uzerınde yorumlar yaparak. 4)Veya ileride ne gıbı bır yasama ulasacak gıbı egıtım aldıgını veya ona devlet veya yoneticiler tarafından ne kadar destek verıldıgını dusunerek bılınclenebılırler. 4.maddeyi yapamayacak olan bır ınsanın oldugunu dusunemıyorum. Saygılarımla... __________________
emre² |
|
| #6 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: May 2006
| Başkalarını bilemem ve karışmam da ama ben biliçlenmeyi; "sistematik bilgilerin düşünceyle yoğrulması ve yaşamda kullanılır kılınması" diye tanımlıyorum. Bilgi insanı borçlandırır! diye düşünüyorum. Paran kadar sağlık, paran kadar güvenlik, paran kadar eğitim, ... paran kadar yaşam! Elbette bunlar sorgulanmalı. Ve elbette ve mutlaka gençlik; bu sorgulamada öncü bir merkez noktasında olmalı.. Aydınlar bir diğer merkez, kadınlar, işsizler, köylüler, esnaflar, ve nihayet işçiler! Eğer neo-liberalleri, sağlıklı bir devrimci hareket sıkıştırıp kovalamazsa; şımarıklıklarını her an azgınlığa çevirebilirler. Dünya örnekleri ve ülkemiz hep bunu gösteregeldi, gösteregidiyor vesselam! |
|
| #7 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jun 2006
| Alıntı:
Atatürk bunların olmaması için büyük mirasını"cumhuriyeti"gençlere emanet etmişti.Ve seçme yaşını 18 olarak belirlemişti.Ama Ondan sonra gelen tüm idareci ve yönetici siyasa gençlere asla söz hakkı tanımadı.sonradan gelenler bu büyük vasiyeti yok sayarak büyük suç işlediler.Gençliğe ve geleceğe ihanet ettiler. saygılarımla | |
|
| #8 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| geleceksizleştirmeyi anlamak için üç isim verecegim. araştırılınca cok iyi anlanır.. 1)adnen menderes 2)süleyman demirel 3)turgut özal.. saygılar... __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. |
|
| #9 | ||
Ayrıldı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Alıntı:
![]() | |
|
| #10 | ||
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Alıntı:
gelecek için tek umut vardır o da emperyalizmin bogazını kesmek... tam bağımsız bir ülke için gelecekten bahsedilir ancak,emperyalistlerin elinde ki bir millet zamanla her şeyini kaybeder,hepimiz canlı canlı tanık oluyoruz buna... gelecekten söz etmek için en önemli nokta emperyalizmi yok etmektir... saygılarımla sayın anadolu.... __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. Elenorin Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 16-10-06 12:51 . | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|