"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Doğudaki erkek egemenliği/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Doğudaki erkek egemenliği Ülkemizin en acı gerçeklerinden birine değinmek istiyorum bugün hala töre cinayetlerinin işlendiği doğuda, kadınlarımızın yerini tartışmak istiyorum.zorla başlık parasıyla bir mal gibi satılıp kızlarımızın evlendirildiği,kızların eve kapatılıp kız kısmı okumaz deyip erkek çocukların okutulduğu, boşanmak isteyen bir kadının öldürülmek istenmesi, erkeklerin ikinci hatta üçüncü eşlerini alması ve bunun oralarda çok doğal görüldüğü(vb birçok şey)doğuda bu erkeklere bu hakkı kim veriyo.bu ne dine, nede insanlığa sığmayacak bişey.sonuçta onlarıda doğuran bi kadın nasıl bu kadar zalim olabiliyolar gelişmiyolar..şimdiye kadar bunlara çözüm neden bulunamadı? __________________
insanlar anlayabildikleri kadar yaşar, ve anlayamadıkları şeyleri umursamadan ölüp gider... |
|
| #2 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| Alıntı:
sayın madlen bundan birkaç hafta önce ismini hatırlamadığım bir arkadaşımız foruma "Türklerle kürtler kardeşçe yaşayamazmı" gibi bir başlık atmıştı.(başlığı yanlış hatırlıyor olabilirim) işte ben sizin bugün değindiğiniz kadınlarınız hazin sonu olan töre cinayetlerine ve kürlerle Türklerin asla kardeş yaşayamayacağı gerçeğine bir yanıt veriyorum. - Türklerle kürtler kardeş olarak yaşayamaz.çünkü kürtlerin töreleri Türklere ağır gelir.Türk olan (Atatürkün yolundaki Türklerden kendim adına bahsediyorum) kürdün töresini tanımaz.Adalete hak ve hukuka Türkiye Cumhuriyetinin yasalarına inanır . Töre cinayetlerine kadınlarımızın ezilmesine daha fazla müsade etmemek için çağdaş Türk kadınları dernekleri sizleride bekliyor sayın madlen.. __________________
AdY... SAYGILARIMLA... ne mutlu TÜRKÜM diyene!! | |
|
| #3 | ||
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Alıntı:
LANETLİYORUM! | |
|
| #4 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Apr 2006
| Alıntı:
| |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Bu konular üzerine her ne kadar kitaplar yazılsada,forum sayfalarında tartışılsada,bunu yaşamayan bilemiyor biz sadece haberler aracılığıyla bu cinayetleri,töreleri ve törelerin çirkin yüzünü izliyoruz. Bu coğrafyanın insanları bunların tanığı.. __________________
SaY kİ yOkSuN vArMıŞsıN giBi mUtLu oL... |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: İZMİR
| diyarbakırlı bi arkadaşım vardı büyük annnesi yüzünden dayısı sevdiği kız ile evlenemiyordu. bu yüzden istanbula kaçmış 4 yıl kadar istanbulda yaşamış ama sarhoş bir yaşammış işsiz güçsüz avare bir biçimde bunu öğrenen anneanne en sonunda insafa gelip kızı istemeye gitmiş. istedikleri mutluluğa ancak 4 sene sonra kavuşabilmişler. bu iki arkadaşın hikayesi çok duygulandırmıştı beni hele ki kızın 4 sene boyunca hiç bi söz verilmediği halde arkdaşımın dayısını beklemesi. birbirlerini gerçekten sevdikleri kesin bence. arkadşıma annenannesinin nedenn böyle bi karara vardığınıda sormuştum. şimdi hatırlamıyorum ama çok eften püften bir sebepti sanırım. peki bi erkek nenden annesine bu kadar sadık kalır dedim "saygıdır "dedi annenin sözünden çıklımaz. doğu kültürünün sadece görmek istediğimiz taraflarını açığa çıkarmaktansa böyle bir anımı paylaşmak istedim. |
|
| #7 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Alıntı:
| |
|
| #8 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: İZMİR
| Alıntı:
| |
|
| #9 | |
Uzaklaştırıldı
Giriş Tarihi: Jul 2006
| sayın addy Türkiye Cumhuriyeti nin bölünmesi değerlerinin kaybedilmesi adına ve dahi insani değerler anlamındaki bakışınız adına sizi tebrik ediyorum güzel yazı olmuş.Bu tarz sosyal bir yarayı, suçu,yanlışı ırkın genetiği bağlamında işlemeniz ufukları alabildiğine genişletip pozitifleştirmiş.Hastalığın kaynağını bulduğunuza göre müdahale,tedavi ve aşı metodlarınıda bekliyoruz. |
|
| #10 | ||
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Alıntı:
Ancak ; Sn Ady nin yazdıklarındaki dehşeti bu muhteşem zeka bile tanımlamakta yetersiz kalmakta... | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|