"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Ateizm? ateizm kimdir ne değildir? herkesin bir inanca sahip olması gerekir mi? ateizm'i okudugunda anlarsın diyebileceğiniz bir kitap var mı? kısacası ateizm nedir? __________________
Ne kadar zengin ve müreffeh olursa olsun, istiklâlden mahrum bir millet, medenî insanlık karşısında uşak olmak mevkiinden yüksek bir muameleye lâyık sayılamaz. M. Kemal ATATÜRK |
| #2 | |||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: Paris
| Alıntı:
Ateizm; Tanrıtanımamazlık yani Tanrı'ya inanmamaktır. Herkesin bir inanca sahip olması gerekmez, kişi inancında hür olmalıdır. Ateizmi ancak "kutsal" sayılan kitapları okuduğunuzda anlayabilirsiniz. Çünkü Ateizm Tanrı'nın varlığını ve gönderdiği sayılmış kitaplarını da kabul etmediği için, ateist düşünceye ancak bu tür kitapları okuyarak karar verebilirsiniz. Ateizm, "kutsal" sayılan kitapların çelişkilerini tek tek ortaya çıkarıp, onların sentezlerini yapar. Alıntı:
Ateizmle ilgili bir kaynak: Ateizm __________________
Afyon Garı'ndaki küçük kızı anımsa, hani, Trene binerken pabuçlarını çıkarmıştı; Varto Depremi'ni düşün, yardım olarak Batı'dan Gönderilmiş bir kutu süt tozunu ve sütyeni. | ||
| #3 | ||
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| İlk paragrafınıza katılmakla birlikte, aşağıda alıntılayacağım tümcenize katılmam ne yazık ki mümkün değil. Alıntı:
Şöyle ki, Hasan Mezarcı mesih olduğunu iddia etmişti, vakti zamanında. Sizin bu bilim dışı iddiayı ciddiye almamanız için bu kişinin tüm eserlerini okumuş olmanız mı gerekir? Elbette pratikte sizin dediğiniz gibi, "kutsal" kitapları okuyarak ateist olan sayısı çok fazladır. Hatta, bu kişiler çoğunluktadır. Ama demek istediğim olay, Ateist / agnostik olmak için bu kitapları okumaya gerek olmadığıdır. Şimdi belki bazı arkadaşlar diyecekler ki, "Eee, ateizm de bir inanç değil mi? İnanmamaya inanıyorsunuz. Tanrı olmadığına inanıyorsunuz." İşte bu da tam bir safsata oluyor üzgünüm ki. İnanmamaya inanmak diye bir şey olamaz. Kaldı ki, ben hiçbir ateistin de "%100 Tanrı yoktur" diyeceğini sanmıyorum. Çünkü bu da bir dogmatizm olur. Ama onlara göre tanrı varsa da bu dinlerin değil; deistlerin, panteistlerin tanrısıdır muhtemelen, burası ayrı bir konu. Ve yine eklemekte yarar buluyorum, hiçbir inançsızlık da bir başkasının inancını aşağılamak olmamalıdır. Tabi bu tam tersi için de geçerli. Sonuçta hepimiz bu toprakların insanıyız. Sevgi ve saygılarımla. | |
| #4 | |||
| Alıntı:
Alıntı:
| #5 | |
| O halde yanlış anlamam için özür dilerim Sayın Kitap Tozu. Yalnız, bağışlayın bir sorum olacak. "Ateizm, "kutsal" sayılan kitapların çelişkilerini tek tek ortaya çıkarıp, onların sentezlerini yapar..." ifadenize takıldım. Ateizm, "kutsal" kitapların çelişkili, kötü taraflarını atıp iyilerini mi kullanmaktır diyorsunuz? Sentezlemekten kastınız tam olarak nedir? |
| #6 | ||
| Alıntı:
Sentezlemekten kastım, insanların "kutsal" sayılan kitaplardan öğrendikleri bilgileri inceleyerek onların hakkında bir yoruma varabilmeleriydi. Bu inceleme sonucunda oluşan kanılarını, daha önce öğrenmiş oldukları ve şimdiki düşüncelerini destekleyen bilgilerle harmanlamalarıydı. __________________
Afyon Garı'ndaki küçük kızı anımsa, hani, Trene binerken pabuçlarını çıkarmıştı; Varto Depremi'ni düşün, yardım olarak Batı'dan Gönderilmiş bir kutu süt tozunu ve sütyeni. | |
| #7 | ||
| Alıntı:
Bu arada, ilk mesajınızda verdiğiniz "Ateistlere sık sorulan sorular" gerçekten de Ateizmi merak edenlere, ateizmin eleştirisini yapmak isteyenlere güzel bir kaynak teşkil ediyor. Saygılarımla... | |
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| İmanın en üst boyutudur... |
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: İSTANBUL
| Ateist olmak kime ne kazandırmakta? Sadece dinlere ihtilaf olsun diyemi bunca inkar? Evrende hassas dengeler yok deniyor,dünya güneşe birkaçyüz kilometre daha yakın olsaydı, dünyanın ısısı bügün ya dayanılmaz boyutlarda olacaktı yada canlılık bitecekti. Ya 2 derece 27 dakikalık eğime ne demeli bu eğim olmasa kutuplarla atmosfer arasındaki denge sağlanamayacak ve sonuçta atmosfer diye bişey var olmayacaktı. Ve burda sayılabilecek yüzlerce tesadüf olması imkansız olan örnekler var, ama ateistlere göre bunu yapan bir yaratıcı yok . __________________
Yeterli insan sükut eder, yetersiz olan ispata çalışır... |
| #10 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Alıntı:
| |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|